13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κόνιαρης: “Βλέπω στα πρόσωπα όλων ότι θέλουν τη νίκη”

Ο Αντώνης Κόνιαρης βρίσκεται στην Ισπανία, πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και είναι έτοιμος για την πρώτη του παρουσία με τη νέα του ομάδα, την Ομπραντόιρο στην οποία δόθηκε ως δανεικός από τον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας γκαρντ παρουσιάστηκε και επισήμως από την ομάδα του σήμερα.

Ο Χοσέ Λουίς Ματέο, μάναζερ της ομάδας τόνισε για τον Κόνιαρη: «Εξαιτίας των προβλημάτων που είχαμε με τραυματισμούς του Οζμιζράκ, του Πόθας, του Γκαρθία και με ένα καλεντάρι γεμάτο αγώνες που πλησιάζει, ενισχυθήκαμε στις θέσεις των γκαρντ με έναν νεαρό παίκτη, αλλά που έχει εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο και ο οποίος έχει τα προσόντα να είναι ένας εξαιρετικός αμυντικός. Παίρνει αποφάσεις στο pick n roll, η δυνατότητά του να παίζει ταυτόχρονα με έναν ακόμη γκαρντ και η επιθυμία του να ενσωματωθεί στην ομάδα μας ήταν επίσης σημαντικά για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας»

Ο Κόνιαρης, ο οποίος από την περασμένη Παρασκευή προπονείται με τη νέα του ομάδα, τόνισε: «Από την πρώτη μου μέρα εδώ όλοι ήταν πολύ καλοί μαζί μου, όλοι ήθελαν να με βοηθήσουν να προσαρμοστώ το συντομότερο δυνατό και να μπω γρήγορα στους αγώνες. Υπάρχει μια πολύ καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα Το πρώτο που θέλω να πω είναι ένα «ευχαριστώ» στην ομάδα που με εμπιστεύθηκε. Το να μπορώ να αγωνιστώ στην Ισπανία είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Είναι μια από τις καλύτερες λίγκες στην Ευρώπη. Δεν είναι εύκολο να παίξεις σε αυτό το πρωτάθλημα, γι’ αυτό κι είναι ένας μεγάλος στόχος για μένα να μπορέσω να παίξω εδώ σε μια ομάδα όπως η Ομπραντόιρο. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτήν την ευκαιρία».

Για την αλλαγή από το να παίζει στην Ελλάδα, να παίζει πλέον στην Ισπανία σχολίασε: «Θέλω να δυναμώνω και να μαθαίνω νέα πράγματα, γιατί ξέρω πως στην Ισπανία παίζεται ένα μπάσκετ διαφορετικό, πιο γρήγορο. Πρέπει να μάθω και να βγω έξω από τη ζώνη άνεσής μου. Έχω μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά μου και θέλω να δείξω πως μπορώ να παίξω σε αυτό το πρωτάθλημα. Ο Μόντσο (προπονητής της Ομπραντόιρο) μου ζήτησε να παίζω στο μάξιμουμ και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Θέλει να είμαι ηγέτης και αυτό δεν σημαίνει αυτός που σκοράρει περισσότερο, αλλά αυτό που βοηθά όλους στην ομάδα να πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση και πιστεύω πως έχω συμπαίκτες που το κάνουν αυτό, αλλά ελπίζω να μπορώ να το κάνω κι εγώ. Και γι’ αυτό θα δουλέψω στο υπόλοιπο της σεζόν».

Ο Έλληνας γκαρντ αναγνώρισε και την ιδιαιτερότητα της κατάστασης με τον κορονοϊό, με την Ομπραντόιρο να βρίσκεται σε περιορισμό εδώ και αρκετό καιρό: «Πιστεύω πως η ομάδα θα είναι έτοιμη να αγωνιστεί το Σάββατο. Δεν ξέρω πως προετοιμαζόταν η ομάδα πριν τον COVID 19 και κάθε παίκτης έχει τον δικό του χρόνο και τρόπο να επιστρέφει μετά από κάποιον τραυματισμό ή ασθένεια, αλλά προπονούμαστε πολύ καλά και υπάρχει εξαιρετικό κλίμα. Όλοι θέλουν να βοηθήσουν όλους. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα. Όλοι θέλουν να νικήσουν σε αυτή την ομάδα. Αυτό που βλέπω στα πρόσωπα του προπονητή μου και των συμπαικτών μου είναι ότι θέλουμε να νικήσουμε το Σάββατο!»

H Ομπραντόιρο το Σάββατο 30 Ιανουαρίου (19.00) αντιμετωπίζει την Μπιλμπάο εντός έδρας για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ