13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κριμίλη: “Ήθελα πολύ να είμαι κοντά στην Εθνική”

Η Ιωάννα Κριμίλη πέρασε μια πολύ δύσκολη χρονιά. Μέσα σ’ αυτή την δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει όλος ο πλανήτης αυτή είχε να ξεπεράσει και έναν σοβαρό τραυματισμό που την κράτησε εκτός γηπέδων ουσιαστικά για ένα χρόνο. Η Ελληνίδα γκαρντ όμως δείχνει να έχει επιστρέψει δυνατή και γεμάτη όρεξη για το αγαπημένο της μπάσκετ, όπως φαίνεται στο παρκέ και δηλώνει στο σάι της ΕΟΚ. Τα πρώτα παιχνίδια με το Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο τουλάχιστον αυτό ακριβώς δείχνουν. Το 7/10 τρίποντα στον αγώνα με το… είναι απλά ένα μικρό δείγμα των όσων κάνει στο παρκέ. Και είναι έτοιμη για τη συνέχεια, εκεί στην Καλιφόρνια σε πρώτη φάση.

«Το να ζεις στην Καλιφόρνια και μάλιστα στο Σαν Φρανσίσκο είναι πραγματικά όνειρο! Ο καιρός είναι περίπου ίδιος με αυτόν στην Κρήτη, οπότε νιώθω πιο οικεία. Η πόλη είναι πολύ όμορφη και έχει πολλά μέρη να δεις και πολύ ωραία εστιατόρια. Πιστεύω το πιο εντυπωσιακό ειναι το ότι από σχεδόν όλες τις πλευρές της πόλης φαίνεται η Golden Gate Bridge».

Το Σαν Φρανσκίσκο είναι μια πόλη στην οποία, αν μη τι άλλο, θα ήθελαν οι περισσότεροι να την επισκεφθούν. Δεν έχει προλάβει να την ευχαριστηθεί ίσως όσο θα ήθελε. Όπως και το μπάσκετ, αφού η πανδημία έχει βάλει το χέρι της παντού. Τουλάχιστον εκεί διεξάγονται κάποιοι αγώνες: «Είμαι πολύ χαρούμενη τουλάχιστον γι’ αυτό. Που έστω και υπό αυτές τις συνθήκες υπάρχουν αγώνες, αν και έχουν ακυρωθεί ήδη δύο λόγω κρουσμάτων στις αντίπαλες ομάδες. Το NCAA έχει πάρει αρκετά μέτρα. Ένα από αυτά είναι να γίνονται τεστ σε όλες τις ομάδες, τρεις φορές την εβδομάδα. Παρά τα προβλήματα είναι σημαντικό που συνεχίζουμε να παίζουμε σε αυτή τη δύσκολη εποχή της πανδημίας».

Φαίνεται πως η Κριμίλη είναι φτιαγμένη για τα… δύσκολα. Η επιστροφή της ήταν εντυπωσιακή, όπως ήταν πριν από ένα χρόνο και το ντεμπούτο της στο NCAA, όταν σημείωνε με το… goodmorning 32 πόντους απέναντι στο Northern Colorado. Στους εννέα αγώνες που είχε προλάβει να παίξει πέρυσι είχε μέσο όρο 15.9 πόντους. «Μου αρέσει να σκοράρω και να βοηθάω την ομάδα μου επιθετικά, αλλά συνεχίζω να δουλεύω σε πολλά πράγματα. Θα ήθελα να διαβάζω το παιχνίδι καλύτερα, να «βρίσκω» τις συμπαίκτριές μου καλύτερα στη ροή του αγώνα, να γίνω καλύτερη αμυντικά…»

Τις τρεις εβδομάδες που έχει αρχίσει η αγωνιστική δράση η Κριμίλη έχει αναδειχθεί και τις τρεις πρωτοετής της εβδομάδας. Την τελευταία αναδείχθηκε καλύτερη παίκτρια της WCC, της περιφέρειας στην οποία ανήκει το USF συνολικά. Έχει μέσο όρο 24.3 πόντους ανά αγώνα, είναι 16η στη λίστα των σκόρερ στο NCAA γενικότερα, 2η ανάμεσα στις πρωτοετείς και σουτάρει με 51.9% στα σουτ δύο πόντων και 57.6% στα σουτ τριών πόντων.

Η δουλειά, όμως, δεν σταματά, αλλά θα πρέπει να συνδυάζεται και με τα μαθήματα. Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για Πανεπιστήμιο, όπου σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων. Το μπάσκετ πρέπει να συνδυάζεται με καλούς βαθμούς. Ακόμη κι εκεί όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά: «Τα μαθήματα φέτος γίνονται όλα online και το πρόγραμμα μας, ενώ είναι αρκετό απαιτητικό, μας αφήνει χρόνο και για διάβασμα, αλλά και για ξεκούραση. Ξεκινάμε το πρωί συνήθως στις οχτώ με βάρη και μετά συνεχίζουμε με προπόνηση 9-12. Το μεσημέρι είναι όλα τα μαθήματα μας και το απόγευμα συνήθως μας μένει χρόνος για διάβασμα και ξεκούραση. Εκτός φυσικά αν υπάρχει αγώνας, οπότε το πρόγραμμα διαφοροποιείται».

Όλα αυτά δεν την φοβίζουν. Ξέρει από δουλειά και συνεχίζει. Για την Κριμίλη το πιο δύσκολο είναι το ότι βρίσκεται μακριά από τους δικούς της. Άλλωστε από τον αδελφό της Χριστόφορο είναι που κόλλησε το… μικρόβιο του μπάσκετ: «Το δύσκολο κομμάτι του να σπουδάζεις στην Αμερική είναι το ότι είσαι τόσο μακριά από την οικογένειά σου. Μου λείπουν πολύ όλοι οι δικοί μου άνθρωποι, αλλά ειδικά οι γονείς μου κι ο αδερφός μου. Ξέρω όμως ότι είναι δίπλα μου σε όλα και με στηρίζουν».

Η Κριμίλη εξαιτίας και της κατάστασης δεν έχει προλάβει να χαρεί το περιβόητο «ελληνικό στοιχείο» που υπάρχει και στο Σαν Φρανσίσκο στους αγώνες. «Δεν έχω κάποιον από την Ελλάδα στο Πανεπιστήμιο, αλλά έχω γνωρίσει αρκετούς Έλληνες φαν της ομάδας και είναι κάτι πολύ… οικείο».

Η Ελλάδα έτσι κι αλλιώς είναι στη ζωή της με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Όπως και η Εθνική Ελλάδας, παρά το ότι δεν μπόρεσε να δώσει το… παρούσα στο παράθυρο του Νοεμβρίου που έγινε και στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Κρήτη: «Δυστυχώς λόγω των συνθηκών και της πανδημίας δεν μπόρεσα να είμαι δίπλα στην Εθνική Ομάδα και να βοηθήσω στην προσπάθειά της. Αλλά θα ήθελα πολύ να είμαι εκεί! Να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ… Παρακολούθησα τα παιχνίδια, στενοχωρήθηκα πολύ με την ήττα από τη Σλοβενία και πραγματικά τρόμαξα πολύ όταν είδα τον τραυματισμό της Μαριέλλας (Φασούλα). Ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό και είναι καλά! Χαίρομαι γι’ αυτήν, όπως και για το γεγονός ότι παρά το αρνητικό αποτέλεσμα αυτό η πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ παραμένει ανοιχτή για εμάς. Θα είναι πολύ σημαντικό για την Εθνική Γυναικών να είναι παρούσα σε αυτό το ραντεβού».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ