22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Κόντρα στην Άλμπα με ερωτηματικό τον… Covid19 (vid)

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για τον πρώτο... μετά COVID 19 αγώνα του. Αντιμετωπίζει στη Γερμανία την Άλμπα απόψε (26/2, 21.00) και η μεγαλύτερη απορία είναι πως θα μπορέσουν να ανταποκριθούν οι παίκτες που ταλαιπωρήθηκαν τις προηγούμενες μέρες από τον κορονοϊό, μένοντας εκτός προπονήσεων.

Οι "πράσινοι" έχουν ακόμη τις απουσίες τους καθώς τόσο ο Νεμάνια Νέντοβιτς, όσο και ο Λεωνίδας Κασελάκης έχουν μείνει στην Αθήνα και εκτός αποστολής με τον πρώτο να συνεχίζει τις θεραπείες του. Η αποστολή έχει και νέα πρόσωπα. Ο Τι Τζέι Μπρέι βρίσκεται με την ομάδα, αν και δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί, ενώ ίσως το πιο σημαντικό νέο είναι πως ο Λευτέρης Μαντζούκας μετά και την απόφαση του ΑΣΕΑΔ είναι στη Γερμανία και μπορεί να αγωνιστεί για πρώτη φορά φέτος με τον Παναθηναϊκό. Δεν αποκλείεται να τον δούμε και να παίρνει τα πρώτα λεπτά της καριέρας του στην Ευρωλίγκα. Στην Αθήνα έμεινε το τελευταίο απόκτημα της ομάδας, ο Μάριο Χεζόνια, ο οποίος έφτασε μόλις χθες, προκειμένου να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του.

Φτωχή προϊστορία και μια μεγάλη νίκη

Οι δύο ομάδες έχουν ααμετρηθεί μόλις έξι φορές στο παρελθόν. Ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο με 4-2. Στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας οι "πράσινοι" έκαναν την ίσως καλύτερη φετινή τους εμφάνιση επικρατώντας των Γερμανών με 92-69 στο ΟΑΚΑ (17/12/20). Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είχε 22 πόντους και ακολούθησαν Νέντοβιτς και Σαντ Ρόος με 13 έκαστος. Ο Παπαγιάννης ήρθε να προσθέσει 12 πόντους, έξι ριμπάουντ, τρεις ασίστ και τέσσερις τάπες. Γκιφάι (13), Πέιτον (11), Σίκμα (11) ήταν οι πρώτοι σκόρερ για την Άλμπα.

 

Πού βρίσκονται

Η Άλμπα Βερολίνου με ρεκόρ 8-17 και τέσσερις συνεχόμενες ήττες έχει μόλις δύο νίκες στα τελευταία της δώδεκα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα και βρίσκεται στην 16η θέση με ρεκόρ 8-17. Ο Λουκ Σίκμα είναι ο ηγέτης της και αυτός που γεμίζει το φύλλο της στατιστικής με παρουσία σε όλους τους τομείς: Σκοράρισμα, ριμπάουντ, ασίστ, ακόμη και κλεψίματα. Μπεν Λάμερς και Μάρκους Έρικσον είναι οι πιο πιστοί συνεργάτες του με δεδομένο ότι ο Πέιτον Σίβα έχει σημειώσει φέτος αρκετές, δικαιολογημένες όμως, απουσίες.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο 9-14 και έχει δύο συνεχόμενες νίκες και θα ήθελε να διευρύνει αυτό το σερί. Αυτή τη στιγμή είναι στην 15η θέση της κατάταξης. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς με 16.7 πόντους μέσο όρο και 3.8 ασίστ είναι αυτός που οδηγεί την κούρσα, ο Ιωάννης Παπαπέτρου μετρά 12.4 πόντους και 4.7 ριμπάουντ ανά αγώνα και ο Γιώργος Παπαγιάννης 9.6 πόντους και 6.2 ριμπάουντ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Γκαρθία, Ζαμοϊσκι, Σέμες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ