18.1 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κύμη… και του χρόνου, Απόλλων στον γκρεμό

Η Κύμη πανηγυρίζει την ανανέωση της παραμονής της στη Basket League, που είναι... επίσημη με τη νίκη της 76-70 επί του Απόλλωνα Πάτρας ο οποίος είναι "στον αέρα". Οι Πατρινοί για να σωθούν πρέπει την Μ. Πέμπτη να νικήσουν εντός το Λαύριο και ταυτόχρονα ο Κόροιβος να χάσει στην Αμαλιάδα από τον Προμηθέα, άρα κυριολεκτικά... κρέμονται από τα χέρια των συμπολιτών τους. 

Μία... υποσημείωση που υπάρχει αφορά στην ένσταση που κατέθεσε ο Απόλλωνας για μια απίστευτη φάση, όταν σε επίθεσή του που κατέληξε σε τρίποντο του Κουζέλογλου ξαφνικά... εξαφανίστηκαν 7 δευτερόλεπτα από το χρονόμετρο και το καλάθι δε μέτρησε!!

Το σημερινό παιχνίδι στη Χαλκίδα είχε και ποιότητα και σασπένς και μια συνολικά καλύτερη Κύμη, με τον Απόλλωνα να κάνει ξεσπάσματα που του επέτρεπαν να καλύπτει τις διαφορές που έπαιρναν οι γηπεδούχοι, όμως, αυτοί είχαν περισσότερες λύσεις και κράτησαν τη νίκη - σωτηρία.

Η Κύμη μπήκε με άγριες διαθέσεις στο γήπεδο, πίεσε ασφυκτικά, είχε τον Καντί εκπληκτικά εύστοχο και προηγήθηκε στο δεκάλεπτο με 28-21 έχοντας πφτάσει και στο +12, 23-11 στο 6', με 13 πόντους του Αυστραλού και τον Απόλλωνα να τον κρατάει μόνος του ο Χίκι με 15.

Οι Πατρινοί ισορρόπησαν σταδιακά, όταν βρήκε τον δρόμο για το καλάθι και ο Μπαρτ έγιναν επικίδνυνοι και στο14'30'' όχι μόνο είχαν ροκανίσει τη διφορά αλλά πήραν το πρώτο τους προβάδισμα με 33-32, έχοντας τρέξει σερί 22-9 σε 8 λεπτά. 

Το ματς έγινε ντέρμπι και το ημίχρονο έληξε με 39-38 για την Κύμη με τον Χίκι να έχει 17 πόντους και τον Μπαρτ 10 για τον Απόλλωνα που έστω και στηριζόμενος σε δύο παίκτες είχε επιστρέψει για τα καλά.

Η Κύμη μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο όπως στην αρχή του αγώνα. Αυτή τη φορά έχοντας ήδη φθείρει και με φάουλ τους ψηλούς του αντιπάλου πέρασε τη μπάλα κοντά στο καλάθι και με Τσούπκοβιτς αρχικά και Ορτον στη συνέχεια, άρχισε να ξαναχτίζει μια διαφορά απέναντι στον Απόλλωνα που στήριζε τα πάντα στο τρίποντο, αλλά Χίκι και Μπαρτ είχαν χάσει την επαφή τους με το καλάθι. 

Στο 24' με σερί 13-3 η Κύμη έφτασε σε διψήφια διαφορά, 52-41, στο 29' επίσης 58-47 και το δεκάλεπτο έληξε με 58-49 και την ομάδα του Μπρατσιάκου σε ρόλο φαβορί.

ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕ: Πήγε να πάρει (σχεδόν) μόνος του ένα ματς - κατηγορία και του... έφυγε η μπάλα από τα χέρια. Ο συγκλονιστικός Αντονι Χίκι, έχοντας προσφέρει μια απίστευτη μπασκετική παράταση, δέχτηκε τη μπάλα στα 16'' με το σκορ στο 70-67 για την Κύμη που δεν έκανε φάουλ και έχοντας... οπλίσει για να επειχειρήσει την ισοφάριση. Η μπάλα όμως γλίστρησε από τα χέρια του, άλλαξε κατοχή και η τύχη του αγώνα κρίθηκε.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε ματς με τέτοιο άγχος και διακύβευμα οι 17/20 βολές της Κύμης είναι μια εξαιρετική επίδοση. Από την άλλη πλευρά, ο Απόλλωνας πόνταρε πολλά στο τρίποντό του, όμως, το 7/28 δεν ήταν απολογισμός για να φύγει νικητής.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Photocredits: Eurokinissi

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ