18.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κόμπι VS Σακίλ: Η χριστουγεννιάτικη «μάχη» (vid)

Γυρίζουμε 15 χρόνια πίσω, στα Χριστούγεννα του 2004, όταν και διεξήχθη ένα από τα πιο αξέχαστα παιχνίδια της ιστορίας του NBA. Ο Σακίλ Ο' Νίλ επέστρεψε στο Λος Άντζελες για πρώτη φορά ως αντίπαλος, έτοιμος να αντιμετωπίσει την ομάδα με την οποία έγραψε ιστορία και τον άνθρωπο με τον οποίο αποτέλεσαν ένα από τα σπουδαιότερα δίδυμα της σύγχρονης ιστορίας, τον Κόμπι Μπράιαντ.

Ήταν 25η Δεκεμβρίου 2004 και ο Big Daddy φορώντας την φόρμα των Μαϊάμι Χιτ πάτησε ξανά το πόδι του στο Στέιπλς Σέντερ, αυτήν την φορά ως αντίπαλος. Ο κόσμος υποδέχτηκε τον Σακίλ σαν... Θεό. Οι αγάπη των φίλων των Λιμνανθρώπων στο πρόσωπο του ήταν και θα είναι πάντα μεγάλη, ενώ στο άκουσμα του ονομάτός του και ο Κόμπι γύρισε τους κοίταξε και χειροκρότησε. Οι Λέικερς περνούσαν σε μία άλλη εποχή, χωρίς τον Σακ και τον Φιλ Τζάκσον με τον Κόμπι να έχει το απόλυτο... κουμάντο. Από την άλλη ο Σακίλ ήθελε να στεφτεί και πάλι πρωταθλητής παίζοντας κάπου αλλού. Η ανταλλαγή του ταρακούνησε συθέμελα τον... μαγικό κόσμο και όλοι περιμέναν με τεράστια ανυπομονησία το παιχνίδι απέναντι σην παλιά του ομάδα.

Οι προσδοκίες όλων επιβεβαιώθηκαν από ένα συναρπαστικό ματς που κρίθηκε στην παράταση με τους Χιτ να παίρνουν την νίκη. Κατά τη διάρκεια του ματς ο Κόμπι διέλυσε την άμυνα του Μαϊαμι με 42 πόντους, ενώ ήταν εκείνος που με ένα μπάσιμο κατάφερε να πάρει το 6ο φάουλ και την αποβολή του Ο' Νίλ σηκώνοντας το γήπεδο στον... αέρα. Ο σέντερ των Χιτ τελειώσε το ματς με 24 πόντους, 11 ριμπάουντ, 3 μπλοκ και μία σπουδαία νίκη.

https://www.youtube.com/watch?v=IiNpcPzlNs4&feature=emb_title



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ