19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Κύμη όρθια για παραμονή!

Σε ένα παιχνίδι με απίστευτες διακυμάνσεις στη διάρκεια του, η Κύμη κέρδισε με 89-88 το Λαύριο και πήρε προσωρινά τον πρώτο λόγο εναντίον του για την παραμονή στην Basket League, με τους παίκτες του Ισίδωρου Κουτσού να αντέχουν σε ένα φινάλε συγκλονιστικό και... γεμάτο λάθη, φτάνοντας τις 7 νίκες μαζί με το Ρέθυμνο και αφήνοντας στις 6 την ομάδα της Ανατολικής Αττικής, έχοντας σε εκκρεμότητα τα 31" με τον Κολοσσό.

Αν οι τρεις ομάδες βρεθούν ισόβαθμες στην τελευταία αγωνιστική, η Κύμη υποβιβάζεται λόγω των δύο ηττών από το Ρέθυμνο, έχοντας 1-1 με το Λαύριο, ενώ κι εκείνο έχει 1-1 με το Ρέθυμνο. Το Λαύριο, από την πλευρά του, υπερτερεί στις ισοβαθμίες του λόγω καλύτερερης διαφοράς.

Το παιχνίδι

Με «σόου» του Ουίλιαμς άρχισε το ματς, που «πυροβολούσε» από μακριά και με τον Σαγκς να έρχεται να δώσει επίσης λύσεις η διαφορά έφτασε στο +14 για την Κύμη (30-16 στο 8'). Κακλαμανάκης και Μιλόσεβιτς προσπάθησαν να περιορίσουν τη «ζημιά» με γρήγορο 0-5 για το 30-21 της πρώτης περιόδου.

Οι παίκτες του Κουτσού βρήκαν λύσεις και κοντά στο καλάθι, με τους Χόρτον και Μαραγκό να κερδίζουν «μάχες», όπως και ο Καρινιάουσκας για το +22 στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου (48-26). Γουίθι και Μπιούφορντ έφεραν ανάσα για το Λαύριο, με ένα επιμέρους σκορ 3-16 να φέρνει την απόσταση σε μονοψήφιο νούμερο, δείχνοντας πως η ομάδα τους δε θα τα παρατούσε (51-42).

Με τη «συνταγή» της δεύτερης περιόδου, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν ξανά μέχρι το +16, φανερώνοντας πως είχαν τον πρώτο λόγο (62-46 στο 24'). Παρά την προσπάθεια των Χαραλαμπόπουλου και Νίξον να επαναφέρουν σε «τροχιά» διεκδίκησης του ματς το σύνολο του Σερέλη, οι απαντήσεις βρέθηκαν ξανά δια χειρός Μαραγκού, αν και το 71-59 δεν εξασφάλιζε κάτι στην Κύμη.

Αυτό αποδείχθηκε στα πρώτα 3.5 λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου, με συνεχόμενα τρίποντα να «εκμηδενίζουν» σχεδόν τη διαφορά και τον Μιλόσεβιτς να σημειώνει το 74-72. Ο Χόρτον, όμως, πήρε τις «μάχες» και οι Σαγκς-Ουίλιαμς προστέθηκαν για να έρθει το +11 στο τρίλεπτο για το τέλος (87-76). Ο Λαμπ κράτησε όρθιο το Λαύριο και με συνεχόμενα τρίποντα μείωσε σε 87-85 μετά από παράβαση 8 δευτερολέπτων της Κύμης, με τις άστοχες βολές του Σαγκς στα 33" να δίνει την ευκαιρία. Ο Μπιούφορντ έκανε air ball, αλλά στα 16" ο Κακλαμανάκης κράτησε ζωντανή την κατοχή, χωρίς όμως ο Νίξον να ευστοχήσει. Με βολές στα 4.8" ο Καρινιάουσκας «κλείδωσε» την νίκη της ομάδας του, χωρίς να έχει σημασία το τρίποντο του Μπιούφορντ στην εκπνοή.

Δεκάλεπτα: 30-21, 51-42, 71-59, 89-88

Ο ΜΠΟΜΠΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΘΗΡΙΟ: Η μεταγραφή του Ματ Ουίλιαμς ήταν ουσίας εκτός από εντυπωσιασμού για την Κύμη, καθώς έχει κάνει τα πάντα με την ικανότητά του να σκοράρει από μακριά, για να σωθεί η ομάδα, μετρώντας αυτή την φορά 22 πόντους με 6/9 τρίποντα. Ο Κρις Χόρτον, επίσης, κέρδισε πολλές «μάχες» χαμηλά, πέτυχε 21 πόντους, πήρε 7 ριμπάουντ και έκλεψε πέντε μπάλες σε μια τεράστια του εμφάνιση.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με τις κατοχές να είναι ακριβώς ίδιες σε ένα ματς τόσο κομβικό, και με όλα τα στατιστικά πάνω κάτω ισορροπημένα, λογικό είναι όλα να έχουν σχέση με ένα σουτ, ώστε να διαφέρει μια ομάδα. Και ναι, το 50% της Κύμης στα σουτ εντός παιδιάς (31/62), έναντι του 49% του Λαυρίου (32/65), είχε τελικά σημασία

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ