29.5 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Κυπελλούχοι εναντίον Κυπελλούχων (pics)

Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς κρίθηκε σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, με τις ομάδες των διασυλλογικών διοργανώσεων της γηραιάς ηπείρου να φέρουν πλέον τον τίτλο της Κυπελλούχου.

Η ΑΕΚ κατέκτησε τον τίτλο εντός συνόρων και θα βρει αντιμέτωπη στους «16» του Basketball Champions League την επίσης κάτοχο του τίτλου, φέτος στην Τσεχία, Νίμπουρκ. Από το BCL και τις ομάδες που αγωνίστηκαν σε αυτό, από την αρχή της σεζόν, το τρόπαιο στη χώρα τους κατέκτησαν και η Μονακό στη Γαλλία, η Χάποελ Χολόν στο Ισραήλ και οι Μπάκεν Μπέαρς στη Δανία.

Από την Ευρωλίγκα, η Μπαρτσελόνα αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ισπανίας, η Ζαλγκίρις Κάουνας πανηγύρισε το τρόπαιο στη Λιθουανία και η Εφές Αναντόλου στην Τουρκία.

Η Τορίνο στην Ιταλία, η Μπάγερν Μονάχου στη Γερμανία, η Μπούντουσνοστ στο Μαυροβούνιο και η Παρτιζάν στη Σερβία, άπαντες ομάδες που αγωνίζονται στο Eurocup, σήκωσαν την πρώτη «κούπα» της χρονιάς και από το FIBA Europe Cup η Σζολκόνι Ολάι πήρε το Κύπελλο Ουγγαρίας.

Δεν έλειψαν και οι ομάδες που δεν συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά πανηγύρισαν τον πρώτο τίτλο της σεζόν στη χώρα τους. Η Ιγκοκέα αναδείχθηκε Κυπελλούχος Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, η Τορούν έκανε την έκπληξη στην Πολωνία, η ΚΚ Πρίμορσκα το… σήκωσε στη Σλοβενία στην «παρθενική» επιτυχία της ιστορίας της, η ΜΖΤ Σκοπίων κατέκτησε το τρόπαιο στην ΠΓΔΜ και η Τίνταστολ έφθασε στον πρώτο τίτλο στην ιστορία της στην Ισλανδία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ