15.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κυρίαρχη Μπασκόνια φρέναρε το Αστέρα (vid)

Η Μπασκόνια ήταν η ομάδα που έβαλε φρένο στο σερί τριών νικών του Ερυθρού Αστέρα, κυριαρχώντας απόλυτα μέσα στο Βελιγράδι και με το 72-64 επιστρέφοντας και η ίδια στις νίκες μετά από δύο βαριές ήττες που είχαν προηγηθεί. Στο 6-7 ανέβηκαν οι Βάσκοι, στο 5-8 υποχώρησαν οι Σέρβοι. 

Η Μπασκόνια έλεγξε απόλυτα το ματς για τα 16 πρώτα λεπτά, στηριζόμενη στην άμυνά της που έβγαλε τελείως εκτός ρυθμού τους Σέβρους και προηγούμενη με 20-14 στο δεκάλεπτο και με 32-22 στο 16'30''. Ο Αστέρας βρήκε ρυθμό από την δική του άμυνα στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια έχοντας μειώσει σε απόσταση αναπνοής, 31-32.

O "καυτός" Νικ Στάουσκας ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της τρίτης περιόδου, σκόραρε κατά βούληση, ταυτόχρονα η άμυνα της Μπασκόνια παρέμεινε στα υψηλά στάνταρ του πρώτου ημιχρόνου, με τον Φαλ να είναι... σκιάχτρο και το 43-56 στο 30' ήταν απόλυτα δίκαιο και έδινε ρόλο ξεκάθαρου φαβορί στην ομάδα του Περάσοβιτς. H διαφορά πλησίασε τους 20 πόντους στα μέσα της τελευταίας περιόδου, 49-67, ο Αστέρας δεν τα παράτησε αλλά δεν μπορούσε και να αλλάξει η ροή του αγώνα.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ: Ο Νικ Στάουσκας τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με απολογισμό δύο πόντων και ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς προβληματιζόταν για την δυστοκία ενός βασικού του όπλου. Ο Καναδός ολοκλήρωσε τον αγώνα με 22 πόντους και η δική του παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο έκανε ευχάριστο το απόγευμα της Μπασκόνια στο Βελιγράδι.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μπασκόνια είχε 10/22 τρίποντα στο παιχνίδι την ώρα που οι Σέρβοι περιορίστηκαν στο φτωχό 5/22 και αυτή η επίδοση είχε καθοριστική συμβολή στην εξέλιξη του αγώνα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ