16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κρατά την τύχη του στα χέρια του

Ο Προμηθέας Πάτρας είναι έτοιμος για το επόμενο μεγάλο βήμα στο EuroCup. Μπορεί στο Top16 να μην ξεκίνησε ιδανικά, μπορεί στα μισά του δρόμου να φάνηκε πως κάνει ένα βήμα πίσω, αλλά μπαίνοντας στο γήπεδο απόψε (3/3, 21.00) για να αντιμετωπίσει την Όλντενμπουργκ για την 6η και τελευταία αγωνιστική, κρατά την τύχη του στα χέρια του.

Η νίκη επί της Βενέτσια στην Ιταλία με αυτό το +18 του δίνει πλεονέκτημα και αυτό που χρειάζεται για να προκριθεί είναι νίκη απόψε ή ήττα μέχρι 11 πόντους και παράλληλα να νικήσουν οι Ιταλοί. Έτσι κι αλλιώς ο όμιλος του Προμηθέα είναι ο πλέον μπερδεμένος βαθμολογικά, χωρίς καμία ομάδα να έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της. Προμηθέας και Βενέτσια βρίσκονται στο 3-2, Όλντεμπουργκ και Μπρέσια στο 2-3.

Το μαγικό νούμερο για τους Γερμανούς απόψε είναι το 12. Αν νικήσουν με διαφορά μεγαλύτερη των 12 πόντων και παράλληλα η Βενέτσια νικήσει, παίρνουν αυτοί την πρόκριση για την επόμενη φάση. Ο Μάκης Γιατράς ξέρει τι θα αντιμετωπίσει, καθώς υπάρχει και το παιχνίδι του πρώτου γύρου. Οι Αχαιοί είχαν επικρατήσει εντός έδρας με 11 πόντους (81-70) με μια πεντάδα να φτάνει σε διψήφιο αριθμό πόντων, κυριαρχώντας στα ριμπάουντ (39-26). Αυτό θα ήταν μια καλή αρχή και για τον αποψινό αγώνα.

Την πρόκριση έχουν ήδη εξασφαλίσει η Παρτιζάν από τον 5ο όμιλο, η Ούνικς Καζάν από τον 7ο και οι Ουνικάχα Μάλαγα, Τόφας από τον 8ο. Στον 5ο Όμιλο θα χρειαστεί να περιμένουμε για τον δεύτερο που θα πάρει το εισιτήριο λόγω… κορονοϊού και Ερντογάν. Η Τουρκία έχει απαγορεύσει τις πτήσεις από Ιταλία, η Βίρτους κατά συνέπεια δεν μπορούσε να ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για τον αγώνα, ο οποίος αναβλήθηκε και ίσως γίνει και σε άλλη χώρα. Αντίθετα, κανονικά θα γίνει ο αγώνας Μπανταλόνα – Ουνικάχα Μάλαγα για τον 8ο Όμιλο. Η Μάλαγα έχει μείνει με επτά παίκτες εξαιτίας τραυματισμών και είχε ζητήσει αναβολή του αγώνα για την επόμενη εβδομάδα, αλλά το αίτημά της δεν έγινε δεκτό.

*Δείτε όλα τα σενάρια πρόκρισης όπως τα παρουσίασε το promitheasbc.gr

ΝΙΚΗ ΠΡΟΜΗΘΕΑ (ανεξαρτήτως του άλλου αποτελέσματος) = ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΡΩΤΟΣ 

ΗΤΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑ (με λιγότερο από 17 πόντους) και ΝΙΚΗ ΜΠΡΕΣΙΑ (με συνολικό άθροισμα μικρότερο των 47 πόντων) = ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΡΩΤΟΣ.

(Δηλαδή, αν ο Προμηθέας ηττηθεί με 16 πόντους και η Μπρέσια νικήσει με 30, αν ο Προμηθέας ηττηθεί με 10 πόντους και η Μπρέσια νικήσει με 36 κ.ο.κ.)

Σε περίπτωση πρωτιάς του Προμηθέα Πάτρας θ' αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας την Tofas Bursa. Oι αγώνες θα διεξαχθούν την περίοδο 17-25 Μαρτίου ως εξής: ο πρώτος στην Πάτρα, ο δεύτερος στην Προύσσα και αν χρειαστεί τρίτος -και πάλι- στην Πάτρα. (Προκρίνεται η ομάδα που θα κάνει πρώτη 2 νίκες).

ΗΤΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑ (με λιγότερο από 17 πόντους) και ΝΙΚΗ ΜΠΡΕΣΙΑ (με συνολικό άθροισμα μικρότερο των 47 πόντων, όπως εξηγήσαμε παραπάνω) = ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ

ΗΤΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑ (ως 11 πόντους) και ΝΙΚΗ ΒΕΝΕΤΣΙΑ = ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ.

Σε περίπτωση που ο Προμηθέας Πάτρας έρθει δεύτερος, τότε θ' αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την Unicaja Malaga. Oι αγώνες θα διεξαχθούν την περίοδο 17-25 Μαρτίου ως εξής: ο πρώτος στην Μάλαγα, ο δεύτερος στην Πάτρα και αν χρειαστεί τρίτος -και πάλι- στην Μάλαγα. (Προκρίνεται η ομάδα που θα κάνει πρώτη 2 νίκες).

Επομένως, ο Προμηθέας αποκλείεται αν ηττηθεί με 12 πόντους από την Όλντενμπουργκ και η Βενέτσια νικήσει ή αν ηττηθεί με +17 πόντους από την Όλντενμπουργκ και η Μπρέσια νικήσει με τόσους πόντους, ώστε το συνολικό άθροισμα (της νίκης της Όλντενμπουργκ και της Μπρέσια) να υπεβαίνουν τους 47 πόντους.

Πρόγραμμα

5ος Όμιλος

Νταρουσάφα-Βίρτους Μπολόνια (αναβλήθηκε)

Τετάρτη 4 Μαρτίου

22.00 Παρτιζάν-Τρέντο

Η κατάταξη

1.Παρτιζάν 4-1

2.Βίρτους Μπολόνια 3-2

3.Νταρουσάφακα 3-2

4.Τρέντο 0-5

6ος Όμιλος

Τρίτη 3 Μαρτίου

21.00 Όλντενμπουργκ-Προμηθέας Π.

21.30 Μπρέσια-Βενέτσια

Η κατάταξη

1.Προμηθέας Πάτρας 3-2

2.Βενέτσια 3-2

3.Όλντενμπουργκ 2-3

4.Μπρέσια 2-3

7ος Όμιλος

Τρίτη 3 Μαρτίου

19.00 Ρίτας Βίλνιους-Γαλατάσαραϊ

Τετάρτη 4 Μαρτίου

20.30 Μονακό-Ούνικς Καζάν

Η κατάταξη

1.Μονακό 3-2

2.Ούνικς Καζάν 3-2

3.Ρίτας Βίλνιους 2-3

4.Γαλατάσαραϊ 2-3

8ος Όμιλος

Τετάρτη 4 Μαρτίου

19.00 Τόφας-ΜόραΜπανκ Ανδόρρα

21.45 Χοβεντούτ Μπανταλόνα-Ουνικάχα Μάλαγα

Η κατάταξη

1.Ουνικάχα Μάλαγα 4-1

2.Τόφας 3-2

3.Χοβεντούτ Μπανταλόνα 2-3

4.ΜόραΜπανκ Ανδόρρα 1-4

*Με έντονα γράμματα οι ομάδες που έχουν προκριθεί.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ