23.5 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κώττας: «Ιδιαίτερος ο αγώνας με ΠΑΟΚ»

Το Ρέθυμνο πανηγύρισε την νίκη επί της Κύμης με 84-73 και το Σάββατο (11/3, 16:00) φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ, σε μια σαφώς δυσκολότερη και πιο απαιτητική αποστολή. Το basketa.gr μίλησε με τον σέντερ των Κρητικών, Θωμά Κώττα, ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης με την πρώην ομάδα του.

Ο 21χρονος άσος, ύψους 2.06μ, αγωνίστηκε για τρεις σεζόν στον "Δικέφαλο του Βορρά", έχοντας περάσει και από το παιδικό τμήμα, ενώ έχει φορέσει την φανέλα των Εθνικών Ομάδων, με συμμετοχές σε Παίδες, Έφηβους και Νέους. Στην συνέντευξη που ακολουθεί, μιλά για την μέχρι τώρα εμπειρία του στο Ρέθυμνο, τον ΠΑΟΚ αλλά και την...  Εθνική Ανδρών.

Αναλυτικά:

-Μεγάλη νίκη επί της Κύμης και τώρα ΠΑΟΚ...

Ήταν σημαντικό αποτέλεσμα όντως. Περιμένω ένα πολύ ενδιαφέρον και δυνατό παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από καλά αποτελέσματα και θα τα δώσουμε όλα για την νίκη.

-Σίγουρα είναι ιδιαίτερο συναίσθημα να αντιμετωπίζεις την πρώην ομάδα σου. Πως νιώθεις;

Πολύ περίεργα να σου πω την αλήθεια. Προφανώς είναι ιδιαίτερο για μένα, πέρασα αρκετά χρόνια στον ΠΑΟΚ και δεν τα ξεχνάω.

-Πως τα περνάς στο Ρέθυμνο; Έχεις προσαρμοστεί;

Αν και είναι πολύ διαφορετικά από την Θεσσαλονίκη, έχω καταφέρει να προσαρμοστώ. Θα έλεγα ότι ίσως είναι και πιο ήρεμα! Καμία σχέση η μία πόλη με την άλλη.

-Θα ήθελες κάποια στιγμή να επιστρέψεις;

Ναι γιατί όχι; Θα το σκεφτόμουν στο μέλλον, ως προοπτική, να ξαναπαίξω στον ΠΑΟΚ.

-Πίσω στο Ρέθυμνο... Ποια είναι η σχέση σου με τον κόουτς Βετούλα;

Υπάρχει καλή σχέση μεταξύ μας και πρόκειται για έναν πολύ καλό προπονητή. Έφερε αέρα ανανέωσης στην ομάδα, έδωσε ανάσα μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα που είχαμε με τον Τόνι Κωνσταντινίδη.

-Μπορεί η ομάδα να φτάσει ακόμα παραπάνω; Μένουν 6 αγωνιστικές και είστε δύο βαθμούς μακριά από τον Κολοσσό.

Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο στα play offs. Παρόλα αυτά είναι αρκετά δύσκολο να φτάσουμε τον Κολοσσό. Παίζει ρόλο και το πρόγραμμα, έχουμε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην έδρα μας, πρέπει να προσέξουμε.

-Τέλος ποια η εμπειρία σου από τις Εθνικές Ομάδες; Έχεις περάσει απ' όλες τις βαθμίδες.

Πραγματικά ήταν μια τρομερή εμπειρία οι Εθνικές. Ελπίζω στο μέλλον να καταφέρω να αγωνιστώ και στην Εθνική Ανδρών, θα ήταν ιδανικό σενάριο για μένα. 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ