23.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κόκκαλης στο basketa : « Ο Τρίτωνας μπορεί να κοιτάξει κλεφτά την πεντάδα».

Ο Τρίτωνας στη δεύτερη διαδοχική του χρονιά στην Α2, αποτελεί μια εντελώς διαφορετική ομάδα, αλλά από το περσινό του ρόστερ φρόντισε να κρατήσει τον σπουδαίο σκόρερ Νίκο Κόκκαλη, και τα αποτελέσματα φαίνονται με το καλημέρα.

Ο 35χρονος αθλητής ήταν ασταμάτητος στη νίκη της ομάδας του στην Καβάλα, έχοντας 28 πόντους και 13 ριμπάουντ με 33 βαθμούς αξιολόγησης, με τον ίδιο να παραδέχεται στο basketa.gr ότι «ήμουν, είμαι και θα είμαι σκόρερ».  Ο έμπειρος φόργουορντ ώθησε την ομάδα του στην πρώτη νίκη της χρονιάς, ενώ σε δυο εκτός έδρας παιχνίδια έχε προλάβει να σκοράρει 42 πόντους και να μαζέψει 21 ριμπάουντ.

Μιλώντας στο basketa.gr έθεσε τον πήχη ψηλά, μιλώντας για κλεφτές ματιές της ομάδας του στην πεντάδα, μίλησε για αποτυχία σε περίπτωση πλέι άουτ, αναφέρθηκε στο πεσμένο επίπεδο του πρωταθλήματος, ενώ αφιέρωσε τη νίκη στον παππού του και την μητέρα του, σε μια συγκινητική αναφορά.

Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, και με δική σου εντυπωσιακή εμφάνιση με 28 πόντους, 13 ριμπάουντ και 33 βαθμούς αξιολόγησης. Τελικά ο Νίκος Κόκκαλης στα 35 του χρόνια τα κάνει όλα στο παρκέ : «Κάνω ότι μπορώ για να πάρουμε τη νίκη, όσο κλισέ και αν ακούγεται αυτό. Προφανώς και στα 35 όπως αναφέρεις δεν έχω να αποδείξω τίποτα, όποτε προσπαθώ να χαρώ το παιχνίδι και παράλληλα να βοηθήσω για την επίτευξη των στόχων. Ομολογουμένως ήταν μια καλή εμφάνιση που την ήθελα για να βρω ρυθμό, γιατί είχα, όπως όλοι πολλούς μήνες να παίξω σε επίσημο παιχνίδι».

Πέρυσι είχες 17,3 πόντους κατά μέσο όρο, και πολλές σπουδαίες εμφανίσεις, τελικά η τέχνη του σκόρερ δεν ξεχνιέται : «Ήμουν, είμαι και θα είμαι σκόρερ. Είτε είμαι καλός όπως σήμερα (χθες 10/10), είτε όχι. Αυτό που θέλω να πως είναι πως αυτό ξέρω να κάνω τόσα χρόνια και αυτό προσπαθώ σε κάθε ομάδα που με εμπιστεύεται».

Φαίνεται να δέθηκες με την Τρίτωνα, και έμεινες για δεύτερη στη σειρά χρονιά, κάτι που είχες να κάνεις από την εποχή που βρισκόσουν στον ΓΑΣ Αετό, δηλαδή να παραμείνεις σε ομάδα. Τι ήταν αυτό που σε κράτησε στην ομάδα, και αν έχει να κάνει με το κλειστό του Στρέφη : «Είναι μια περίεργη συγκυρία το γεγονός ότι στις ομάδες που έμεινα πάνω από ένα χρόνο ή έδρα ήταν κοινή, δηλαδή το Στρέφη. Παρόλα αυτά είναι μόνο συγκυρία, και ο κύριος λόγος είναι ότι όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος με ήθελαν πολύ και το έδειξαν. Μεγάλο συν ήταν ότι έκανα καλή χρονιά και αυτό βοήθησε πολύ η ομάδα και ο προπονητής Μιχάλης Μιχελάκος. Όποτε μια καλή «συνταγή» δεν την αλλάζεις».

Πόσο σημαντική ήταν η νίκη στην Καβάλα, και πόσο εύκολη ήταν να έρθει. Πως είδες την γηπεδούχο ομάδα : «Κάθε εκτός έδρας νίκη είναι πολύ σημαντική, ειδικά αν έχεις ταξίδι τόσων ωρών στην πλάτη. Δεν θεωρώ ότι ήταν καθόλου εύκολη, και και ήταν το πρώτο ματς εκτός Αθηνών. Όσο αφορά την Καβάλα θεωρώ ότι έκανε ένα πολύ καλό επιθετικά πρώτο ημίχρονο, αλλά βρήκαμε τρόπο να την περιορίσουμε στο δεύτερο και να κρατήσουμε σε όλο το παιχνίδι, τον ακρογωνιαίο λίθο της, Δημήτρη Χείλαρη σε χαμηλή απόδοση».

Πως σου φαίνεται να αγωνίζεσαι χωρίς κόσμο, τι συναισθήματα σε γεμίζει, και αν ανυπομονείς να επιστρέψει ο κόσμος. Θεωρείς ότι τα μέτρα για την πανδημία είναι απαραίτητα : «Δε νομίζω ότι υπάρχει παίκτης που να του αρέσουν τα άδεια γήπεδα. Ο κόσμος δίνει παλμό, δίνει ώθηση και ανεβάζει την αδρεναλίνη. Ανυπομονώ να ανοίξουν πάλι οι πόρτες των γηπέδων για τους φιλάθλους αλλά μόνο αν επανέλθει η ισορροπία στην κοινωνία  και δεν υπάρχει ρίσκο μετάδοσης του ιού. Η υγεία είναι πάνω από όλα».

Ποιοι θεωρείς ότι είναι οι φετινοί στόχοι του Τρίτωνα : «Θεωρώ πως φέτος ο Τρίτωνας μπορεί να κοιτάξει κλεφτά την πεντάδα, κάτι που θα ήταν μεγάλο επίτευγμα για τον σύλλογο. Επίσης τι να μπούμε στα πλέι άουτ θεωρώ πως θα ήταν αποτυχία μιας και το ρόστερ που έχουμε φτιάξει αποτελείται από παιδιά με εμπειρία όπως για παράδειγμα ο Αντώνης Μάντζαρης που έχει φάει τα γήπεδα με το κουτάλι, ο Νίκος Τσιώκος και ο Δημήτρης Γερομίχαλος, αλλά και πολλά νεαρά παιδιά με δίψα για μπάσκετ».

Έχεις τεράστια εμπειρία αγωνιζόμενος για πολλά χρόνια στην Α2. Πως βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα και το επίπεδο του. Έχεις ξεχωρίσει κάποια φαβορί : «Θα είμαι κυνικό, και θα πω πως το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι χαμηλό. Το πρωτάθλημα της Α2 χρόνο με τον χρόνο πέφτει σε ποιότητα και με τον Covid-19 πήγε ακόμη παρακάτω μιας και η οικονομική δυνατότητα των ομάδων μικραίνει. Δεν υπάρχει η παραμικρή βοήθεια από την πολιτεία, κάτι που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο τους. Θα έλεγα ότι έχω ξεχωρίσει τον Ολυμπιακό, τον Πανερυθραϊκό, και την Ελευθερούπολη για τα ρόστερ τους, αλλά είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για φαβορί. Αφού μου δίνεται η ευκαιρία με αυτή τη συνέντευξη, θα ήθελα να αφιερώσω τη νίκη και την εμφάνιση στον παππού μου που πέρασε μια περιπέτεια με την υγεία του, αλλά και στη μητέρα μου που ταλαιπωρήθηκε πολύ με τα δημόσια νοσοκομεία για να είναι δίπλα του».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ