24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κόσμος στο μπάσκετ… πολύ αργότερα

Εξ αντανακλάσεως... πόνεσε και το μπάσκετ σήμερα το πρωί με την μεγάλη ανατροπή στο θέμα της εισόδου των φιλάθλων στα γήπεδα. Χθες το βράδυ, ανακοινώθηκε μετ' επαίνων το πιλοτικό άνοιγμα των κερκίδων στο ποδόσφαιρο, για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, με το 10% της χωρητικότητας των γηπέδων.

Δεν πέρασε παρά μια νύχτα, μέχρι που σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε ότι με προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακλήθηκε η απόφαση, αφού όχι μόνο δυν υπήρξες ομοφωνία των λοιμοξιολόγων, αλλά υπήρξαν και σοβαρές ενστάσεις μερίδας των επιστημόνων.

 Η Basket League που βρίσκεται στην αφετηρία για την, έστω και με μια εβδομάδα καθυστέρηση, εκκίνησή της, μία που... χαμογέλασε χθες το βράδυ, μία που σκοτείνιασε και πάλι σήμερα. Στο διάστημα που προηγήθηκε ο ΕΣΑΚΕ έκανε επαφές με την ηγεσία του Υπουργείου για να διερευνήσει την πιθανότητα εισόδου κάποιων φιλάθλων στα γήπεδα, πάντα φυσικά με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις εισηγήσεις των ειδικών. 

Υπήρχαν στο προηγούμενο διάστημα διαβεβαιώσεις ότι αυτή την επιθυμία είχε και η Πολιτεία, επιστροφής στην κανονικότητα δηλαδή σε όλη τη χώρα αν το επέτρεπαν οι συνθήκες και στις ΚΑΕ είχε δημιουργηθεί η προσδοκία για ένα σταδιακό άνοιγμα... θυρών. Υπήρξε περίοδος που η ελπίδα αφορούσε κόσμο ακόμα και από την πρεμιέρα, αν και το τόσο σύντομο μάλλον είχε σβήσει από τη σκέψη μετά το F8 του BCL που παρά τις πολλές πιέσεις από πολλές και προς πολλές πλευρές, ουδέποτε άνοιξε τις πόρτες του για τον κόσμο.

Η σημερινή εξέλιξη φυσικά, ήταν μια απότομη προσγείωση. Οταν ακυρώνεται εν ριπή οφθαλμού το πιλοτικό άνοιγμα για ένα 10% των ανοιχτών γηπέδων, ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι στα κλειστά, φιλάθλους θα ξαναδούμε πολύ αργότερα. Λογικά, πάρα πολύ αργότερα...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ