21.4 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κρούσμα κορωνοϊού στο ημίχρονο!

Μια νέα διάσταση στα προβλήματα που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού στη διεξαγωγή των αθλητικών διοργανώσεων και τον τρόπο αντιμετώπισής τους δίνει το περιστατικό που συνέβη στην αναμέτρηση της Τσεντεβίτα/Ολίμπια Λ. με την Κρκα για την Αδριατική Λίγκα. Ο αγώνας ξεκίνησε κανονικά, αλλά στο ημίχρονο υπήρξε η ενημέρωση ότι ένας παίκτης της Τσεντεβίτα/Ολίμπια βρέθηκε θετικός σε Covid-19! Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Μέχρι τώρα ξέραμε τι πρέπει να γίνει εφόσον ανιχνευθούν κρούσμα ή κρούσματα σε μια ομάδα πριν από την έναρξη του αγώνα. Τα πρωτόκολλα των διοργανώσεων έχουν τις σχετικές προβλέψεις. Τι συμβαίνει όμως αν γίνει γνωστό κρούσμα ενώ ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη και ο παίκτης, που έχει βρεθεί θετικός, αγωνίζεται κανονικά;

Ας δούμε τι έκαναν στην Αδριατική Λίγκα. Παρότι ενημέρωση υπήρξε στο ημίχρονο, ο αγώνας δεν διακόπηκε, αλλά συνεχίστηκε και έληξε κανονικά με νίκη της Ολίμπια. Το όνομα του παίκτη που βρέθηκε θετικός δεν ανακοινώθηκε, όμως η Τσεντεβίτα/Ολίμπια παρατάχθηκε στο δεύτερο μέρος χωρίς τον Άλεν Χότζιτς, που είχε παίξει στο πρώτο. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια, δηλαδή.

Μετά τη λήξη του αγώνα οι παίκτες των δύο ομάδων και οι τρεις διαιτητές τέθηκαν σε καραντίνα 24 ωρών. Και όπως είπε ο γενικός διευθυντής της Τσεντεβίτα/Ολίμπια Λ., Νταβόρ Ούζμπινετς, η απομόνωσή τους θα αρθεί μόνον εφόσον λάβουν περαιτέρω οδηγίες κι αφού, προφανώς, υποβληθούν σε τεστ για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κι άλλοι θετικοί.

Το πρωτόκολλο της Αδριατικής Λίγκας προβλέπει ότι σε περίπτωση που βρεθεί έστω και ένα κρούσμα σε μια ομάδα, τότε όλη η ομάδα μπαίνει σε καραντίνα. Και προφανώς κατ' εφαρμογή αυτού του πρωτοκόλλου αποφασίστηκε να τεθούν σε απομόνωση όλοι όσοι βρίσκονταν στο παρκέ την ώρα που έγινε γνωστό το κρούσμα. Οι 24 παίκτες των δύο ομάδων και οι τρεις διαιτητές, δηλαδή.

Τώρα, πώς έγινε και το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιήθηκε στο ημίχρονο του αγώνα και όχι πριν ή μετά από αυτό; "Είχαμε κάνει τα τεστ και περιμέναμε τα αποτελέσματα να βγουν τη Δευτέρα. Βγήκαν όμως νωρίτερα" δήλωσε ο Ούζμπινετς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ