21.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Λάμψη Ιωνικού με τρεις… σωματοφύλακες (vid)

Η πρώτη εντός έδρας νίκη του Ιωνικού στο ιστορικό του σπίτι, τον «Πλάτωνα» ήρθε με το 86-77 επί του Προμηθέα μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι και πανηγυρίστηκε έντονα από τους Νικαιώτες. Μέχρι τώρα οι δύο νίκες τους ήταν εκτός έδρας, με τις τέσσερις εντός απόπειρες να μην έχουν στεφθεί από επιτυχία. Αυτό που μετράει βέβαια ήταν ότι οι επιτυχίες έγιναν τρεις, η ομάδα ανεβαίνει έχοντας μεταμορφωθεί στα χέρια του Βαγγέλη Αγγέλου και στηριζόμενη στους τρεις... σωματοφύλακες, Λουκά Μαυροκεφαλίδη, Τζον Ελμορ και Ανταμ Σμιθ. Ο Προμηθέας είχε δίπλα από τον πάγκο τον Λευτέρη Μαντζούκα που έχει πάει από χθες στον Παναθηναϊκό, τον Τζεράι Γκραντ που θα ενσωματωθεί άμεσα και είχε για πρώτη φορά παρόντες τους Γιάννη Αθηναίου και Γιάννη Αγραβάνη, περιμένοντας πλέον να ενσωματωθούν όλοι για να γίνει μια, κυριολεκτικά, νέα αρχή.  

Το πρώτο ημίχρονο ήταν απόλυτα ισορροπημένο σε όλη του τη διάρκεια, με τον Ιωνικό να δίνει την αίσθηση ότι το ελέγχει αλλά τον Προμηθέα να μην του επιτρέπει να ξεφύγει. Ο Μαυροκεφαλίδης πήρε από νωρίς τον Ιωνικό στις πλάτες του επιθετικά, περιμένοντας σταδιακά και τους Σμιθ και Ελμορ, ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν εξ αρχής το σημείο αναφοράς για τον Προμηθέα, με συμπαραστάτη στην πρώτη περίοδο τον Λούντζη. Στο δεκάλεπτο το σκορ ήταν 18-17, στο δεύτερο ο Ιωνικός βρέθηκε μια φορά στο +5, 24-19 και μία στο +8, 39-31 στο 18'30'', όμως ο Προμηθέας μπόρεσε μέχρι τη λήξη να πλησιάσει στον πόντο, 39-38.

Το ίδιο σκηνικό εξελίχθηκε και στην τρίτη περίοδο, με τον Ιωνικό να κρατάει σταθερά ένα προβάδισμα και να φτάνει στο 64-59 με τη λήξη της, αφού από τον Προμηθέα μόνο ο Αγκμπελίζ απειλούσε, ενώ οι Νικαιώτες είχαν και Σμιθ και Ελμορ δίπλα στον Μαυροκεφαλίδη.

Με την έναρξη όμως της τελευταίας περιόδου, ο Προμηθέας έβαλε δυο τρίποντα με Αγραβάνη και Μίλερ, πέρασε με 64-65 και ήταν φανερό πια ότι ένα θρίλερ ήταν σε εξέλιξη. O Ανταμ Σμιθ ήταν αυτός που βγήκε μπροστά στο κρίσιμο σημείο για τον Ιωνικό και το 77-71 στο 38' ήρθε από δικά του δύσκολα σουτ, και το 80-71 από ένα μακρινό τρίποντο του Ελμορ που ήταν και καθοριστικό.

ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ: Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης θέλει να περνάει καλά και όταν αυτό συμβαίνει... περνάνε καλά και οι τριγύρω του. Επέμεινε να φύγει από το Περιστέρι και να επιστρέψει στη Νίκαια, το πέτυχε και σήμερα ήταν ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής μιας μεγάλης νίκης της ομάδας του.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ