28.1 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Κόντρα της Μακάμπι με τη Winner League με φόντο τη Euroleague

To πρωτάθλημα της Winner League στο Ισράηλ αποφάσισε να ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν του μέσα στον Ιούλιο, παράλληλα δηλαδή με τη Euroleague, αν καταφέρει και αυτή να επανεκκινήσει. 

Αυτό αυτομάτως έβαλε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, τη μοναδική συμμετέχουσα της χώρας και στις δύο διοργανώσεις, να πρέπει να διαλέξει μία εκ των δύο. 

Η "ομάδα του λαού", χωρίς να χάσει χρόνο έδειξε την προτίμησή της στη Euroleague. Για την ακρίβεια κοινοποίησε την απόφασή της προς την ομοσπονδία αναφέροντας:  «Ενημερώσαμε ότι μέχρι τις 25 Μαΐου περιμένουμε την απόφαση της Euroleague για τη συνέχιση ή μη τη σεζόν. Θα θέλαμε να τονίσουμε πως είμαστε δεσμευμένοι στην Euroleague, που ανακοίνωσε το δικό της πλάνο επανέναρξης από τις 23 Απριλίου. 

Ήταν λοιπόν γνωστό πως το πρόγραμμα θα συμπίπτει, αλλά δεν έγινε αναφορά από τη εγχώρια λίγκα για διαφοροποίησή του, ώστε να αποφευχθεί κάτι τέτοιο. Επομένως, ξεκαθαρίσαμε και το είπαμε κι άλλη φορά, ότι αν λάβουμε μήνυμα πως η Euroleague θα ξεκινήσει ξανά, τότε η Μακάμπι δεν θα μπορέσει να παίξει στους αγώνες του πρωταθλήματος».

Aκόμη η Μακάμπι αντιπρότεινε, το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο με τα πλήρη ρόστερ και με παρουσία κόσμου. 

Φυσικά η Winner League δεν άφησε το θέμα εκεί και έσπευσε να βγάλει τη δική της απάντηση μέσω twitter. 

«H λίγκα έλαβε έκπληκτη την επιστολή του προέδρου της Μακάμπι, Σιμόν Μιζράχι, αφού δεν υπήρξε κάποια αναφορά στο θέμα της Euroleague νωρίτερα. Η απόφαση για επιστροφή στη δράση πάρθηκε την Παρασκεύη (08/05) και ούτε τότε ούτε τώρα, υπάρχει κάποια άλλη ενεργή διοργάνωση στον πλανήτη. Ενώ η Euroleague θα πάρει την τελική της απόφαση στις 25 του Μάη. Σε κάθε περίπτωση, το πρωτάθλημα μπάσκετ της χώρας δεν χρειάζεται καμία άδεια από οποιαδήποτε άλλη λίγκα για να λάβει αποφάσεις. Πάντως, θα μελετήσουμε την επιστολή προσεκτικά και θα επανέλθουμε με εκτενέστερη απάντηση σύντομα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ