20.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κωνσταντακόπουλος στο Basketa.gr: «Βάλαμε μυαλό» (pics)

Τη μεγάλη νίκη επί του Χολαργού στο «Αντ. Τρίτσης» πήγε να πληρώσει απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών το Περιστέρι, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Α2.

Το συγκρότημα των δυτικών προαστίων βρέθηκε να κυνηγάει τους «μελανολεύκους» στο «Ανδρέας Παπανδρέου», αλλά όταν καθάρισε το μυαλό του «καθάρισε» και την κατάκτηση του ροζ φύλλου, όπως παραδέχθηκε μιλώντας στο Basketa.gr ο Θάνος Κωνσταντακόπουλος. «Σίγουρα, ο Απόλλωνας Πατρών είναι πολύ καλή ομάδα, έχει επίσης φτιαχτεί για να πρωταγωνιστήσει, και ξέραμε πως θα είναι πολύ δύσκολα από την αρχή. Εμείς χάσαμε λίγο και το μυαλό μας από τη μεγάλη νίκη που κάναμε το προηγούμενο Σάββατο (16/12) και μείναμε λίγο πίσω. Μετά την ανάπαυλα, όμως, βάλαμε μυαλό και καταφέραμε να πάρουμε αυτή τη μεγάλη νίκη», εξήγησε.

Ο 29χρονος γκαρντ είχε 18π. σε 24.36’, με το Γάιο Σκορδίλη να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ με 20π. σε 19.48’, ενώ στα χαμηλά έμεινε ο Κίκι Κλαρκ, με 1/3 τρίποντα και 2/8 τρίποντα. «Η ομάδα έχει φτιαχτεί έτσι ώστε όλοι οι παίκτες να μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε κάθε παιχνίδι. Σίγουρα, μπορούμε σε κάθε αγώνα να έχουμε άλλον πρωταγωνιστή. Έχουμε έναν ηγέτη, όπως είναι ο Κλαρκ, από εκεί και πέρα όμως όλοι οι υπόλοιποι προσπαθούμε να σταθούμε δίπλα του, εάν δεν μπορεί να βγει κάποιος άλλος μπροστά. Μπορεί κάποιος παίκτης να είναι κουρασμένος, κάποιος άλλος θα βγει να τον καλύψει. Έτσι έχουμε φτιαχτεί. Σημασία έχει πως πήραμε μια μεγάλη νίκη και συγχαρητήρια αξίζουν σε ολόκληρη την ομάδα».

Ο Θάνος Κωνσταντακόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του στο Περιστέρι και αφού περιπλανήθηκε σε Κρόνο Αγ. Δημητρίου, Πανελευσινιακό, Μαρούσι, Λιβαδειά και Κύμη αποφάσισε το καλοκαίρι να επιστρέψει στα… πάτρια εδάφη. Έχει κερδίσει έξι ανόδους, με τις ομάδες που αγωνίστηκε στην καριέρα του στο παρελθόν, το ίδιο θέλει να κάνει και φέτος στα δυτικά προάστια, πανηγυρίζοντας στο τέλος της σεζόν την επάνοδο του ΓΣΠ στη Stoiximan.gr Basket League. Με «έντεκα στα έντεκα», μέχρι στιγμής, οι παίκτες του Νίκου Καραγιάννη όχι απλώς πάνε… φουλ για τον τίτλο και την άνοδο, αλλά φαίνεται να έχουν βάλει στόχο και το αήττητο. Ο ίδιος, πάντως, δεν θέλει να… προτρέχει: «Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια, σίγουρα έχουμε κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα, για την κατάκτηση του στόχου μας που είναι το πρωτάθλημα, από εκεί και πέρα δουλεύουμε συγκεκριμένα, ξέρουμε τι ζητάμε, ξέρει ο προπονητής μας πώς πρέπει να δουλέψει με εμάς και με την ομάδα και πάμε παιχνίδι το παιχνίδι για να τα καταφέρουμε στο τέλος. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ναι μεν έχουμε κάνει πολύ μεγάλο βήμα, ωστόσο είναι ακόμα νωρίς».

Το πρωτάθλημα διακόπτεται, εξαιτίας των Εορτών, αλλά ο έμπειρος γκαρντ δεν αγχώνεται μη χάσουν το ρυθμό τους. «Δεν νομίζω να μας επηρεάσει αρνητικά. Θα πάρουμε ένα ρεπό, να περάσουμε χρόνο με τις οικογένειές μας και να γεμίσουμε… μπαταρίες. Δεν πιστεύω πως θα μας χαλάσει το μυαλό η διακοπή», εξήγησε, πριν ευχηθεί: «Υγεία σε όλο τον κόσμο, να είναι καλά και πάνω από όλα να σκέφτεται θετικά».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ