23.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κώστας Παπαντωνάκος στο basketa.gr : «Η ήττα στην Κω ήταν μια ένεση αφύπνισης»

Ο Κώστας Παπαντωνάκος αποτελεί έναν αθλητή που τα τελευταία δυο χρόνια έχει συνηθίσει σε πορείες πρωταθλητισμού, πετυχαίνοντας δυο ανόδους με Περιστέρι από την Β' Εθνική προς την Α2, και πέρυσι με τον Χολαργό από την Α2 προς την Basket League, όντας μάλιστα καθοριστικός στον κρίσιμο τελικό ανόδου με τον Απόλλωνα Πατρών.

Ο 27χρονος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος βρέθηκε και στην κορυφαία πεντάδα της αγωνιστικής, είχε 18 πόντους με 6/8 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 22 στο σύστημα αξιολόγησης, στην πρώτη νίκη του Ψυχικού στο πρωτάθλημα, και μάλιστα απέναντι στον Διαγόρα Δρυοπιδέων, που αποτελεί ένα από τα φαβορί για να διεκδικήσει μια θέση στα πολύ υψηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα.

 

Ο έμπειρος αθλητής, ο οποίος εκτός των δυο ομάδων που αναφέραμε έχει αγωνιστεί επίσης σε Παγκράτι (Α2), ΑΕΚ (Α2), Πανερυθραϊκό (Α2 και Β' Εθνική), Δούκα (Β' Εθνική) και Μαρούσι (Α1) μιλώντας στο basketa.gr , εξήγησε τους λόγους που διάλεξε το Ψυχικό, ενώ στάθηκε και στον τρόπο που ηττήθηκε η ομάδα του στην Κω από τον Ιπποκράτη, με το buzzer beater τρίποντο του Λαανέ : «Για μένα όντως είναι ένα νέο ξεκίνημα, και με έναν άλλο ρόλο σε σχέση με αυτόν που είχα πέρυσι στον Χολαργό. Η νίκη απέναντι στην ποιοτική ομάδα του Διαγόρα ήρθε γιατί δουλέψαμε πολύ πάνω στο διάβασμα και το scouting όλη την εβδομάδα πριν το παιχνίδι και ξέραμε τι είχανε να περιμένουμε από τον αντίπαλο», ενώ αναφορικά με την ήττα στην Κω από τον Ιπποκράτη και το πως ήρθε αυτή ανέφερε : 

«Η ήττα στην Κω μας πείραξε πάρα πολύ, αλλά μας έκανε και μια ένεση αφύπνισης, για το τι περιμένουμε φέτος. Γενικά δεν θέλω να πω πολλά για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά αν πρέπει να μιλήσω ατομικά και όσο αφορά εμένα, με πείραξε ο τρόπος που χάσαμε».

Αναφορικά με την δική του εμφάνιση, και αν αυτή ήταν μια ένεση ψυχολογίας για τον ίδιο : «Ήταν μια καλή εμφάνιση, αλλά πλέον την αφήνουμε πίσω. Έχουμε ακόμη 27 παιχνίδια και στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα να κάνει μια καλή σεζόν, και φυσικά να φτάσει στην σωτηρία που είναι ο πρωταρχικός μας στόχος», ενώ αναφορικά με το τι κλίμα συνάντησε ανέφερε : «Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Δουλεύουμε πολύ καθημερινά, ενώ είμαστε μια νέα ομάδα που θέλει βελτίωση σε κάποια κομμάτια ώστε να είμαστε όλοι ευτυχισμένοι στο τέλος».

Τέλος, και με την εμπειρία του παραδέχτηκε και ο ίδιος ότι ο Ιωνικός αποτελεί το μεγάλο φαβορί για την άνοδο και μίλησε για δύσκολο πρωτάθλημα : «Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ δύσκολο. Εκτός από τον Ιωνικό δεν μπορώ να ξεχωρίσω οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα. Σε κάθε αγωνιστική θα υπάρχουν εκπλήξεις και πολλές αναταράξεις».

photo credit : eurokinissi.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ