31 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Κρατούσε το καλύτερο (και στατιστικά) για το τέλος

Ισως να αδικεί αυτόν τον γεμάτο ταλέντο Παναθηναϊκό όμως έχει ειπωθεί πολλές φορές «πως ζει ή πεθαίνει με τα τρίποντα». Σήμερα για 20 λεπτά πέθαινε (1/15) και στα επόμενα 20 κατάφερε να ζήσει με αυτά (9/18). Όχι όμως απαραίτητα και χάρη σε αυτά.

 

Οι «πράσινοι» χτύπησαν με χειρουργική ακρίβεια από μέση και κοντινή απόσταση για ένα παιχνίδι αυτής της κρισιμότητας έχοντας 23/34 δίποντα. Αυτό το 67,64% είναι μάλιστα η κορυφαία επίδοση τους στα 30 ματς της κανονικής περιόδου. Η προηγούμενη καλύτερη ήταν το 65,1% (28/43) του εντός έδρας παιχνιδιού με τη Γαλατασαράι.

 

Το φινάλε ήταν εντυπωσιακό όχι μόνο απόψε (αν και το +20 συνιστά τη μεγαλύτερη φετινή εκτός έδρας διαφορά) αλλά και συνολικά στην κανονική περίοδο την οποία οι «πράσινοι» έκλεισαν με πέντε σερί νίκες που τον έστειλαν στην τελική 4άδα και βέβαια του έδωσαν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Να θυμίσουμε τι σημαίνει αυτό ιστορικά για τον Παναθηναϊκό;

 

 

Ας μείνουμε όμως σε όσα άφησε στατιστικά το αποψινό παιχνίδι. Η ανατροπή της απογοητευτικής εικόνας του πρώτου ημιχρόνου ήρθε ασφαλώς πρωτίστως μέσα από την άμυνα. Ο Παναθηναϊκός δέχτηκε 42 πόντους στο πρώτο και μόλις 19 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο. Οι 61 στο σύνολο είναι το μικρότερο παθητικό στα 15 εκτός έδρας ματς της φετινής διοργάνωσης, αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο το 63 στο ματς με την Μπασκόνια.

 

Είναι πάντως αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν είχε παθητικό μεγαλύτερο των 64 πόντων στα τρία τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της με Ζαλγκίρις (64), Μπασκόνια (63) και Μακάμπι (61).

 

Έκανε όμως τη δουλειά της και στην επίθεση. Ειδικά στην 3η περίοδο όταν σημείωσε 31 πόντους στην καλύτερη επίδοση της μακριά από το ΟΑΚΑ (είχε 28 στην 3η επίσης περίοδο του παιχνιδιού με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα).

 

Παράλληλα ισοφάρισε τρεις κορυφαίες εκτός έδρας επιδόσεις της. Με τα αμυντικά ριμπάουντ μαζεύοντας 30 όσα και στο παιχνίδι με την Μπασκόνια, με τις 21 ασίστ όσες είχε και κόντρα στην Εφές και με τα 15 κλεψίματα αφού τον ίδιο αριθμό είχε και στο ΣΕΦ.

 

Στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε τη χειρότερη εκτός έδρας επίδοση του στις βολές. Είχε 5/8 όσες ακριβώς και στα ματς με την Μπαρτσελόνα και τον Ερυθρό Αστέρα.

 

 

Στατιστικά το τελευταίο ήταν και το καλύτερο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην κανονική περίοδο. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν οι 111 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης, έξι περισσότεροι (105) από το εντός έδρας παιχνίδι με τη Γαλατασαράι.

 

Σε ατομικό επίπεδο παρότι είναι ίσως δευτερεύων να σταθεί κανείς σε κορυφαίους μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα, έχει αξία να σημειωθεί το γεγονός ότι ο Κρις Σίνγκλετον κέρδισε τον άτυπο τίτλο του MVP του Παναθηναϊκού για 5η φορά στις επτά τελευταίες αγωνιστικές και 11η συνολικά στις 30!

 

Όσο για τη Μακάμπι; Παρότι το 52,4% (11/21) ήταν το υψηλότερο ποσοστό με το οποίο σούταρε από το τρίποντο οποιοσδήποτε από τους αντιπάλους του Παναθηναϊκού (από 50% είχαν η Ούνικς τόσο στο ΟΑΚΑ όσο και στο Καζάν καθώς ακόμη η Μπάμπεργκ στη Γερμανία), είχε τα χειρότερα ποσοστά μεταξύ των αντιπάλων των «πράσινων» τόσο στις βολές (6/12) όσο και στα δίποντα (11/35).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ