21.9 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Κυνηγώντας τα ρεκόρ το Περιστέρι, ντεμπούτο για Χατζηκυριακίδη στον Άγιο Θωμά

Συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, με το Περιστέρι να έχει ως στόχο να φτάσει στο 13-0 υποδεχόμενο την Καστοριά, ενώ το ντεμπούτο του θα κάνει στον πάγκο του Ηρακλή ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης.

Νεάπολης Λάρ. 17.00 ΑΕ Λάρισας-Χολαργός Συμεωνίδης-Ταρενίδης Στ.-Τζιοπάνος Ν. (Αγορογιάννης)

Η ΑΕ Λάρισας φαίνεται να έχει αποδεχτεί ότι δύσκολα θα επιστρέψει στο κλειστό του Αλκαζάρ, ενώ η Θεσσαλική ομάδα έχει ξεχάσει πως είναι να κερδίζεις, έχοντας να πάρει ροζ φύλλο στα χέρια τις από τις 21/10 όταν είχε νικήσει τον Ερμή Αγιάς. Πλέον, το συγκρότημα του Χρήστου Χασανίδη ψάχνει νίκη απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο, ενώ στο σημερινό (13/1) παιχνίδι με τον Χολαργό έχει αμφίβολο και τον Νίκο Κατσαρέ. Φυσικά και το έργο της είναι ιδιαίτερα δύσκολο έχοντας απέναντι της μια πλήρες ομάδα η οποία κάνει πρωταθλητισμό, με την αρμάδα του Στέργιου Κουφού να έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Αγ. Θωμά (κθ) 17.00 Μαρούσι-Ηρακλής Βαρδάλος-Μαλαμάς-Κωνσταντινίδου (Ελευθεριάδης)

Ακόμη ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών δίνει σήμερα (13/1) το Μαρούσι, το οποίο συνεχίζει να δείχνει αγωνιστική σταθερότητα, έχοντας ως στόχο την αποφυγή των πλέι άουτ. Η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά στο πρώτο παιχνίδι που έδωσε χωρίς κόσμο ηττήθηκε από τον Απόλλωνα Πατρών, και πλέον καλείται να αντιμετωπίσει τον Ηρακλή, στην πρώτη του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη. Έτσι, ο «γηραιός» μπαίνει σε μια νέα εποχή, μετά το τέλος της συνεργασίας της με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή, θέλοντας να μείνει στο κυνήγι της δεύτερης θέσης, και του απόλυτου πλεονεκτήματος στα πλει οφ ανόδου, από την στιγμή που η απευθείας άνοδο δείχνει να έχει χαθεί.

Α. Παπανδρέου 17.00 Περιστέρι-Καστοριά Παναγιώτου-Φακίτσας-Καλογερόπουλος Λ. (Βιδάλης)

Το Περιστέρι μετά τον Χολαργό νίκησε και τον Ηρακλή εκτός έδρας, και φτάνοντας στο 12-0 κυνηγάει το απόλυτο ρεκόρ του καλύτερο ξεκινήματος στην ιστορία της κατηγορίας, που κρατάει από πέρυσι ο Πανιώνιος με 14-0. Έτσι, στον δρόμο προς την 13η συνεχόμενη νίκη έχει μπροστά του την ιδιαίτερα  δυνατή Καστοριά, με τον Νίκο Καραγιάννη να υπολογίζει και στον Ιγκόρ Μιλόσεβιτς, ενώ εκτός θα είναι ο Αντώνης Μάντζαρης. Πλήρες, και με διαθέσεις για την υπέρβαση έφτασε στην Αθήνα η Καστοριά, που έχει ως ρεαλιστικό στόχο τα πλέι οφς.

Τρίπολης 17.00 Αρκαδικός-Δούκας Τσούνας-Δημόπουλος-Καρακάσης (Γιαλικάρης)

Σπουδαίο παιχνίδι στην Τρίπολη, με τον Αρκαδικό να υποδέχεται τον Δούκα, με τις δυο ομάδες να είναι κολλημένες στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα με 2 μόλις νίκες. Η ομάδα του Μάριου Δεσποτάκη είναι αυτή που έχει το περισσότερο άγχος όντας γηπεδούχος, ενώ στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Δόξα Λευκάδας ντεμπούτο έκαναν οι Γιώργος Μούκας και Μάικ Μπιζούκας. Ο Δούκας από την πλευρά του προέρχεται από την σημαντική νίκη απέναντι στην ΑΕΛ, επιτυχία που του έδωσε ελπίδες στην μάχη της αποφυγής του απευθείας υποβιβασμού, και αντιμετωπίζει και το συγκεκριμένο παιχνδι ως τελικό. Σημαντική παράμετρος είναι το γεγονός ότι οι δυο ομάδες διαθέτουν τις χειρότερες άμυνες στην κατηγορία, με τον Αρκαδικό να δέχεται 79,9 πόντους ανά παιχνίδι και τον Δούκα 85,1 πόντους.

Αγιάς 17.00 Ερμής Αγιάς-Δόξα Λευκάδας Γεωργιάδης-Λόρτος-Τζίμα (Μπεκιάρης)

Ο νεοφώτιστος Ερμής ξεκίνησε την σεζόν διερευνητικά και με σκοπό να σώσει την παρτίδα, αλλά με την πορεία του δείχνει να έχει και υψηλότερους στόχους, οι οποίοι σίγουρα περνούν μέσα από την δοκιμασία με την Δόξα Λευκάδας. Η ομάδα του Γρηγόρη Γιασσάρη θέλει να φτάσει στο 6-0 εντός Αγιάς, ενώ οι «νησιώτες» έχοντας 4-0 με τον Κώστα Κατωπόδη στον πάγκο τους, θέλουν μια ακόμη υπερβατική νίκη, μετά από αυτή στο Ιβανώφειο, ώστε να συνεχίσουν να βρίσκονται εντός στόχων, που είναι τα πλεί οφς. Στην δράση επιστρέφουν Νίκος Λιακόπουλος και Δημήτρης Τσαλδάρης.

Καρδίτσας 17.00 Καρδίτσα-Εθνικός Μπήτης-Παφίλης-Τσιρτσιμάλης (Γκαρτζονίκας)

Ο ΑΣ Καρδίτσας ξεκίνησε με πολλές φιλοδοξίες το πρωτάθλημα, αλλά με μόλις μια νίκη εντός των τειχών (ρεκόρ 1-4) και αυτή, από τις 29/10 απέναντι στην ΑΕΛ, δείχνει να μένει πίσω στην μάχη της παραμονής, και σήμερα (13/1) δίνει έναν τελικό χωρίς επιστροφή απέναντι στον Εθνικό. Ο Λευτέρης Καλογήρου δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ στον αντίποδα ο Εθνικός έρχεται «πληγωμένος» από την εντός έδρας με τον Ερμή Αγιάς, και έχοντας μπλέξει για τα καλά στην στενωπό την πλέι άουτ.

Παπάγου 17.00 Παπάγου-Ψυχικό Σκούτας-Ζακεστίδης-Καλογερόπουλος Φ. (Κορασίδης)

Από τις 18/11 και το εντός έδρας παιχνίδι με τον Αρκαδικό έχει να γευτεί τη νίκη ο Παπάγου, ενώ ο Σάββας Κατσούνης αναζητεί την πρώτη του μετά από τέσσερα άτυχα αποτελέσματα. Παρελθόν για τους «Στρατηγούς» αποτελεί ο Κώστας Φακοπουλίδης (11,9 π.) με τον Έλληνα τεχνικό να αναζητεί τρόπο να καλύψει το κενό του. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι εμφανίζονται αποφασισμένοι για μια νίκη - βάλσαμο, έχοντας απέναντι τους μια εξαιρετικά δουλεμένη ομάδα, η οποία ξέρει να κερδίζει, ειδικά τέτοιου διαμετρήματος παιχνίδια.

Περιβόλας 17.00 Απόλλων Π.-Αμύντας Παγώνης-Πιτσίλκας-Ξέρας (Πίγκας)

Στις νίκες θέλει να επιστρέψει ο Απόλλωνας, ο οποίος έχοντας εκτός από τον Μάριο Ματαλών και τον Γιώργο Τσιάρα εκτός, ηττήθηκε στην Καστοριά, αλλά συνεχίζει να μένει ζωντανός στη μάχη των πλεί οφς. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος θέλει η ομάδα του να φτάσει στο 6-0 στην Περιβόλα, έχοντας απέναντι του μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, η οποία αν σε βάλει στον ρυθμό της, δύσκολα μπορεί να ξεμπερδέψεις εύκολα.

Η Βαθμολογία (σε 12 αγώνες) 

1.Περιστέρι 24 (12-0)
------------------------------------
2.Ηρακλής 21 (9-3)
3.Χολαργός 21 (9-3)
4.Δόξα Λευκάδας 20 (8-4)
5.ΑΣ Καστοριάς 20 (8-4)
------------------------------------
6.Απόλλωνας Πατρών 20 (8-4)
7.Αμύντας 20 (8-4)
8.Ερμής Αγιάς 19 (7-5)
9.Ψυχικό 19 (7-5)
10.Μαρούσι 17 (5-7)
------------------------------------
11.Εθνικός 16 (4-8)
12.ΑΣ Παπάγου 15 (3-9)
13.ΑΕ Λάρισας 14 (2-10)
14.Αρκαδικός 14 (2-10)
------------------------------------
15.ΑΣ Καρδίτσας 14 (2-10)
16.Δούκας 14 (2-10)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ