15.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κυρίαρχος η Γκραν Κανάρια, 1-1 την Μπασκόνια (vids, pics))

Αυτό το "η καλή μέρα απ' το πρωί φαίνεται" βρήκε εφαρμογή στα Κανάρια. Η Γκραν Κανάρια δεν άφησε και πολλά περιθώρια σχεδόν από το τζάμπολ στην Μπασκόνια και ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 με το τελικό 94-79. Και τον επόμενο αγώνα να είναι προγραμματισμένος για τις 28 Μαϊου στη Βιτόρια.

(Photo ACB)

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 20-12 νωρίς στο παιχνίδι με τον Σίτο Αλόνσο να γίνεται έξαλλος για την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του και τον Λουίς Κασιμίρο να χειροκροτά ευχαριστημένος από την επιθετική συμπεριφορά της δικής του. Τα πράγματα δεν άλλαξαν ούτε μετά τα τάιμ άουτ, ούτε με τις φωνές του Αλόνσο, τόσο προς τους παίκτες του (κυρίως προς αυτούς), όσο και προς τους διαιτητές.

Η Γκραν Κανάρια σε μια ιδιαίτερα θορυβώδες έδρα έφτασε ως το +19 (43-24, 17'40'') και το +21 (55-34, 22'30'') μοιάζοντας να λειτουργεί ως ελβετικό ρολόι, την ώρα που η Μπασκόνια φαινόταν αποπροσανατολισμένη και σίγουρα μακριά από τον καλό της εαυτό και την καλή της λειτουργία. Ακόμη και όταν έκανε την αντεπίθεσή της στο τρίτο δεκάλεπτο  καταφέρνοντας να κατεβάσει τον δείκτη της διαφοράς στους 11 πόντους (55-44, 24'45'') ο Μπομπουά βρισκόταν στους 4 πόνους, ο Βόιτμαν στους 2, ο Τιλί στο 0, ο Λάρκιν που ήταν από τους παίκτες που ξεχώριζαν στους 7.

Οι Βάσκοι δεν είχαν σταθερό σημείο αναφοράς στην επίθεση και δεν έβρισκαν την ενέργεια που ήθελαν στην άμυνα. Με τον Σενγκέλια να προσπαθεί να δώσει βοήθειες.

Στο άλλο άκρο η Γκραν Κανάρια βρήκε 18 πόντους στο πρώτο μισό ουσιαστικά από τον Ρόις Ο' Νιλ, έναν παίκτη που έχει μέσο όρο 7 πόντους, όντας σχεδόν αλάνθαστος, αλλά δεν ήταν και μόνος του. Πλάνινιτς και ΜακΚάλεμπ ήταν εκεί, ενώ ο Αγκιλάρ έκανε όλη τη δουλειά στα ριμπάουντ. Έτσι ο Κασιμίρο είδε τη διαφορά να ανεβαίνει και πάλι ως το +18 (71-53), λίγο πριν ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος.

H Μπασκόνια συνέχισε να "κυνηγά", κατέβασε τη διαφορά στους 10 (73-63, 33'), βλέποντας όμως την ίδια στιγμή τον Τόνκο Σενγκέλια να πηγαίνει στον πάγκο με πέντε φάουλ.

Ο Σάσου Σάλιν ήταν αυτός που ανέλαβε να... κόψει τη φόρα των Βάσκων με ένα σουτ από τα 6μ75

Η ατυχία χτύπησε την πόρτα της Μπασκόνια στο σημείο αυτό, με τον Σέιν Λάρκιν, κορυφαίο πια της ομάδας του, σε μια ανύποπτη φάση να δείχνει πως "γύρισε" το πόδι του και να πηγαίνει προς τον πάγκο (78-67, 34'25''), δίνοντας τη θέση του στο νέο απόκτημα των Βάσκων, τον Λέντο.

Όταν η διαφορά έπεσε στους 10 (82-72, 35'45'') με ένα τρίποντο του Τιλί, ανέλαβαν δράση οι... παλιοί: Όλιβερ και Μπάεζ διαμόρφωσαν το 88-72 (37') με την Γκραν Κανάρια να πηγαίνει ξανά και ξανά στη γραμμή με τους Όλιβερ, Αγκιλάρ και Μπάεζ για το 92-77. Η Μπασκόνια είχε σταματήσει και να προσπαθεί και τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν το 1-1 με το τελικό 94-79.

 

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ