27 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Κύπελλο Ανδρών: Στο κάδρο και η Α1

Τζάμπολ κάνει σήμερα (23/9) η Β’ Φάση του Κυπέλλου Ανδρών, με 8 ομάδες της Stoiximan.gr BASKET LEAGUE να μπαίνουν στο κάδρο, κάνοντας την πρώτη τους εμφάνιση αναφορικά με την φετινή σεζόν.

Από την 1η αγωνιστική της Α' Φάσης συνεχίζουν τρεις ομάδες, με τον Ιωνικό Νικαίας να θέλει μετά από τους Διαγόρα Δρυοπιδέων, Περιστέρι και Δόξα Λευκάδας να πετάξει έξω και τα Τρίκαλα, σε ένα παιχνίδι που σαφώς είναι το δυσκολότερο για την ομάδα του Μάριου Γούναρη.

Στις Αδάμες, η εκπληκτική Νέα Κηφισιά του Δημήτρη Λιόγα, υποδέχεται τον Χολαργό, έχοντας ως τώρα δείξει άγνοια κινδύνου. Φυσικά το συγκρότημα του Στέργιου Κουφού, που δίνει το 3ο εκτός έδρας παιχνίδι του (Ίκαρος Νέας Σμύρνης και Ίκαροι Σερρών) και θα εμφανιστεί υποψιασμένο, θέλοντας να συνεχίσει την πολύ καλή πορεία του.

Κόροιβος και Προμηθέας ξεκινούν από τον που τελειώσαν πέρυσι, σε ένα παιχνίδι που τότε είχε χαρίσει την παραμονή στην Stoiximan.gr BASKET LEAGUE στην ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου. Το σημερινό χωρίς μεγάλη ανάλυση αποτελεί ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, με τους δυο προπονητές να το βλέπουν περισσότερο ως ευκαιρία για να βγάλουν συμπεράσματα.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον αναμένεται και η συνάντηση στο κλειστό της «Πυρκάλ», με τον Αμύντα να επιστρέφει στην έδρα του, υποδεχόμενος τον Κολοσσό Ρόδου, σε ένα παιχνίδι που φαβορί είναι οι «Θαλασσί» του Άρη Λυκογιάννη.

Εθνικός και Ηρακλής ξανά ανταμώνουν στον θεσμό μετά από δυο χρόνια, με την ομάδα του Πειραιά να είναι και αυτή τη φορά γηπεδούχος, αλλά το παιχνίδι να έχει άλλη έδρα, με τον κλειστό «Π.Σαλπέας» να κάνει πρεμιέρα για τους «μπλε» του Πειραιά. Στο κλειστό της Νεάπολης πρεμιέρα κάνει και ο νεοσύστατος ΓΣΛ - Φάρος, ο οποίος φιλοξενεί την Κύμη, έχοντας ωστόσο πέντε αθλητές να βρίσκονται στο απουσιολόγιο του Θανάση Σκουρτόπουλου.

Η Καβάλα αποτελεί την τρίτη ομάδα που συνεχίζει από την πρώτη φάση, και έχοντας να αντιμετωπίσει την δυνατή Καστοριά, θέλει να προσπεράσει ακόμη μια ομάδα της Α2 Ανδρών, μετά τον Παπάγου.

Τέλος, πρεμιέρα κάνει και ο Πανιώνιος, ο οποίος θα φιλοξενήσει στο κλειστό της οδού Αρτάκης το Λαύριο, σε ένα παιχνίδι που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, και με τον «Ιστορικό» να εμφανίζεται με εφηβικό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΔΑΚ Νικαίας 17.00 ΑΟ Ιωνικός Νικαίας – Αίολος Τρικάλων Διαμαντής, Αναστόπουλος Α., Κωνσταντινόπουλος (Κορασίδης)

Πύργου 18.00 ΑΣΑ Κόροιβος Αμαλιάδας – ΑΣ Προμηθέας Πάτρας Ανδρικόπουλος, Μαγκλογιάννης, Κάρδαρης (Θεοδοσόπουλος)

Υμηττού 17.00 ΑΟ Αμύντας – ΑΟ Κολοσσός Παντελίδης, Καρακάσης, Νάστος (Φαλούκας)

Δ. Βικέλας 18.00 ΑΕ Ν. Κηφισιάς - ΑΕ Χολαργού Καλδίρης, Θεοδωρόπουλος, Τσαχάκης (Λημνιάτης)

Νεάπολης 17.00 ΓΣ Λάρισας Φάρος – ΓΣ  Κύμης Πουρσανίδης Κ., Λόρτος, Τζιοπάνος (Σταμάτης Γ.)

Αλ. Δημόγλου 17.00 ΕΚ Καβάλας - ΑΣ Καστοριάς Τζίμα, Ευφραιμίδης, Ταρενίδης Κ. (Μπρίγκος)

Ν. Σμύρνης 17.00 Πανιώνιος ΓΣΣ – ΓΣ Λαυρίου Καλογερόπουλος Φ., Γιακείμη, Τσολάκος (Καρούσης)

Παν. Σαλπέας 17.00 Εθνικός ΟΦΠΦ – ΓΣ Ηρακλής Πιτσίλκας, Ζαχαρής, Φακίτσας (Ορφανός)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ