26.8 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

«Κύριε Μπαρτζώκα, είναι το τελευταίο σας παιχνίδι στην ομάδα;»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποβλήθηκε στο 19’ της αναμέτρησης της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη για την 27η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Στη συνέντευξη Τύπου δεν ήταν δυνατό να μην γίνει αναφορά στον Λουίτζι ΛαΜόνικα και τα όσα συνέβησαν. Όπως μάλλον κανείς δεν περίμενε και την ευθεία ερώτηση που ακολούθησε! Και κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα σύμφωνα με την καταλινική ARAEsports.

«Πρέπει να συγκεντρωθούμε στον επόμενο αγώνα", ξεκίνησε ο Μπαρτζώκας για να προσθέσει: "Ο ΛαΜόνικα ήταν ο σταρ του αγώνα, Δεν μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα μου, γιατί ήμουν στα αποδυτήρια. Αλλά ακόμη και σήμερα, δεν θέλω να κριτικάρω τους διαιτητές. Το αποφεύγω».

Ο Έλληνας τεχνικός ρωτήθηκε αν πιστεύει πως «είναι το τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο της ομάδας»: «Τι είδους ερώτηση είναι αυτή;», απάντησε αρκετά εκνευρισμένος, για να συνεχίσει: «Η χρονιά αυτή ήταν πολύ δύσκολη και πολλά έχουν συμβεί στην ομάδα μας, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε. Έχουμε ακόμη πιθανότητες να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα Ισπανίας. Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για το νέο σύστημα της Ευρωλίγκας. Είναι ξεκάθαρο πως οι πολλοί τραυματισμοί δεν μας επέτρεψαν να βρούμε τη χημεία μας. Δεν μπορεί όλες οι σεζόν να είναι επιτυχημένες». Και υπενθύμισε πως η Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε χωρίς τον Ντόελμαν ή τον Φαβεράνι.

Πριν τον αγώνα ο Ροντρίγο ντε λα Φουέντε, τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, είχε περικυκλωθεί από δημοσιογράφους, μιλώντας και για τον μαθηματικό αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από την επόμενη φάση της Ευρωλίγκας: «Είμαστε απογοητευμένοι! Την ανάλυση θα την κάνουμε όταν η χρονιά τελειώσει, γιατί έχουμε πολλούς αγώνες ακόμη μπροστά μας ως το τέλος. Το σημαντικό είναι να προετοιαστεί η ομάδα και να είναι καλά για τον τελευταίο αυτό κύκλο της χρονιάς. Βλέπουμε το μέλλον της ομάδας, που είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχει ακόμη μπροστά μας ένας σημαντικός τίτλος, του πρωταθλήματος Ισπανίας και έχουμε πολλές πιθανότητες να τον κατακτήσουμε. Δεν ξεχνάμε το παρόν, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε τη συνέχεια».

Ο Ντε Λα Φουέντε μίλησε και για τον Μπαρτζώκα: «Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ο προπονητής. Έχει τη στήριξή μας, αλλά δεν είχε καθόλου τύχη από την ημέρα που ανέλαβε. Πιστεύουμε σ’ αυτόν. Τα συμπεράσματα θα βγουν στο τέλος της χρονιάς. Το μόνο ξεκάθαρο είναι πως το νέο σύστημα της Ευρωλίγκας είναι κάτι τελείως διαφορετικό και πιο απαιτητικό. Θέλαμε να χτίσουμε μια ομάδα νικήτρια, αλλά είναι κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε τι συνέβη και να μάθουμε».

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο έκανε λόγο για απογοητευτική χρονιά: «Τα συναισθήματα αυτή τη στιγμή είναι πολύ άσχημα. Έχουμε κάνει λάθη, δεν είχαμε το κίνητρο που έπρεπε. Είναι η πιο δύσκολη και περίπλοκη χρονιά που έχω ζήσει στην Μπαρτσελόνα. Θα πρέπει να αλλάξουμε λίγο τη δυναμική μέσα στην ομάδα και να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για τον μοναδικό τίτλο που απέμεινε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ