15.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κουφός: «Ευλογία το να φοράς την φανέλα της Ελλάδας»

Υπερήφανο μέλος της Εθνικής μας επισημαίνει πως είναι ο Κώστας Κουφός, με τον διεθνή σέντερ να τονίζει εν όψει των τρίτων «παραθύρων» πως η Επίσημη Αγαπημένη δεν έχει να φοβηθεί κανέναν, αν συγκεντρωθούν όλα τα «αστέρια» της.

Η Εθνική μας ομάδα ήταν από τις πιο «πληγωμένες» στα πρώτα δύο «παράθυρα» των προκριματικών της FIBA για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA, αφού στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε, δεν είχε την παρουσία κανενός εκ των παικτών που αγωνίζονται στο ΝΒΑ και την Ευρωλίγκα. Εν ολίγοις, δηλαδή, όλο το... ρόστερ που θα μπορούσε να παίξει σε μία τελική φάση διοργάνωσης, όπως έγινε στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ, πλην Μπουρούση που αγωνίζεται στην Κίνα.

Παρά το γεγονός αυτό, βέβαια, η σημαία έμεινε ψηλά στον ιστό της. Το «4 στα 4» είναι γεγονός και το μέλλον ατενίζεται με αισιοδοξία, με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να ελπίζει σε διαθεσιμότητα όλων των «όπλων» στα «παράθυρα» του Ιουνίου, όπου επίσημες υποχρεώσεις των αθλητών με τις ομάδες τους δεν υπάρχουν. Και ο Κώστας Κουφός, φρόντισε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, να υπογραμμίσει ότι «έχουμε ήδη μία καλή ομάδα και εφόσον έχουμε μαζεμένα όλα τα κομμάτια του παζλ, πιστεύω ότι θα είμαστε εξαιρετικοί».

Ο σέντερ των Σακραμέντο Κινγκς, θέλησε έτσι να δώσει το δικό του «σύνθημα», μην κρύβοντας την υπερηφάνεια του για το γεγονός, ότι είναι στέλεχος της «γαλανόλευκης», λέγοντας πως «είμαι Ελληνοαμερικανός, αλλά είμαι υπερήφανος επίσης που είμαι Έλληνας. Γεννήθηκα στις ΗΠΑ, αλλά το να βάζω αυτή την φανέλα που γράφει "Hellas", είναι σίγουρα μία ευλογία. Είναι κάτι, για το οποίο πρέπει να είσαι υπερήφανος».

Το περασμένο καλοκαίρι, πάντως, ένα πρόβλημα στο χέρι στέρησε τη συμμετοχή του από το Ευρωμπάσκετ 2017. «Όλα είναι στο 100% τώρα. Είναι από τα πράγματα, που χρειάζεσαι χρόνο για να είσαι απόλυτα υγιής. Έπαιξα όλη την χρονιά πέρυσι κι έπρεπε να προσέξω», είπε χαρακτηριστικά ο ψηλός, ο οποίος τελευταία φορά εκπροσώπησε την ομάδα στα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. «Παίξαμε δυνατά, αλλά δεν καταφέραμε να σταθούμε στο τέλος στο ύψος των περιστάσεων, χάνοντας από μία πολύ καλή ομάδα (σ.σ. Κροατία). Εκείνη τη στιγμή, μαθαίνεις από τα λάθη σου, προχωράς και προσπαθείς να βελτιωθείς για την επόμενη φορά», τόνισε.

Ποια είναι η άποψή του, όμως, για τους παίκτες που κλήθηκαν εσπευσμένα να βοηθήσουν στα προκριματικά που διεξάγονται τώρα, κρατώντας αήττητη την ομάδα; «Παίζουν σκληρά τα παιδιά. Οι παίκτες αυτοί που επιλέχθηκαν, θα έπρεπε να επιβραβευτούν για όσα έκαναν. Παίζουν με την καρδιά τους και είμαι πολύ υπερήφανος για αυτούς», απάντησε ο Κώστας Κουφός, ενώ για το γεγονός ότι τα τρία από τα τέσσερα ματς έχουν διεξαχθεί στο Ηράκλειο, είπε ότι «αυτό είναι ωραίο. Δε θυμάμαι, βέβαια, την τελευταία φορά που έπαιξα σε εντός έδρας αγώνα για διοργάνωση με την Εθνική, εκτός από τα φιλικά. Υπάρχει ένα όμορφο περιβάλλον στην Ελλάδα κι έχουμε εξαιρετικούς οπαδούς».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ