13.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κόντρα στον… εαυτό του ο Ολυμπιακός (pics)

Τα… ρέστα του θα παίξει ο Ολυμπιακός επί γαλλικού εδάφους, στον επαναληπτικό με τη Μονπελιέ, προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκριση στους ομίλους της Ευρωλίγκας Γυναικών.

Οι παίκτριες του Γιώργου Παντελάκη γνώρισαν την ήττα με 66-63 στο «Τάσος Καμπούρης» της Χαλκίδας και στο «Palais Des Sports De Lattes», την Τετάρτη (02/10, 21.00), θα επιχειρήσουν να κάνουν την ανατροπή. Σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχίσουν τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία τους στο Eurocup Γυναικών. «Το παιχνίδι στη Γαλλία είναι πολύ σημαντικό για εμάς και θα είναι ουσιαστικά μια τεράστια πρόκληση. Και οι δύο ομάδες γνωρίζονται από το προηγούμενο ματς και είναι δεδομένο ότι το σκάουτινγκ έχει κάνει φοβερή δουλειά. Για εμένα θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στην ενέργεια και στον τρόπο που θα ακολουθηθούν οι οδηγίες των προπονητών από τις δύο ομάδες. Όσο πιο τέλεια θα συμβεί αυτό τόσο θα εξαλειφθούν τα λάθη, που σε αυτό το επίπεδο κοστίζουν διπλά και τριπλά», ανέφερε σχετικά η Τζέσικα Τόμας.

Η Αμερικανίδα γκαρντ, που αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ στην πρώτη αναμέτρηση επί ελληνικού εδάφους, συμπλήρωσε για την «καυτή» έδρα της Μονπελιέ: «Προσωπικά, εγώ ετοιμάζομαι πάντα με τον ίδιο τρόπο στα παιχνίδια. Για εμένα δεν αλλάζει τίποτα. Όποιος και να είναι ο αντίπαλός μας, εμείς πρέπει να σκεφτόμαστε ότι πηγαίνουμε σε… πόλεμο. Γνωρίζουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση ότι οι φίλοι της BLMA  είναι ένθερμοι και το γήπεδο θορυβώδες. Από την άλλη, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς και πιστεύω πως η δυσκολία είναι κάτι που δεν θα μας απασχολήσει. Ο δυσκολότερος αντίπαλος που θα αντιμετωπίσουμε είναι ο ίδιος ο εαυτός μας».

 

Όσον αφορά στο «κλειδί», για τη νίκη, εξήγησε: «Θα πρέπει να… σκάψουμε περισσότερο πιο βαθιά στις σκέψεις μας και να πάρουμε ακόμα πιο σοφές επιλογές στο παρκέ από ό,τι στην πρώτη αναμέτρηση. Σίγουρα, είχαμε πολύ καλές στιγμές στη Χαλκίδα, όμως αδιαμφισβήτητα εμείς πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα και να παρουσιαστούμε δυνατότερες σε αυτό το παιχνίδι. Και κάτι ακόμα: εάν πιστέψουμε ότι πρέπει να σταματήσουμε μόνο τη Μαβούνγκα, τότε θα έρθουμε αντιμέτωπες με άσχημες καταστάσεις. Ο Ολυμπιακός οφείλει να σταματήσει ολόκληρη την ομάδα της Μονπελιέ για να μπορέσει να πανηγυρίσει την πρόκριση στους ομίλους της Ευρωλίγκας».

  

Κλείνοντας, μίλησε για το πρώτο παιχνίδι στο κλειστό της Κανήθου και στάθηκε στα πολλά λάθη που έγιναν από την πλευρά τους: «Τι μπορώ να κριτικάρω από αυτό το παιχνίδι; Σίγουρα, έχω πάρα πολλά να πω. Αυτό που ενόχλησε περισσότερο είναι τα λάθη που κάναμε. Ήταν πολλά για ένα τόσο σημαντικό ματς και θεωρώ ότι ήταν ένα από τα στοιχεία που μας κόστισε». Για την ιστορία, οι «ερυθρόλευκες» τελείωσαν με είκοσι λάθη αντί δεκαπέντε των αντιπάλων τους.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ