20 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κύπελλο Ελλάδας: Συνάντηση τίτλου στο ΟΑΚΑ με άλλους όρους (vids)

Ο Παναθηναϊκός και το Περιστέρι συναντώνται στο ΟΑΚΑ και το Basketa.gr παρουσιάζει το ζευγάρι, που θα συμπληρώσει την τετράδα του Κυπέλλου Ελλάδας, λίγο καιρό από τότε που η ομάδα των Δυτικών προαστίων είχε προχωρήσει σε μια νίκη ελπίδας για το μπάσκετ.

Ήταν 23 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, όταν στο «Ανδρέας Παπανδρέου» οι όροι μεταξύ φαβορί και αουτσάιντερ αντιστρέφονταν. Το Περιστέρι του Νίκου Παπανικολόπουλου έκανε τη δική του υπέρβαση με το «καλημέρα», επικρατώντας με 90-82 του Παναθηναϊκού και παίρνοντας το «εισιτήριο» για τον τελικό του Σούπερ Καπ, με συνέπεια να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα εν όψει της σεζόν, που ερχόταν.

Οκτώ μήνες μετά, όμως, η κατάσταση είναι διαφορετική. Αμφότερες οι ομάδες έχουν περάσει από ουκ ολίγες «φουρτούνες», πραγματοποιώντας καθεμία τις δικές της αλλαγές, προκειμένου να επιβιώσει, αλλά είναι πιο σαφές από ποτέ, ότι οι «πράσινοι» διαθέτουν το δικό τους προβάδισμα, αποφασισμένοι να φτάσουν στο double.

Οι δυο τους, κάπως έτσι, συναντώνται υπό άλλες συνθήκες στο ΟΑΚΑ απόψε (4/5, 20:00), σε σχέση με το πώς ήταν στο ξεκίνημα αυτής της χρονιάς. Το «τριφύλλι» δεν έχει κρύψει τη δική του… δαιμονισμένη διάθεση να πάρει τους δύο τίτλους, με άπαντες στο «στρατόπεδο» της ομάδας να το δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία. Στην αντίπερα… δυτική όχθη, οι «Πρίγκιπες» επιθυμούν, μετά από ένα μεγάλο διάστημα με αναποδιές και λανθασμένες επιλογές, να δείξουν πως, με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο στον πάγκο, έχουν κερδίσει πρωτίστως τον αυτοσεβασμό τους και, ύστερα, τη δυνατότητα να είναι και πάλι ανταγωνιστικοί απέναντι στους πιο ισχυρούς αντιπάλους τους.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, άλλωστε, από τότε που, στο πλαίσιο της Basket League, ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε να βρει μια ομάδα, που θα «έσκαγε» στην απόδοσή της από το τρίτο δεκάλεπτο κι έπειτα, προκειμένου να περάσει από το Κλειστό της οδού Τζον Κένεντι. Από τότε, ωστόσο, η κατάσταση είναι διαφορετική, όπως αναφέραμε, με αυτή τη συνάντηση τίτλου να έχει ως πιο σαφές φαβορί τους παίκτες του Κάτας.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ο νικητής θα βρει το Λαύριο στον ημιτελικό και τον Προμηθέα, αν περάσει και τον σκόπελο των παικτών του Χρήστου Σερέλη, στον τελικό, οδηγούμενος πιθανότατα ολοταχώς προς έναν τίτλο, που απέκτησε τη δική του σημασία, μέσα σε λίγα μόβο 24ωρα.

Με μοναδική πιθανή απώλεια τον Μποχωρίδη, αφού την ίδια ώρα το Περιστέρι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, η συνάντηση αυτή στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων πραγματοποιείται με διαφορετικούς όρους για τον καθένα. Ο ένας θέλει να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του εντός συνόρων, ο άλλος να εξασφαλίσει αρχικά την αξιοπρέπεια του σε μια σκληρή ιστορικά χρονιά, όπου έφτασε σε σημείο να αλλάξει δύο φορές τον προπονητή για πρώτη φορά, μαζί με οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να προκύψει.

Ένα παιχνίδι είναι, άλλωστε, και ποτέ δεν ξέρεις πώς θα σου εξελιχθεί…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ