19.6 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κώστας Ρουμελιώτης στο basketa.gr: « Η Καρδίτσα ζει ιστορικές στιγμές»!

Όλη η πόλη της Καρδίτσας γιορτάζει σε ρυθμούς Α2. Η ομώνυμη ομάδα με την χθεσινή της νίκη με 70-61 επί της Καστοριάς πανηγύρισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την άνοδο στην Α2. Παίκτες, τεχνικό επιτελείο και κόσμος έγιναν ένα με την κόρνα της λήξης της αναμέτρησης και γιόρτασαν την τεράστια επιτυχία στο κλειστό της Καρδίτσας. Μία έδρα, η οποία κατάφερε να μείνει αλώβητη ολοκληρώνοντας έτσι μία ονειρική χρονιά. Πρωτεργάτης όλων αυτών είναι ο προπονητής της ομάδας Κώστας Ρουμελιώτης, ο οποίος μίλησε στο basketa.gr για την τεράστια ομαδική προσπάθεια των παικτών του, τη διοίκηση, την αντιμετώπιση από τον κόσμο αλλά και για το μέλλον της Καρδίτσας στα σαλόνια της Α2.

-Συγχαρητήρια κόουτς για την άνοδο στην Α2. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που σας περίμεναν για άνοδο φέτος. Ξεκινήσατε την χρονιά με αυτόν τον στόχο ή ό,τι καλύτερο και σας βγήκε στη πορεία;

« Όταν με κάλεσε ο Χρήστος Δεληγιάννης και ο πατέρας του ο στόχος που είχαμε θέσει ήταν η ομάδα της Καρδίτσας τα δύο πρώτα χρόνια να σταθεροποιηθεί στη Β’ Εθνική και την τρίτη χρονιά με την λειτουργιά και του νέου κλειστού να υλοποιηθεί ο στόχος της ανόδου. Αυτός ήταν ο ρεαλιστικός στόχος και ξεκινήσαμε με σκληρή δουλειά από τις 8 Αυγούστου την προετοιμασία .Ήμασταν η πρώτη ομάδα που άρχισε τόσο νωρίς και θέλαμε πάρα πολύ να μείνουμε στη κατηγορία, κάτι το οποίο πετύχαμε από τον πρώτο γύρο, αφού είχαμε 10 νίκες και 5 ήττες, παρότι αποτελούμασταν από καινούριους παίκτες, καινούριο προπονητή και μικρό μέσο όρο ηλικίας για τα δεδομένα της κατηγορίας. Ο εκπληκτικός δεύτερος γύρος με την μόλις μία ήττα μας έδωσε την άνοδο αλλά όχι στην αρχή δεν το είχαμε ούτε σαν σκέψη στο μυαλό μας .»

-Θα μας περιγράψετε την προσπάθεια που γίνεται διοικητικά; Έχετε καταφέρει να ξεσηκώσετε μια ολόκληρη πόλη, να βάλετε δεκάδες επιχειρήσεις ως χορηγούς και γενικά να συσπειρώσετε όλη την Καρδίτσα γύρω από την ομάδα .

«Πιστεύω ότι αυτό το έχουν πετύχει 15 νέα παιδιά με την καθοδήγηση του πατέρα Δεληγιάννη που είναι αιώνιος “έφηβος”. Είναι εκπληκτικοί άνθρωποι και έχουν ένα δημιουργικό πάθος για την ομάδα. Δουλεύουν με πολύ μεράκι εις βάρος της οικογένειάς τους και των δικών τους δουλειών και έχουν καταφέρει να ενώσουν την πόλη, να τραβήξουν το ενδιαφέρον των κατοίκων ,το οποίο ήταν εξ ολοκλήρου υπέρ της ποδοσφαιρικής Αναγέννησης Καρδίτσας και έτσι γεμίζει ασφυκτικά το γήπεδό μας. Διοίκηση, κόσμος και ειδικά οι συμπαίκτες μου όχι παίκτες αλλά συμπαίκτες καταφέραμε αυτό το απίστευτο κατόρθωμα της ανόδου ενάντια σε όλα τα προγνωστικά. »

-Τι σκηνές ζείτε στην πόλη και τι ανταπόκριση έχουν στην καθημερινότητά σας πέραν του γηπέδου που το βλέπαμε πάντα γεμάτο ;

«Είμαι από την Αθήνα και έχω ζήσει τα περισσότερα χρόνια μου σε μεγάλες πόλεις αλλά εδώ είναι πολύ ζεστά τα πράγματα .Ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα, μας δίνει συνέχεια συγχαρητήρια και μας σταματάνε στο δρόμο ακόμα και ηλικιωμένες γυναίκες. Μας έχει αγκαλιάσει όλη η πόλη και πλέον ζούμε μαγικές στιγμές με την άνοδο .Πραγματικά δεν περιγράφεται αυτό που συμβαίνει και αυτές οι εικόνες θα μείνουν για πάντα χαραγμένες μέσα μου.»

-Η επιλογή του ρόστερ με τι σκεπτικό έγινε ;Με βάση την εμπειρία, τον ενθουσιασμό, ίσως με κάποια άλλα κριτήρια ;

«Έγινε με μοναδικό κριτήριο το να βάζουν όλοι οι παίκτες το “εγώ”  κάτω από το “εμείς”. Δεν έχουμε κάποιον σούπερσταρ αλλά έχουμε πολλά ταλαντούχα παιδιά και από την αρχή θέλαμε ανθρώπους που θα μπορούσαν να υπηρετήσουν το ομαδικό παιχνίδι . Όλοι δουλεύουμε για όλους και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ο πρώτος μας σκόρερ έχει μέσο όρο 12 πόντους στο πρωτάθλημα και έχουμε άλλους πέντε με έξι αθλητές με μέσο όρο 10 πόντους. Θέλαμε παιδιά με καλό χαρακτήρα, με αθλητική ικανότητα και να αντέχουν να δουλεύουν πολύ σκληρά. Για να το κάνεις αυτό πρέπει να το αγαπάς και να έχεις κουράγιο. Θαρρώ ότι κάναμε εξαιρετικές επιλογές τελικά.»

-Πότε αρχίσατε να καταλαβαίνετε ότι μπορείτε να ανεβείτε;

«Όταν τελείωσε ο πρώτος γύρος ήμασταν στην τρίτη θέση και τότε καταλάβαμε ότι μπορούμε να χτυπήσουμε την τριάδα. Μετά την 4η αγωνιστική του δευτέρου γύρου πιάσαμε την δεύτερη θέση μαζί με τον Ερμή Αγιάς και τότε καταλάβαμε ότι θα τερματίσουμε στην χειρότερη περίπτωση στην τρίτη θέση. Στην αρχή είχαμε διώκτες αλλά μετά μείναμε εμείς με τον Ερμή να πηγαίνουμε χέρι χέρι στην βαθμολογία. Συγχαρητήρια στην Καστοριά ,η οποία άξιζε να κατακτήσει το πρωτάθλημα αλλά το αβαντάζ που είχε σε σχέση με εμάς ήταν ότι είχε έναν κορμό παικτών, οι οποίοι ήταν χρόνια μαζί. Εμείς δεν είχαμε αυτό το πλεονέκτημα και χάσαμε αρκετό έδαφος στην αρχή μέχρι να προσαρμοστούμε. Το πιο ευχάριστο όμως γεγονός είναι ότι παίξαμε καλό μπάσκετ και το παραδέχονται όλοι οι αντίπαλοί μας .»

-Αν και είναι ακόμα νωρίς, αισθάνεστε ότι η Καρδίτσα ανέβηκε για να συζητηθεί στην Α2 και όχι να είναι μια συμβατική παρουσία;

«Από την αρχή που ανέλαβα είπαμε να φτάσουμε μέχρι εκεί που δεν μπορούμε. Αυτή την στιγμή η Καρδίτσα θα παίξει στην Α2 μαζί με το Περιστέρι που έχει συμμετάσχει στην Ευρωλίγκα και με το Μαρούσι που έχει κατακτήσει το κύπελλο Σαπόρτα. Επίσης, θα τεθούμε αντιμέτωποι και με τον Απόλλωνα Πάτρας που είναι μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα. Τα παιδιά έχουν κουράγιο και θα είναι πολύ δύσκολη η αποστολή μας αλλά είναι ακόμα νωρίς και εμείς τώρα γιορτάζουμε . Ζούμε ιστορικές στιγμές και κάναμε μία ολόκληρη πόλη περήφανη .  



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ