14.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κύμα επιθέσεων Ομοσπονδιών κατά Ευρωλίγκας

Κύμα επιθέσεων από Ομοσπονδίες κατά της Ευρωλίγκας, έχει ξεσπάσει με αφορμή το γεγονός ότι τόσο οι αγώνες της Ευρωλίγκας, όσο και τα "παράθυρα" της FIBA διοργανώνονται σε κοινές ημερομηνίες και δεν επιτρέπεται στους παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα, να συμμετέχουν στις Εθνικές του ομάδες.

Η Μπαρτσελόνα δεν επέτρεψε στον Σερτάτς Σανλί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Εθνική Τουρκίας για την αναμέτρησή της απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία, με την τουρκική Ομοσπονδία να στρέφεται εναντίον των "μπλαουγκράνα" καθώς σύμφωνα με τις οδηγίες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, μία τέτοια κίνηση είναι παράνομη.

Επίθεση κατά της Ευρωλίγκας είχε εξαπολύσει λίγο νωρίτερα, η ιταλική Ομοσπονδία μπάσκετ, με τον πρόεδρό της Τζιάνι Πετρούτσι να διαμαρτύρεται για την πολιτική της Ευρωλίγκας, να διοργανώνει αγώνες πάνω στις ημερομηνίες που διεξάγονται τα "παράθυρα" της FIBA.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου στα ιταλικά media:

“H Ευρωλίγκα είναι πολύ αλαζονική. Δεν αφήνουν τους παίκτες να παίξουν στις Εθνικές ομάδες και έχει έρθει η στιγμή αυτό να τελειώσει. Το λάθος ανήκει στην Ευρωλίγκα, μία ιδιωτική εταιρία που μοιράζει 10ετείς άδειες στις ομάδες της και με την πολιτική που ακολουθεί επηρεάζει άμεσα το μονοπάτι των ομάδων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν υπάρχει καμία παρόμοια κατάσταση στον κόσμο των σπορ. Είναι βλασφημία να νιώθει η Ευρωλίγκα το δικαίωμα να λέει: “Σου δίνω τους παίκτες”. Όταν διαβάζω τέτοια πράγματα εξοργίζομαι. Κι αυτό γιατί πολύ απλά δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εμποδίζουν τους παίκτες από τη συμμετοχή τους στις εθνικές ομάδες. Κάθε Ομοσπονδία έχει δικαίωμα να καλέσει όποιους παίκτες θέλει. Τι μπορούμε να κάνουμε; Ήμουν αυτόν που ξεκίνησα τον πόλεμο απέναντι σε μία ιδιωτική επιχείρηση που επηρεάζει το άθλημά μας, αλλά ξέρω ότι είμαι μόνος μου στην Ιταλία, σε αυτόν τον πόλεμο. Η FIBA πληρώνει τις συνέπειες αυτής της κατάστασης και ψάχνει για μία λύση καθώς όλες οι Ομοσπονδίες είναι πολύ απογοητευμένες. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Ευρωλίγκα θέλει να διοργανώνει αγώνες πάνω στα Παράθυρα”.

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της Βιλερμπάν, Τόνι Πάρκερ τόνισε ότι θα μπορούσε να μετατεθεί η αναμέτρηση της ομάδας του με τη Μονακό για την Ευρωλίγκα προς διευκόλυνση των Εθνικών ομάδων, ωστόσο το κοινό αίτημα Βιλερμπάν και Μονακό δεν έγινε δεκτό από τον Μπερτομέου.

“Θα μπορούσαμε κάλλιστα να μετακινήσουμε το παιχνίδι με τη Μονακό μερικές ημέρες νωρίτερα για να βοηθήσουμε την Εθνική ομάδα. Είναι λυπηρό που δεν έγινε”



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ