21.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Κόβει ένα “παράθυρο” η FIBA!

Η FIBA εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αφαιρέσει από το καλεντάρι της ένα από τα "παράθυρα" του χειμώνα (του Νοεμβρίου ή του Φεβρουαρίου) για τα προκριματικά των μεγάλων διοργανώσεων (Παγκόσμιο Κύπελλο και περιφερειακά πρωταθλήματα) προκειμένου με αυτό τον τρόπο να συνδράμει αποφασιστικά ώστε να επέλθει συμβιβασμός με την Ευρωλίγκα και να αρθεί το αδιέξοδο που διχάζει το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Τούτο αναφέρει σε δημοσίευμά της η ισπανική Mundo Deportivo επικαλούμενη πηγές πολύ κοντά στην ηγεσία της FIBA.

Εφόσον αποφασιστεί αυτή η αλλαγή, θα ισχύσει από την επόμενη περίοδο, 2018-19, καθώς τώρα δεν υπάρχει η δυνατότητα να αφαιρεθεί από το πρόγραμμα το "παράθυρο" του Φεβρουαρίου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018-19. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στη FIBA θεωρούν πως κάτι τέτοιο συνιστά από την πλευρά τους πολύ μεγάλη παραχώρηση, καθώς τα στοιχεία από τους πρόσφατους αγώνες των εθνικών ομάδων τον Νοέμβριο δείχνουν ότι το σχετικό "παράθυρο" είχε πολύ μεγάλη επιτυχία τόσο από άποψης προσέλευσης θεατών στα γήπεδα όσο και από πλευράς κάλυψης από τα media. Ειδικά μάλιστα εκτός Ευρώπης, όπου δεν υπήρχε θέμα απουσίας παικτών και όλοι οι διεθνείς ήταν παρόντες με τις εθνικές ομάδες τους. Θα γίνει όμως αυτή η παραχώρηση αρκεί να επέλθει ο συμβιβασμός.

Οι πληροφορίες αυτές βλέπουν το φως της δημοσιότητας λίγες μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση της Ευρωλίγκας, με την οποία έκανε γνωστό πως έχει έτοιμη και πρόκειται να ανακοινώσει σύντομα νέα δική της συμβιβαστική πρόταση για την άρση του αδιεξόδου.

Πάντως, όπως αναφέρει η Mundo Deportivo, οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών περνούν φάση ιδιαίτερης ψυχρότητας αυτό τον καιρό, καθώς από τη FIBA διαμηνύουν σε όλους τους τόνους πως δεν πρόκειται να ανοίξει νέος κύκλος διαλόγου αν η Ευρωλίγκα δεν σταματήσει να πιέζει άμεσα ή έμμεσα τους παίκτες να αποφεύγουν τη συμμετοχή τους στους αγώνες των εθνικών ομάδων.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ