17.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κόπονεν στο basketa.gr: «Είμαστε επικίνδυνη ομάδα!»

Την αποφασιστικότητα της Εθνικής Φινλανδίας επισήμανε ο Πέτερι Κόπονεν, μιλώντας στο basketa.gr μετά το 90-87 επί της Πολωνίας.

Ο διεθνής γκαρντ των διοργανωτών τόνισε πως η ομάδα του είναι επικίνδυνη και πως δεν είναι εύκολο για κανέναν αντίπαλο να παίζει εναντίον της. Παράλληλα την χαρακτήρισε αουτσάιντερ στο ματς με την Ελλάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα συναισθήματά του μετά την διπλή παράταση: «Είμαι πολύ χαρούμενος, η νίκη είναι νίκη. Έχουμε δώσει τρία δύσκολα ματς και έχουμε κερδίσει τα δύο. Χαίρομαι για την ομάδα, δεν τα παρατάμε ποτέ, επιστρέφουμε και παλεύουμε μέχρι το τέλος».

Για το αν η Φινλανδία μπορεί να κερδίσει ξανά την Ελλάδα: «Θα προσπαθήσουμε! Αύριο έχουμε ρεπό και πρέπει να ανακτήσουμε την ενέργειά μας για να είμαστε έτοιμοι. Θα είναι δύσκολο, έχουν σπουδαίους παίκτες. Είναι το φαβορί και εμείς το αουτσάιντερ. Έχουμε όμως τους φιλάθλους μας να μας υποστηρίζουν. Μπορεί να νιώθουμε κουρασμένοι αλλά μας σπρώχνουν να παίζουμε όλο και καλύτερα».

Για το αν έχει άγχος: «Προσπαθούμε να κάνουμε αυτά που σχεδιάζουμε από πριν, εμπιστευόμαστε ο ένας τον και να κάποιος κάνει λάθος τον στηρίζουμε. Είναι η καλύτερη χημεία που είχε ποτέ η ομάδα, όσα χρόνια παίζω. Έχουμε και τον Λάουρι τώρα, που μας δίνει πολλές επιλογές, είμαστε επικίνδυνη ομάδα. Δεν είναι εύκολο να παίζεις εναντίον μας. Αν συγκρίνεις το ρόστερ της Ελλάδας με το δικό μας, είναι το φαβορί αλλά παραμένουμε επικίνδυνοι».

Για το αν πίστεψε στην ανατροπή: «Αυτό δεν το σκέφτεσαι μέσα στο παιχνίδι, προσπαθείς να δεις τι θα κάνεις και να μην τα παρατήσεις. Αυτό κάνουμε εμείς και πολεμάμε μέχρι το τέλος. Μετά από δύο παρατάσεις καταφέραμε να κερδίσουμε, είναι απίστευτο».

Για τον… δάσκαλο του Μαρκάνεν: «Είναι δύσκολο να μάθεις σε κάποιον αυτά που ξέρει. Είναι σπουδαίο ταλέντο στα 2.13μ και τον βοηθάμε όπου χρειάζεται».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ