23.4 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κόνιαρης: “Παίρνουμε αυτό που μας δίνει η άμυνα”

Ο Αντώνης Κόνιαρης μπορεί να μην ήταν ανάμεσα στους πρώτους σκόρερ του ΠΑΟΚ, δεν ήταν καν "διψήφιος" σε ένα παιχνίδι όπου πέντε συμπαίκτες του είχαν από 10 πόντους και πάνω. Ο Έλληνας γκαρντ απέδειξε όμως πως για μία ακόμη φορά πως ο παίκτης - κλειδί ενός αγώνα μπορεί να μην έχει καμία απολύτως -άμεση τουλάχιστον- σχέση με το σκοράρισμα. Ο Κόνιαρης έδωσε ρυθμό, έπαιξε άμυνα, μοίρασε ασίστ και ήταν από τους βασικότερους συντελεστές της επικράτησης επί του Περιστερίου. Λίγο μετά το τέλος του αγώνα μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Ξεκινήσαμε με λάθος τρόπο το παιχνίδι, ειδικά στην άμυνα, καθώς έπρεπε να είμαστε πιο πιεστικοί. Στα πρώτα 8 λεπτά δεν τα πήγαμε άσχημα, αλλά μετά χάσαμε το μυαλό μας βγήκαμε εκτός ρυθμού επειδή ασχοληθήκαμε με άλλα πράγματα πέρα από το μπάσκετ. Το Περιστέρι πήρε τη διαφορά σε εκείνο το σημείο, αλλά βγήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι στο δεύτερο μέρος και μέσω της άμυνας πήραμε τη διαφορά".

Αναφορικά με τα υψηλά ποσοστά του ΠΑΟΚ στα σουτ τριών πόντων (16/31, 51%) τόνισε: "Παίρνουμε ό,τι μας δίνει η άμυνα. Αν μας δώσει το τρίποντο θα το εκμεταλλευτούμε. Όλοι σουτάρουμε πολύ καλά σαν ομάδα. Μέχρι στιγμής ευστοχούμε και κερδίζουμε, ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι".

Για το κενό που δημιουργεί η αποχώρηση του Γιανίκ Μορέιρα δήλωσε: "Μέχρι στιγμής, καλύπτουμε το κενό πάρα πολύ καλά. Οι «ψηλοί» μας κάνουν τρομερή δουλειά. Έχουμε ένα μικρό θέμα στο ριμπάουντ, αλλά προσπαθούμε να βοηθάμε όλοι για να έρχονται τα θετικά αποτελέσματα".

Επόμενη στάση για τον ΠΑΟΚ το Basketball Champions League και η αναμέτρηση με την Ναντέρ 92: "Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε όσα παιχνίδια μας έχουν μείνει. Δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσα χρειαζόμαστε για να περάσουμε. Το παιχνίδι με τη Ναντέρ είναι πολύ δύσκολο, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το κερδίσουμε. Δεν έχουμε κάνει ακόμα το scouting για το παιχνίδι, αλλά πιστεύω ότι η ενέργεια και η συγκέντρωση θα είναι τα κλειδιά".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ