25.3 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Κυνηγά ιστορικό ρεκόρ το Περιστέρι και μάχες τετράδας σε Ιβανώφειο και Χολαργό

Συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών με την 19η αγωνιστική, στην οποία το Περιστέρι αναζητεί την ισοφάριση του ιστορικού ρεκόρ του ΚΑΟΔ, έχοντας ωστόσο δύσκολο έργο απέναντι στον φορμαρισμένο Εθνικό. Σπουδαία παιχνίδια τετράδας περιλαμβάνει το πρόγραμμα, με τον Ηρακλή να υποδέχεται τον Απόλλωνα Πατρών και τον Χολαργό την Καστοριά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Νεάπολης 17.00 ΑΕ Λάρισας-Καρδίτσα Ξενικάκης-Ευφραιμίδης-Τζίμα (Σταμάτης Γ.)

Δεύτερο Θεσσαλικό ντέρμπι στην σειρά. Μετά το γεμάτο περιπέτεια και ένταση ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής ανάμεσα στον Ερμή Αγιάς και την ΑΕΛ, οι «βυσσινί» έχουν δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι στον νομό, έχοντας να υποδεχθούν τον ΑΣ Καρδίτσας, και τον Λαρισαίο τεχνικό, Γιάννη Τζήμα. Ο Χρήστος Χασανίδης θα έχει όπως όλα δείχνουν όλους τους παίκτες στο ρόστερ του, ενώ η ομάδα του επιστρέφει και πάλι στο κλειστό της Νεάπολης, σε μια από τις τελευταίες ζαριές της ώστε να δει φως στο τούνελ της άμεσης παραμονής. Ο ΑΣΚ εμφανίζεται ανεβασμένος μετά τη νίκη στο Μαρούσι, και θα αναζητήσει το δεύτερο διπλό του στο πρωτάθλημα.

Αγ. Θωμά 17.00 Μαρούσι-Παπάγου Τσαρούχα-Ζακεστίδης-Στρέμπας (Άκελ)

Στον πρώτο γύρο ήταν ένα σουτ του Σουρλή που έκρινε το νικητή στο «Σαλούν», με το Μαρούσι να φεύγει με ένα μεγάλο διπλό, και να θέλει να φτάσει στο 2-0 απέναντι στον Παπάγου φιλοξενώντας τον στο κλειστό του Αγίου Θωμά, Οι «Στρατηγοί» από την πλευρά τους, και έτσι όπως δείχνει το πρωτάθλημα αναζητούν μεγάλα διπλά, ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τον πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ, από την στιγμή που βλέπουν την Καρδίτσα να ανεβαίνει απειλητικά, και συνάμα κουβαλούν και την εντός έδρας ήττα από τους Θεσσαλούς. Μεγάλο πλήγμα η απουσία του Φιλιππάκου.

Ιβανώφειο 17.00 Ηρακλής-Απόλλων Π. Καρακατσούνης-Μπήτης-Τζαφλέρης (Γκούμας)

Όταν αγωνίζονται δυο από τα ιστορικότερα σωματεία της κατηγορίας, τότε το παιχνίδι από μόνο του συνιστά ντέρμπι. Ο Ηρακλής θέλει να παραμείνει στην δεύτερη θέση, και στο απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφς, έχοντας ως στόχο μόνο τη νίκη απέναντι στον Απόλλωνα, ενώ παρά την διαφορά των τεσσάρων νικών, που ενδεχομένως να γίνουν πέντε, θα κοιτάξει να πάρει και την διαφορά (είχε ηττηθεί στην Περιβόλα με 73-68). Ο Απόλλωνας του Νίκου Οικονόμου έχει ως μοναδικό στόχο τα πλέι οφς, και ενδεχομένως στο σημερινό (24/2) παιχνίδι να πάρει χρόνο συμμετοχής και ο Ματαλών.

Αντ. Τρίτσης 17.00 Χολαργός-Καστοριά Μαλαμάς-Χαλαμπαλάκης-Δαρλαμήτσος (Δούκας)

Ο Χολαργός εμφανίζεται πανίσχυρος στην έδρα του, και μετά το μεγάλο διπλό στην Πάτρα, θέλει να συνεχίσει την διεκδίκηση του απόλυτου πλεονεκτήματος στα πλέι οφς. Ωστόσο το παιχνίδι με την Καστοριά ενδέχεται να είναι γεμάτο παγίδες, καθώς δεν αποκλείεται οι δυο ομάδες να σταυρώσουν στα πλέι οφς, και έτσι η ομάδα του Στέργιου Κουφού θέλει αρχικά να ισοφαρίσει την σειρά σε 1-1 (είχε ηττηθεί με 76-73 τον πρώτο γύρο). Η Καστοριά  κατέβηκε στην Αττική για μια υπέρβαση, που ενδεχομένως να της αλλάξει τις βλέψεις στο φετινό πρωτάθλημα.

Λευκάδας 17.00 Δόξα Λευκάδας-Ψυχικό  Βαρδάλος-Κωνσταντινίδου-Καρακάσης (Κανελλόπουλος)

Μετά από μια περίοδο ντεφορμαρίσματος η Δόξα πήρε μεγάλη νίκη στον Υμηττό από τον Αμύντα, και έτσι θέλει να δώσει νόημα σε αυτή τη νίκη κερδίζοντας και το Ψυχικό. Ο Κώστας Κατωπόδης δεν υπολογίζει για μια ακόμη φορά στον τραυματία Μάρκοβιτς, αλλά είδε με ικανοποίηση την εξαιρετική εμφάνιση του Ράπτη την προηγούμενη αγωνιστική. Το Ψυχικό από την πλευρά του έμπλεξε αίφνης σε περιπέτειες πλέι άουτ, και θα ψάξει νίκες για να μπορέσει να ξεπεράσει αυτή τη στενωπό.

Α. Παπανδρέου 17.00 Περιστέρι-Εθνικός Ανδρικόπουλος-Θεοδωρόπουλος-Ραχιώτης (Ελευθεριάδης)

Το Περιστέρι βαδίζει από ρεκόρ σε ρεκόρ, και η σημερινή (25/2) ημέρα μπορεί να γράφει στο τέλος της 19-0, και την ισοφάριση του ρεκόρ του ΚΑΟΔ. Η ομάδα του Νίκου Καραγιάννη περιμένει τον κόσμο της στο κλειστό της οδού Τζον Κένεντι, ώστε να πανηγυρίσει ένα ακόμη μεγάλο κατόρθωμα. Ωστόσο, μόνο εύκολη αποστολή δεν έχει, καθώς απέναντι της βρίσκεται ο Εθνικός, ο οποίος με τον Σάββα Συμεωνίδη στον πάγκο του μετράει 5/5 και τρία διπλά, και δείχνει έτοιμος για μια ακόμη υπέρβαση.

Τρίπολης 17.00 Αρκαδικός-Ερμής Αγιάς Καλδίρης-Παπαθανασίου-Κάρδαρης (Μακαρούνης)

Ο Τελικός!Αυτή τη σημασία έχει για τον Αρκαδικό το εν λόγω παιχνίδι, με την ομάδα της Τρίπολης να ψάχνει νίκες ώστε να μπορέσει να ξεφύγει από την μάχη της άμεσης παραμονής, και να δώσει την μάχη του στα πλέι άουτ. Από την πλευρά του ο Ερμής Αγιάς, μετά την νίκη «βάλσαμο» επί της ΑΕΛ, αναζητεί ένα μεγάλο διπλό, ώστε να μπορέσει να ξεφύγει από την μάχη των πλέι άουτ, όπου και έμπλεξε μετά τον μηδενισμό της.

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

Δαϊς 19.00 Δούκας-Αμύντας Τσώνος-Κωνσταντινόπουλος-Πολυχρόνης (Μουζάκης Στ.)

Η Βαθμολογία (σε 18 αγώνες)

1.Περιστέρι 36 (18-0)
————————————
2.Ηρακλής 33 (15-3)
3.Χολαργός 33 (15-3)
4.ΑΣ Καστοριάς 29 (11-7)
5.Απόλλωνας Πατρών 29 (11-7)
————————————
6.Δόξα Λευκάδας 28 (10-8)
7.Αμύντας 28 (10-8)
8.Εθνικός 27 (9-9)
9.Ερμής Αγιάς* 26 (9-9-1 μηδ)
10.Μαρούσι 26 (8-10)
————————————
11.Ψυχικό 26 (8-10)
12.ΑΣ Παπάγου 24 (6-12)
13.ΑΣ Καρδίτσας 23 (5-13)
14.Αρκαδικός 22 (4-14)
————————————
15.Δούκας 21 (3-15)
16.ΑΕ Λάρισας 20 (2-16)

*Ο Ερμής Αγιάς έχει ένα μηδενισμό

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ