20.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κόντρα σε πρώην και παλιούς γνώριμους (pics)

Η Τόφας θα είναι η αντίπαλος του Προμηθέα Πατρών στους «8» του Eurocup, καθώς παρότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η 6η και τελευταία αγωνιστική του Top 16 το τουρκικό συγκρότημα έχει ήδη εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση του ομίλου του, που διασταυρώνεται με τον όμιλο της ελληνικής ομάδας.

Ο σύλλογος από την Προύσα, με προπονητή τον Ορχούν Ενέ, θα δώσει την Τετάρτη (04/03, 19.00) εντός έδρας τον τελευταίο αγώνα του, απέναντι στην Ανδόρα, στο «Tofas Spor Salonu». Με 3-2 μέχρι στιγμής έχει εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση του ομίλου του, πίσω από τη Μάλαγα. Στην κανονική περίοδο είχε ρεκόρ 5-5 και πέρασε ως τρίτος από το Β’ Όμιλο, τερματίζοντας πίσω από τη Βενέτσια και την Παρτιζάν και μπροστά από τη Λιέτουβος Ρίτας, τη Λοκομοτίβ Κουμπάν και τη Λιμόζ. Θυμίζουμε πως οι Αχαιοί ήταν τέταρτοι στον Α’ Όμιλο, πίσω από τη Βίρτους Μπολόνια, την Ανδόρα και τη Μονακό και μπροστά από τις Μακάμπι Ρισόν και Ουλμ.

Στο τουρκικό πρωτάθλημα η Τόφας βρίσκεται στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με δεκατέσσερις νίκες και εφτά ήττες, με τον Προμηθέα Πατρών να ισοβαθμεί στην τρίτη θέση της κατάταξης της Basket League με το Περιστέρι, με 12-7, αλλά υστερεί στην ισοβαθμία με την πρόσφατη ήττα του στο «Ανδρέας Παπανδρέου».

Ένας παλιός γνώριμος βρίσκεται στο ρόστερ της Τόφας, ο Ρίον Μπράουν, ο οποίος έπαιξε στους Πατρινούς την περσινή σεζόν. Φέτος ξεκίνησε στον Παναθηναϊκό, αλλά από τον Ιανουάριο μετακόμισε στην Προύσα. Σε 27 ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα πέρυσι είχε κατά μέσο όρο 11,3π., 3 ριμπάουντ, 2,4 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 26.2’, ενώ σε τρία ματς που έχει προλάβει να παίξει φέτος στη Σούπερ Λίγκι έχει μ.ό. 16,7π., 3,3 ριμπάουντ και 3,3 ασίστ σε 24.3’. Με τους «πράσινους», σε οκτώ ματς πρωταθλήματος, είχε μ.ό. 6,3π., 1,8 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ σε 17’. Στα ευρωπαϊκά παρκέ, στο Basketball Champions League με τον Προμηθέα είχε μ.ό. 15,3π., 4,8 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ σε δεκατέσσερα παιχνίδια (27.1’), στην Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό έπαιξε σε οκτώ ματς με περιορισμένη παρουσία (2’) και στο Eurocup με την Τόφας έχει μέχρι στιγμής σε δύο αναμετρήσεις 12,5π., 2 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 20.33’.

Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν είναι ο μόνος παίκτης των αντιπάλων με θητεία στην Basket League. Στην Τόφας αγωνίζεται και ο Ματ Λοτζέσκι, που κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό (2015, 2016, 2018, 2019) και από το καλοκαίρι αγωνίζεται στο τουρκικό πρωτάθλημα. Παλιός γνώριμος είναι και ο Σάμι Μεχία, με θητεία στη Λάρισα (2008-2009). Από εκεί και πέρα, στο ρόστερ της βρίσκονται ακόμα οι Αμερικανοί Ντι Τζέι Ουάιτ και Ντέβιν Ουίλιαμς και ο Βρετανός Ταρίκ Φίλιπ, ο Τούρκος διεθνής Μπερκάν Ντουρμάζ, οι Μπερκ Ουγκουρλού και Μπάρις Ερμίς με επιτυχίες παλαιότερα με την Εθνική Τουρκίας και οι Μουσταφά Μουχαμίν, Μπερκάν Ακσού, Μπατίν Τούνα, Μπόρα Σατίρ, Ομέρ Γιαβάς, Μπερκάν Κεσκιντεμίρ και Άτα Ατσούρεν.

Οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες το 2018, σε τουρνουά προετοιμασίας που διοργάνωσε στην Προύσα η Τόφας, με τους «οικοδεσπότες» να φθάνουν στην άτυπη νίκη με 87-62. Τώρα, στα προημιτελικά του Eurocup, ο Προμηθέας Πατρών είναι εκείνος που έχει το πλεονέκτημα έδρας, σε μια σειρά αγώνων που θα κριθεί στις δύο νίκες. Το πρώτο ματς θα γίνει στις 17 Μαρτίου και η σειρά θα ολοκληρωθεί, το αργότερα, στις 25/03.

    



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ