20.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Κυρίαρχος ο Χάντερ, «αλάνθαστος» ο ΠΑΟΚ (pics)

Μόλις τέσσερις ομάδες παραμένουν αήττητες μετά και την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής του Basketball Champions League και η μία εξ αυτών είναι ελληνική.

Οι Μούρθια και Τενερίφη έγιναν οι πρώτες ισπανικές ομάδες που ξεκίνησαν στη διοργάνωση με τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, στο 4-0 βρίσκονται και ο Προμηθέας Πατρών με τη Βίρτους Μπολόνια από το Δ’ Όμιλο. Το συγκρότημα των Καναρίων Νησιών, μάλιστα, «τρέχει» -από πέρυσι- σερί οκτώ διαδοχικών εκτός έδρας νικών, το καλύτερο στην ιστορία του BCL.

Η διοργανώτρια αρχή έδωσε στη δημοσιότητα κι άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, τα οποία είναι τα εξής…

Λούντβιγκσμπουργκ και η Μπαϊρόιτ έγιναν οι πρώτες γερμανικές ομάδες που ξεκίνησαν με τέσσερις ήττες, σε ισάριθμα ματς, στην ιστορία του Basketball Champions League.
Χάποελ Χολόν είχε 23/24 βολές απέναντι στην Οπάβα. Το ποσοστό ευστοχίας της (96%) είναι το καλύτερο φετινό ανάμεσα στις ομάδες που σούταραν τουλάχιστον είκοσι βολές σε ένα ματς.
Βόννη επέτρεψε στους παίκτες της Φρίμπουργκ Ολιμπίκ να ευστοχήσουν σε μόλις τρία τρίποντα, τα λιγότερα που έχουν επιτευχθεί φέτος στο BCL. Το ποσοστό ευστοχίας των Φινλανδών από την περιφέρεια (7%, 1/14) είναι το χειρότερο φετινό.
Χάποελ Ιερουσαλήμ με τους 105π. που έβαλε κόντρα στη Φουενλαμπράδα έκανε ρεκόρ σκοραρίσματος φέτος, σε παιχνίδι που δεν έχει οδηγηθεί στην παράταση. Επίσης, η διαφορά των 30π. με την οποία κέρδισε τους Ισπανούς (105-75) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στη φετινή σεζόν.

ΑΕΚ είχε τις περισσότερες προσπάθειες από την περιφέρεια (32, έβαλε έντεκα τρίποντα έχοντας ποσοστό ευστοχίας 34.4%) και ο ΠΑΟΚ έκανε τα λιγότερα λάθη, μόλις πέντε, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς στον πίνακα που ακολουθεί με τις κορυφαίες επιδόσεις του διημέρου 30-31/10…

Καμίλ Λατζίνσκι ισοφάρισε το φετινό ρεκόρ στις ασίστ, με δεκατέσσερις, στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Άνβιλ με τη Λούντβιγκσμπουργκ. Ο συμπαίκτης του, Τσέις Σίμον, έκανε ρεκόρ στις βολές, με δεκατρείς εύστοχες.
Βινς Χάντερ, με την απόλυτη ευστοχία του στα δίποντα απέναντι στην Ντιζόν (12/12), έγινε ο πρώτος παίκτης φέτος στο BCL που δεν έχασε ούτε ένα σουτ εντός παιδιάς έχοντας σουτάρει τουλάχιστον δέκα.

Θαντ Μακ Φάντεν έκανε ρεκόρ σκοραρίσματος (21π.) για φέτος για παίκτη που δεν «έγραψε» στη στατιστική του ούτε ένα ριμπάουντ, αλλά και ούτε μία ασίστ.
Τομ Ντελινινκάιτις, μετά τις 9/9 βολές μία εβδομάδα πριν, είχε 8/8 βολές στην αναμέτρηση της Νεπτούνας Κλαϊπέντα απέναντι στη Στρασμπούρ.
Ντέβιν Όλιβερ πήρε δεκαπέντε ριμπάουντ και ισοφάρισε το σχετικό ρεκόρ για παίκτη που αγωνίστηκε φέτος λιγότερο από 30’ σε έναν αγώνα. Ο Ίσμαελ Μπάκο, από την πλευρά του, έκανε φετινό ρεκόρ με δεκατρία ριμπάουντ για παίκτη που δεν έπαιξε περισσότερο από 20’.
Ρίτσαρντ Χέντριξ έγινε ο πρώτος παίκτης στο φετινό Basketball Champions League με τουλάχιστον δέκα ριμπάουντ, που άπαντα να είναι αμυντικά. Είχε, συνολικά, έντεκα.

Αμάρε Στουντεμάιρ έγινε ο πρώτος παίκτης φέτος στη διοργάνωση που σκόραρε τουλάχιστον 20π. σε λιγότερο από 15’. Είχε, στη νίκη της Χάποελ Ιερουσαλήμ επί της Φουενλαμπράδα, 24π. σε 13.16’.
Βινς Χάντερ κυριάρχησε και άλλες στατιστικές κατηγορίες, όπως μπορείτε να δείτε στον ακόλουθο πίνακα. Είχε τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην αξιολόγηση, τα περισσότερα εύστοχα σουτ εντός παιδιάς, τα περισσότερα δίποντα και τα περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ