17.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κωστής Δέδες στο basketa : «Το κλίμα στην Μάνδρα έχει…απογειωθεί»

Ο Κωστής Δέδες αποτελεί έναν από τους «σεσημασμένους» σκόρερ των Εθνικών κατηγοριών, και μετά από τρία επιτυχημένα χρόνια στου Παπάγου, αποδέχθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε την πρόταση του Μανδραϊκού, θέλοντας να συμμετέχει στο πρότζεκτ της ομάδας της Δυτικής Αττικής.

Ωστόσο, το ξεκίνημα δεν ήταν ανάλογο των προσδοκιών των ανθρώπων της Μάνδρας, με τον Σάββα Κατσούνη να αντικαθιστά την 11η αγωνιστική τον Τζίμη Κουστένη, και τον 33χρονο γκαρντ/φόργουορντ να αλλάζει αγωνιστική μορφή, βρίσκοντας τον ρυθμό του, με την περσινή συνεργασία του με τον νυν τεχνικό του Μανδραϊκού να παίζει το ρόλο της.

Στο τοπικό ντέρμπι με τον Πανελευσινιακό ο Δέδες πέτυχε 34 πόντους με 6 τρίποντα, και με 14,5 πόντους και 38 εύστοχα τρίποντα σε 16 παιχνίδια οδηγεί την ομάδα του, και μιλώντας στο basketa.gr αναφέρθηκε στην σημασία της συγκεκριμένης νίκης, στις αλλαγές που έφερε ο coach Κατσούνης, στο εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στην Μάνδρα, ενώ δεν παρέληψε να μιλήσει γα τον Παπάγου. Επίσης, θέλησε να ευχηθεί στον splash brother όπως τον αποκάλεσε, Κώστα Σιμιτζή, καλή ανάρρωση και να γυρίσει γρήγορα κοντά τους. Ο Σιμιτζής υπέστη βαρύ διάστρεμμα στην προπόνηση της προηγούμενης Παρασκευής (1/2) και αναμένεται να απουσιάσει για περίπου 10 ημέρες.

Σε ένα παιχνίδι με τοπική αντιπαλότητα πέτυχες 34 πόντους με 6 τρίποντα, έχοντας πολύ μεγάλη συμβολή στη νίκη. Πως έζησες το συγκεκριμένο παιχνίδι και τι σημαίνει αυτή η νίκη για τον κόσμο σας : «Ήταν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα σε γεμάτο γήπεδο. Έγινε ένα ωραίο παιχνίδι με πολύ ένταση και είμαι χαρούμενους που στο τέλος εμείς χαμογελάσαμε. Λόγω της ιδιαιτερότητας του παιχνιδιού, και με την νίκη, καταφέραμε να δώσουμε μεγάλη χαρά στους οπαδούς μας», για να αναφερθεί στη συνέχεια στο τι άλλαξε ο Σάββας Κατσούνης με τον ερχομό του, και αν η δική του αγωνιστική άνοδο έχει να κάνει με την περσινή τους συνύπαρξη στου Παπάγου :

«Ο coach Κατσούνης μας έβαλε ρόλους και μας συμμάζεψε πάρα πολύ στην άμυνα και όλοι οι παίχτες πλέον παίρνουν ψυχολογία από την άμυνα και μας βγαίνει πολύ και στην επίθεση. Ναι παίζει μεγάλο ρόλο η συνύπαρξή μας στον Παπάγο γιατί ξέρω τι ζητάει από εμένα και και προσπαθώ να το βγάλω στο γήπεδο».

Ο Κωστής Δέδες μετά τους Χολαργό και Παγκράτι μετακόμισε στο «Σαλούν» και τον Παπάγου όπου δέθηκε με την ομάδα. Ωστόσο τι ήταν αυτό που έπαιξε ρόλο μετά από τρία χρόνια ως «Στρατηγός» να αλλάξει στρατόπεδο : «Πέρασα τρία πολύ όμορφα χρόνια στον Παπάγο με μία άνοδο και δυστυχώς μία πτώση από την Α2. Τους αγαπώ όλους και τους έχω μέσα στην καρδιά μου ειδικά τους generals», για να προσθέσει μιλώντας για τα συναισθήματα του και τον περσινό επώδυνο υποβιβασμό : «Από αυτήν την πορεία  στου Παπάγου κρατάω τους πολλούς φίλους που έκανα, αλλά και τη ρετσινιά του υποβιβασμού ο οποίος δεν κρύβω ότι με πόνεσε πολύ. Τους εύχομαι να πετύχουν τους στόχους τους την φετινή σεζόν, όπου και αγωνιζόμαστε στην ίδια κατηγορία».

Επανερχόμενοι στον Μανδραϊκό δεν γινόταν να μην αναφερθούμε στο πως γίνεται μια ομάδα που ξεκίνησε το καλοκαίρι με όνειρα ανόδου, να μάχεται για την παραμονή της : «Δυστυχώς δεν ξεκινήσαμε καλά στις πρώτες 10 αγωνιστικές και πρέπει να είχαμε τη χειρότερη άμυνα σε όλη την Ελλάδα, πλέον όμως αυτό έχει αλλάξει και φαίνεται από τα τελευταία αποτελέσματα με την ομάδα να μπαίνει σε σωστό δρόμο αγωνιστικά», ενώ για την μάχη της σωτηρίας αλλά και το κλίμα στην ομάδα επισήμανε : « Η παρτίδα θα σωθεί και με το παραπάνω. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα γίνει ταμείο. Το κλίμα όσο παράξενο και αν ακούγεται είναι εκπληκτικό, τα έχουμε πάρα πολύ καλά μεταξύ μας παρόλο που υπάρχουν αρκετές προσωπικότητες στην ομάδα, που σε άλλες περιπτώσεις με τόσες ήττες θα είχε κλονιστεί. Αλλά όπως και να το κάνεις με τις νίκες γλυκαίνεσαι και πλέον έχει απογειωθεί».

Τέλος, σε ερώτηση μας για το πως βλέπει το φετινό πρωτάθλημα, ανέφερε : « Το φετινό πρωτάθλημα είναι από τα πιο δύσκολα και αμφίρροπα που έχω παίξει. Δεν έχω ξεκάθαρη άποψη ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε. Οι επόμενες πέντε αγωνιστικές πιστεύω θα ξεκαθαρίσουν πιο πολύ το τοπίο.»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ