23.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κόμπι Μπράιαντ: Όταν εκτελόυσε βολές με κομμένο αχίλλειο (vid)

Όλοι οι φίλαθλοι του μπάσκετ ανά τον κόσμο βρίσκονται ακόμη σε κατάσταση σοκ κάθε φορά που ακούν το όνομα του τεράστιου Κόμπι Μπράιαντ. Αυτό ωφείλεται φυσικά στον τραγικό θάνατο του πριν περίπου ενάμιση χρόνο πριν στις 26 Ιανουαρίου του 2020 μετά απο συντριβή του ελικοπτέρου που επέβαινε τόσο αυτος και η κορούλα του, όσο και άλλα 7 άτομα. Σαν σήμερα ο θρύλος του ΝΒΑ Κόμπι Μπράιαντ χάριζε στο μπασκετικό κοινό μια απο τις πιο εμβληματικές και αξιομνημόνευτες στιγμές στο παγκόσμιο μπάσκετ.

Το ημερολόγιο έγραφε 12 Απριλίου του 2013, όταν οι Λός Άντζελες Λέικερς υποδέχονταν στο «Staples Center» τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Το σκόρ του παιχνιδιού ήταν κοντά και λίγα λεπτά πριν την λήξη ο Κόμπι ύστερα απο προσπάθεια για drive πάτησε κάπως άτσαλα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Για λίγο όλο το γήπεδο και οι συμπαίκτες του είχαν παγώσει, τα πράγματα έμοιαζαν σοβαρά, όμως εκείνος φαινόταν πως γνώριζε, γνώριζε πως είχε μόλις κόψει τον αχίλλειο τένοντα του και πως η χρονία θα τελείωνε σε αυτό το σημείο για εκείνον.

Τότε όμως ο Κόμπι απέδειξε γιατί αποτέλεσε το είδωλο εκατομμυρίων ανθρώπων ανα την υφήλιο, απέδειξε οτι δεν τα παρατά ποτέ όσο αντίξοες και να είναι οι συνθήκες. Παρά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του και παρά το γεγονός οτι με το ζόρι μπορούσε να σταθεί, πόσο μάλλον να περπατήσει, ο Κόμπι στο ύψιστο δείγμα του «Mamba Mentality» που τον χαρακτήριζε γύρισε στο παρκέ εκτέλεσε τις βολές και μάλιστα ευστόχησε και στις δύο. Στην συνέχεια αποχώρησε απο το παρκέ γνωρίζοντας την αποθέωση ολόκληρου του γηπέδου σε μια απο τις πιο ανατριχιαστικές στιγμές στην ιστορία του ΝΒΑ.

Οποιοσδήποτε άλλος θα τα είχε παρατήσει, θα είχε ζητήσει αλλαγή, θα είχε βγει απο το παρκέ υποβασταζόμενος με την βοήθεια των συμπαικτών του. Όχι όμως ο Κόμπι...

https://twitter.com/BleacherReport/status/1381595316575682567



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ