19.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Κόκκινες» απαντήσεις και από το τρίποντο

Τα 6/24 τρίποντα της Μόσχας που κατέτασσαν τον Ολυμπιακό στην τελευταία θέση της λίστας της Ευρωλίγκας, ανέδειξαν ένα πρόβλημα που μπορεί και να είναι προσωρινό. Χθες ο Ολυμπιακός έδειξε ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά και από τα 6,75.

 


Μετά από έξι συνεχόμενα παιχνίδια με μονοψήφια νούμερα στα εύστοχα σουτ από την περίμετρο, ο Ολυμπιακός «έγραψε» 10 τρίποντα και με σπουδαίο ποσοστό για εκτός έδρας ματς με αυτόν τον δείκτη δυσκολίας. Το 43,47% μάλιστα αποτελεί νέο ρεκόρ περιόδου για τα εκτός έδρας παιχνίδια του στη φετινή Ευρωλίγκα.

 


Γενικότερα το ματς με την Μπαρτσελόνα ανέδειξε επιδόσεις που ξεχώρισαν...

 


*Ο Ολυμπιακός είχε την πιο παραγωγική βραδιά του στη φετινή διοργάνωση, σταματώντας στους 96 πόντους, 10 περισσότερους από την προηγούμενη καλύτερη επίδοση του αφού είχε 86 στο εντός έδρας ματς με τη Μιλάνο.

 


*Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν είχε ξεπεράσει τους 22 πόντους σε καμία από τις περιόδους των τεσσάρων προηγούμενων εκτός έδρας αγώνων της και χθες το έκανε στις τρεις από τις τέσσερις. Κορυφαία της εκείνη της τρομερής πρώτης περιόδου στην οποία είχε 26. Στον αντίποδα βέβαια, «έγραψε» και αρνητικό ρεκόρ περιόδου με τους 30 πόντους που δέχτηκε στη δεύτερη περίοδο αφού είχε δεχτεί 29 στη δεύτερη περίοδο του αγώνα με τη Μακάμπι.

 


*Με τα 11 λάθη του «άγγιξε» το ρεκόρ του στη σεζόν, αφού είχε 10 στο ματς με τη Μακάμπι.

 


*Έφτασε για πέμπτη φορά σε επίδοση 20 ή και περισσότερων ασίστ αλλά για πρώτη φορά εκτός έδρας.

 


Όσοι πιστεύετε ότι χθες είδαμε τον καλύτερο φετινό Ολυμπιακό, μην έχετε καμία αμφιβολία. Το πιστοποιούν και οι αριθμοί, αφού είχε 111 βαθμούς στο ranking σε επίδοση-ρεκόρ για τη σεζόν, αφού είχε 94 στο ματς του ΣΕΦ με τη Μιλάνο.

 


Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επιδόσεις των 96 πόντων στην επίθεση και των 111 βαθμών στο ranking, είναι οι κορυφαίες των τελευταίων 14 εκτός έδρας αγώνων των «ερυθρόλευκων» στην Ευρωλίγκα. Οι προηγούμενες καλύτερες ήταν εκείνες τους περσινού αγώνα με την Άλμπα στο Βερολίνο, σε ματς στο οποίο σταμάτησαν στους 99 πόντους και τους 121 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ