21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κόμματος: «Οι παίκτες της Ταού δεν γνώριζαν ποιος είμαι»

Σαν σήμερα πριν από 15 χρόνια η Μακάμπι Τελ Αβίβ ανέβαινε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της Εuroleague για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και ο Νέστορος Κόμματος που βρίσκόταν στο τότε ρόστερ των Ισραηλινών θυμήθηκε τη νίκη επί της Ταού, την συνεργασία του με τον Πίνι Γκέρσον αλλά και διάφορες περίεργες στιγμές από εκείν οτ βράδυ.

Στις αρχές της νέας χιλιετίας η Μακάμπι Τελ Αβίβ αποτελούσε μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ και σχεδόν κάθε σεζόν έδινε το παρών στο Final Four της Εuroleague. Το 2005 και στο πλευρό του ηγέτη του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος ήταν και ο πολυτιμότερος παίκτης στον τελικό, βρισκόταν ο Νέστορος Κόμματος και μέσω μιας συνέντευξής του στο "Israel Today" θυμήθηκε αρκετές λεπτομέρειες από εκείνο το βράδυ.

«Τα Μέσα Ενημέρωσης και οι παίκτες της Ταού δεν γνώριζαν ποιος ήμουν. Δεν είμαι ο σούπερμαν και ξέρω ότι είμαι 43 ετών, αλλά μου αρέσει το μπάσκετ και αυτή είναι η ζωή μου. Μία από τις μεγαλύτερες αρετές του Γκέρσον ως προπονητής ήταν η ικανότητα να εκπλήσσει, να αλλάζει πράγματα στη διάρκεια του αγώνα. Οι παίκτες που έχουν παίξει μαζί του λένε πολλές φορές έκανε εκπλήξεις κι έβγαζε κάτι νέο από το μανίκι. Με έστειλε να παίξω άμυνα τον Σκόλα, έναν εξαιρετικό παίκτη, και ήμουν έτοιμος, φίλε. Ήμουν έτοιμος να κάνω τη δουλειά μου και όλοι το γνώριζαν αυτό στην ομάδα» ενώ συνέχισε:

«Συνέχισε να μου δείχνει όλη την ώρα την εμπιστοσύνη του. Φρόντισα να του δείξω ότι ήμουν έτοιμος και ότι θα ανταποκρινόμουν με επιτυχία στο ρόλο τον οποίο θα είχα. Δεν είπε πολλά, απλώς είπε “συνέχισε έτσι”, αλλά είδα ότι ήταν χαρούμενος για μένα. Ήταν μια ειδική κατάσταση για μένα. H χρονιά που αγωνίστηκα στη Μακάμπι ήταν η καλύτερη της ζωής μου. Ήταν η πρώτη φορά που βγήκα από την Ελλάδα και ήταν εκπληκτικό για μένα. Ήμασταν μια οικογένεια, νοιαζόταν ο ένας τον άλλον» 'ηταν τα λόγια του Νέστορα Κόμματου ο οποίος αγωνίστηκε 21 λεπτά σε εκείνο το παιχνίδι και σημείωσε 13 πόντους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ