17.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κρούσμα κορονοϊού στην ΑΕΚ

Παίκτης της ΑΕΚ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι προπονήσεις που είχαν ξεκινήσει ύστερα από πέντε μήνες αποχής.

Όλα τα μέλη της «Ένωσης», παίκτες, προπονητές και στελέχη, είχαν υποβληθεί σε έλεγχο πριν από την επανεκκίνηση των προπονήσεων κι είχαν βρεθεί αρνητικοί. Ωστόσο, στα νέα τεστ που έκαναν διαπιστώθηκε πως ένας παίκτης νόσησε από τον ιό COVID-19, με αποτέλεσμα να διακοπεί η προετοιμασία στα Ιωάννινα.

Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν τις προπονήσεις τους όχι μόνο εν όψει της καινούριας σεζόν και των επίσημων υποχρεώσεών τους, αλλά και της συμμετοχής τους στο Φάιναλ Έιτ του Basketball Champions League αγωνιστικής περιόδου 2019-2020, το οποίο είναι προγραμματισμένο για το διάστημα 30 Σεπτεμβρίου-4 Οκτωβρίου, άγνωστο προς το παρόν πού. Στις σκέψεις της FIBA, πάντως, είναι και το ΟΑΚΑ.

Η αποστολή επιστρέφει πλέον άμεσα στην Αθήνα, τηρώντας παράλληλα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Άπαντες θα υποβληθούν ξανά σε ιατρικό έλεγχο και θα τεθούν σε περιορισμό, όπως προβλέπεται, ενώ ο παίκτης που βρέθηκε θετικός έχει ήδη μπει σε καραντίνα.

Η ανακοίνωση: «Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης η ΑΕΚ ΒC ανακοινώνει ότι αθλητής της ομάδας μας διεγνώσθη θετικός στην COVID-19. Η κατάστασή του θα παρακολουθείται συστηματικά από τους ειδικούς και από το ιατρικό επιτελείο μας.

Tα υπόλοιπα μέλη και οι αθλητές πρόκειται να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις, ενώ ακολουθούνται όλα τα προβλεπόμενα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο Υγείας του ΕΟΔΥ. Προδήλως διεκόπη η προετοιμασία της ομάδας. H AΕΚ ΒC εύχεται περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον αθλητή μας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ