25.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κύπελλο Ανδρών : Αρης – ΠΑΟΚ και νέα αλλαγή ημερομηνιών!

Το μεγάλο πρόωρο ντέρμπι Αρη - ΠΑΟΚ και η νέα αλλαγή ημερομηνιών του κυπέλλου Ανδρών... ξεχώρισε στη σημερινή κλήρωση και έκανε τους πάντες να αναρωτιούνται για τον σχεδιασμό που υπάρχει από την επιτροπή διοργανώσεων της διορισμένης από το Πρωτοδικείο προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ. Σε ό,τι αφορά πιθανή κόντρα Παναθηναϊκού με Ολυμπιακού, αυτή το νωρίτερο που μπορεί να προκύψει είναι σε ημιτελικό, για τους οποίους θα υπάρξει νέα κλήρωση. Στην πρώτη φάση με συμμετοχή όλων των ομάδων της Basket League προέκυψε το ζευγάρι του περσινού τελικού, Παναθηναϊκός - Προμηθέας.

Η αρχική προκήρυξη του θεσμού είχε ακολουθηθεί από μια συμπληρωματική, που έφερνε τους προημιτελικούς αγώνες, με συμμετοχή και των πρώτων ομάδων της Basket League του περασμένου πρωταθλήματος, στα μέσα Σεπτεμβρίου! Μετέτρεπε ουσιαστικά το κύπελλο σε αγώνες προετοιμασίες, ευτελίζοντάς το.

Αυτή η απόφαση είχε προκαλέσει αρχικά την αντίδραση του υποψήφιου πρόεδρου της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιου, και εν συνεχεία του ΕΣΑΚΕ που ζήτησε από την ΕΟΚ να πάνε οι προημιτελικοί τον Φεβρουάριο όπως συνήθως. Σήμερα και στη διάρκεια της κλήρωσης φάνηκε ότι η ΕΟΚ πήρε πίσω την συμπληρωματική προκήρυξη και επέστρεψε στην αρχική, έχοντας βάλει τελικά νέες ημερομηνίες! 

Με το νέο... παλιό καθεστώς, ο Ολυμπιακός είναι αυτός που θα μπει τον Σεπτέμβριο στη διοργάνωση, συμπεριλαμβανόμενος στο γκρουπ των ομάδων του δεύτερου μισού του προηγούμενου πρωταθλήματος συν αυτούς που ανέβηκαν. Οι «ερυθρόλευκοι» αρχίζουν με τον πιο ήπιο τρόπο, αφού θα αντιμετωπίσουν την ομάδα Α2 που θα έχει περάσει από την πρώτη φάση. Στη συνέχεια, ως γηπεδούχος θα υποδεχθεί τον νικητή του μεγάλου ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ