15.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

«Κόπηκε» και σηκώθηκε κι έφυγε ο Αραντόρι

Ο Πιέτρο Αραντόρι ενημερώθηκε πως δεν υπολογίζεται από το Μέο Σακέτι για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 και η αντίδρασή του δεν ήταν η αναμενόμενη.

Ο 30χρονος γκαρντ/φόργουορντ, που ανήκει πλέον στη Φορτιτούντο μετά την αποχώρησή του από τη Βίρτους Μπολόνια, έμαθε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό πως δεν θα παίξει στο φιλικό του Σαββάτου (17/08, 18.00) με τη Σερβία στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας του τουρνουά «Ακρόπολις-Eurobank», καθώς δεν θα βρίσκεται στο τελικό ρόστερ για το μεγάλο φετινό «ραντεβού» (31/08-15/09). Τα μαντάτα δεν τον απογοήτευσαν απλώς, τον εκνεύρισαν.

Όπως αποκάλυψε η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta Dello Sport» ο Πιέτρο Αραντόρι δεν πήγε καν στη συνάντηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας πριν από το φιλικό, στην οποία το προπονητικό επιτελείο θα ενημέρωνε για τεχνικές λεπτομέρειες τους παίκτες. Δεν σκοπεύει να βρεθεί το απόγευμα ούτε στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, για να δει τους συμπαίκτες του εν δράσει κόντρα στους «Πλάβι». Αντ’ αυτού, άλλωστε, προτίμησε να αποχωρήσει άμεσα από την ομάδα, για να πάρει το δρόμο της επιστροφής στη γείτονα χώρα. Η Ιταλική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δεν έχει πάρει θέση επίσημα για το συμβάν ούτε έχει γίνει γνωστό ποιοι άλλοι δύο παίκτες θα «κοπούν», ώστε να προκύψει το τελικό ρόστερ που θα αγωνιστεί στα ασιατικά παρκέ.

Στην προεπιλογή βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι Αβούντου Αμπάς, Μάρκο Μπελινέλι, Πολ Μπιλίγκα, Τζεφ Μπρουκς, Αμεντέο Ντέλα Βάλε, Αριέλ Φιλόι, Αλεσάντρο Τζεντίλε, Ντάνιελ Χάκετ, Τζιαμπάολο Ρίτσι, Αμεντέο Τεσιτόρι, Μπράιαν Σακέτι, Λούκα Βιτάλι και οι Ντανίλο Γκαλινάρι και Τζίτζι Ντατόμε, οι οποίοι όμως είναι προς το παρόν εκτός προπονήσεων και φιλικών. Θυμίζουμε πως πρώτος υποβλήθηκε πρόσφατα σε επέμβαση αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας και ο δεύτερος εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο και προφυλάσσεται.

Η Ιταλία έχει κληρωθεί στο Δ’ Όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, που θα φιλοξενηθεί στην πόλη Φοσάν, και στο πλαίσιο της πρώτης φάσης θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Σερβία, τις Φιλιππίνες και την Αγκόλα. Η αναχώρησή της για την Κίνα, από την Αθήνα, είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τρίτη (20/08).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ