20 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κ.Ζέρβας: «ΠΑΟΚ και Άρης τη γλίτωσαν αλλά…»

Παρότι η οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος απέτρεψε τα χειρότερα, τον υποβιβασμό τους δηλαδή, η ιστορία έγραψε ότι Άρης και ΠΑΟΚ ήταν τελευταίοι στη βαθμολογία και απέφυγαν την Α2 με τρόπο που δεν γίνεται να τους κάνει να εφησυχάσουν. Αυτής της άποψης είναι και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, γνωστός για την αγάπη του και για το μπάσκετ, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

 


Ο κ.Ζέρβας μίλησε σήμερα στον Ρ/Σ «Metropolis 95.5» και επεσήμανε την ανάγκη οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης να χτίσουν κάτι σε στέρεες βάσεις: «Φέτος ΠΑΟΚ και Άρης την γλίτωσαν, συγνώμη για την λέξη, αλλά έτσι είναι. Θα πρέπει οι διοικήσεις να προετοιμαστούν και κατάλληλα ώστε να έχουν πιο στέρεες βάσεις, αλλά πραγματικά τέτοιες ομάδες, με τόσο κόσμο, δεν θα πρέπει να βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση» είπε.

 


Αναφέρθηκε και στη σημερινή απώλεια του Γιάννη Πολίτη τον οποίο παρακολουθούσε στα νεανικά του χρόνια να αγωνίζεται για τον ΠΑΟΚ: «Τον είχα προλάβει, ήταν ο σύνδεσμος της γενιάς του Σταυρόπουλου και του Φασούλα και της μεγάλης ομάδας που δημιουργήθηκε μετέπειτα. Εκείνο που μας έμεινε όλους είναι ο πρώτος τίτλος το 1984 με τα ξυρισμένα κεφάλια. Θυμάμαι εκείνες τις στιγμές μιας καλής και μεγάλης ομάδας και ενός μεγάλου παίκτη, είναι και πιο ρομαντικές εκείνες οι εικόνες του μπάσκετ που έχει, βέβαια, πολλά προβλήματα στην πόλη μας. Τότε οι ομάδες μας μεσουρανούσαν και πηγαίναμε πολύ άνετα στο Παλέ. Βλέπαμε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, στη Θεσσαλονίκη χτυπούσε η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ. Μου λείπουν οι εικόνες του Γιάννη Πολίτη, όλα αυτά τα θυμάμαι με μελαγχολία» είπε για να αναφερθεί στο μπάσκετ του σήμερα: «Το μπάσκετ έχει αλλάξει πολύ από εκείνα τα χρόνια, συνολικά, το ευρωπαϊκό, όχι μόνο στην Ελλάδα. Η ιστορία με την Ευρωλίγκα έχει δημιουργήσει ένα κλειστό κλαμπ και βγάζει εκτός βιωσιμότητας άλλες ομάδες. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Οι εικόνες των δύο μεγάλων ομάδων της πόλης μας, αλλά και του Ηρακλή θα πρέπει να μας συνετίσει ότι εντάξει μπορεί να μην είμαστε όπως τότε, αλλά να μην είμαστε και σε αυτά τα χάλια. Αγαπώ πολύ το μπάσκετ, όπου μπορώ να συμβάλλω θα το κάνω, ώστε να μην έχουμε και του χρόνου τέτοιες δυσάρεστες εξελίξεις».

 


Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας επιχείρησε να φέρει την τελική φάση της Ευρωλίγκας στη Θεσσαλονίκη. Αυτή βέβαια η προσπάθεια έμεινε στη μέση δεδομένου ότι λήφθηκε η απόφαση οριστικής διακοπής. Όπως είπε όμως θέλει να διεκδικήσει μεγάλα αθλητικά γεγονότα για την πόλη: «Αυτές είναι οι προθέσεις μας, αυτό θα κάνουμε και τα επόμενα χρόνια. Φέρνουν προβολή στην πόλη και όχι μόνο, φέρνει και χρήματα από τον τουρισμό. Ο αθλητικός τουρισμός είναι εξαιρετικά σημαντικός αυτή την εποχή. Είχαμε καταθέσει πλήρη φάκελο, είχαμε συννενοηθεί και με τα σωματεία γιατί χρειαζόταν και βοηθητικά γήπεδα. Ήταν μία μεγάλη προσπάθεια που έγινε. Πρέπει η Θεσσαλονίκη να έχει στόχο μεγάλες διοργανώσεις, όχι μόνο αθλητικές. Δίνουν ανάπτυξη και λόγο σε κάποιον για να την επισκεφθεί. Χρειάζεται, βέβαια, υποστηρικτές».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ