25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Κόουτς Λάσο… respeto

Η δέκατη κούπα της Ρεάλ Μαδρίτης φέρει την υπογραφή του προπονητή της ο οποίος έστησε το δικό του πάρτι στο Βελιγράδι!

Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος αν ήταν στην Ελλάδα, απλά δεν θα είχε κάνει τίποτα απ' όσα έχει πετύχει με τους Ισπανούς. Γιατί; Επειδή ο Πάμπλο Λάσο χρειάστηκε την πίστωση χρόνου από τη διοίκηση των Μαδριλένων. Το 2011 ανέλαβε την ομάδα, το 2013 έχασε τον πρώτο του τελικό από τον Ολυμπιακό, το 2014 έχασε κατά τραγικό τρόπο από τη Μακάμπι.

Οι Έλληνες ειδικοί σε αυτό το χρονικό διάστημα είχαν αποφανθεί. «Δεν κάνει ο Λάσο» έγραφε κι έλεγε ο ένας. «Μάγειρας ο Λάσο» έγραφε κι έλεγε ο άλλος. Το 2015 πήρε άτυπη ρεβάνς από τον Ολυμπιακό. «Ε και; Μέσα στην έδρα του τα κατάφερε και έχοντας τα πάντα υπέρ του». Εύκολο το συμπέρασμα, καμία αναγνώριση για έναν πολύ σπουδαίο προπονητή.

Φέτος κι αφού κατέκτησε τον τίτλο μέσα σε «εχθρικό» περιβάλλον κι εμφάνισε την καλύτερη ομάδα του Final 4 ήρθε η ώρα της αναγνώρισης για τους... άπιστους. Ο Πάμπλο Λάσο δεν έγινε ξαφνικά καλός προπονητής. Στα 51 του χρόνια βρίσκεται ήδη εδώ και μία -επιτυχημένη- επταετία στο «τιμόνι» του μεγαλύτερου συλλόγου στην Ευρώπη και πιθανότατα σε ολόκληρο τον πλανήτη. 

Ορίστε λοιπόν μία σύντομη λίστα από αυτά που έκανε φέτος και κάνει γενικά ο Βάσκος προπονητής...

Ο Πάμπλο Λάσο παρουσιάζει σύνολα που παίζουν σύγχρονο κι ελκυστικό μπάσκετ.

Ο Πάμπλο Λάσο παρά τα τόσα προβλήματα τραυματισμών που ταλαιπώρησαν την ομάδα του, την οδήγησε μαεστρικά μέχρι την κορυφή.

Ο Πάμπλο Λάσο μπόρεσε να εντάξει τον Σέρχιο Γιουλ μετά από οκτώ μήνες απουσίας και παράλληλα να μην γκρινιάζει κανείς για τον μειωμένο χρόνο συμμετοχής του.

Ο Πάμπλο Λάσο αξίζει τον σεβασμό όλων και κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουν άπαντες ότι επειδή μπορεί ένα πρόσωπο ενδέχεται να μην είναι ελκυστικό, δεν σημαίνει ότι δεν κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του.

Ο Πάμπλο Λάσο κυριάρχησε απόλυτα στη μάχη των πάγκων κόντρα στον Δημήτρη Ιτούδη στον ημιτελικό και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον τελικό.

Ο Πάμπλο Λάσο έχει περισσότερα συστήματα απ' όσα νομίζει καθένας από εμάς.

Ο Πάμπλο Λάσο είναι με διαφορά ο κορυφαίος προπονητής της τελευταίας πενταετίας στην Ευρώπη. 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ