21.1 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

«Λάθος» συναγερμός στο Μιλάνο

Η Ευρωλίγκα ενημέρωσε πως η Αρμάνι Μιλάνο επέστρεψε στα παρκέ κι έτσι θα αγωνιστεί κανονικά στη δεύτερη «διαβολοεβδομάδα» της σεζόν 2020-2021.

Το ιταλικό συγκρότημα ανακοίνωσε προ εβδομάδας πως «χτυπήθηκε» από τον κορονοϊό, καθώς εντοπίστηκαν αρκετά θετικά κρούσματα του ιού COVID-19 στις τάξεις του. Ωστόσο, τα επαναληπτικά τεστ που έγιναν έδειξαν πως τα αρχικά αποτελέσματα ήταν λανθασμένα. Παίκτες και τεχνική ηγεσία επέστρεψαν στις προπονήσεις και την Κυριακή (15/11) αγωνίστηκαν απέναντι στην Καντού, για το εθνικό πρωτάθλημα, ενώ το ίδιο θα κάνουν και στους επόμενους δύο αγώνες τους για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα (18/11, 21.45) και τη Ζαλγκίρις Κάουνας (20/11, 21.45). Αμφότερες οι αναμετρήσεις θα γίνουν στο «Mediolanum Forum».

Η ανακοίνωση: «Μετά την ανακοίνωση της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου, ότι αρκετά μέλη της Αρμάνι Μιλάνο είχαν βρεθεί θετικά σε COVID-19, οι αρχές δημόσιας υγείας του Μιλάνου ανάγκασαν την ομάδα να αναστείλει τη δραστηριότητά της και να παραμείνει σε απομόνωση. Λόγω του μεγάλου αριθμού θετικών δειγμάτων σε συνδυασμό με την έλλειψη συμπτωμάτων, ο γιατρός της ομάδας του Μιλάνου και ο γιατρός της Ευρωλίγκας θεώρησαν τα θετικά τεστ ως αμφίβολα.

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της Ευρωλίγκας για την υγεία και την ασφάλεια του μπάσκετ: "Σε περίπτωση που ένας σύλλογος λάβει ένα λανθασμένο ή αμφίβολο θετικό αποτέλεσμα δοκιμής PCR, το άτομο θα επανεξεταστεί δύο φορές για δύο συνεχόμενες ημέρες. Εάν το δεύτερο και το τρίτο δείγμα PCR είναι αρνητικά, το άτομο θα θεωρηθεί αρνητικό".

Ολόκληρη η ομάδα επανεξετάστηκε αμέσως, με περιορισμένο αριθμό θετικών αποτελεσμάτων. Το τρίτο τεστ PCR, το οποίο χορηγήθηκε τόσο για τα άτομα που είχαν σε πρώτη φάση θετικό δείγμα όσο και για τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, λόγω των απαιτήσεων των αρχών δημόσιας υγείας του Μιλάνου. Ύστερα από αυτό το τελευταίο τεστ, οι αρχές δημόσιας υγείας του Μιλάνου έδωσαν άδεια στην ομάδα για να ξαναρχίσει τη δραστηριότητά της, με όλα τα άτομα να θεωρούνται αρνητικά και να είναι διαθέσιμα για τα επερχόμενα παιχνίδια της Ευρωλίγκας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ