28.3 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Κουρτινάιτις: “Παλιά έφταιγαν οι ξένοι παίκτες, τώρα οι προπονητές”

Ο Ρίμας Κουρτινάιτις μίλησε στην media day της Χίμκι ενόψει της αναμέτρησης με την Ζαλγκίρις Κάουνας, της ομάδας της οποίας τη φανέλα φορούσε για επτά χρόνια στην καριέρα του. Ο Λιθουανός τεχνικός ρωτήθηκε πάντως όχι μόνο για τον αγώνα, αλλά και τις αλλαγές προπονητών στην Ευρωλίγκα.

"Όταν ήμουν εγώ παίκτης, όλοι κατηγορούσαν τους ξένους παίκτες αν κάτι δεν πήγαινε καλά. Οι μάνατζερ των ομάδων τώρα είναι πολύ επιθετικοί. Θέλουν μεγάλα αποτελέσματα και ο προπονητής είναι ο πρώτος πάνω στον οποίο θα πέσει το φταίξιμο. Έτσι είναι... Πρέπει να προσαρμοστείς. Πιστεύω πως η δική μου δεν ήταν η τελευταία αλλαγή προπονητή στη σεζόν για την Ευρωλίγκα".

Ο Κουρτινάιτις αποκάλυψε πως είχε κι άλλες προτάσεις από την Ρωσία πριν πει το "ναι" στην Χίμκι πριν από εννέα μέρες και πως το συμβόλαιό του είναι "μικρής διάρκειας" και θα επεκταθεί πως αν οι μέρες του στην ομάδα συνοδευτούν με επιτυχίες. Ο νέος προπονητής της ρώσικης ομάδας αναφέρθηκε και στους τραυματισμούς: "Ο Άντονι Γκιλ θα μείνει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ ο Αλεξέι Σβεντ θα παραμείνει εκτός για περίπου 2-3 εβδομάδες ακόμη. Αναζητούμε παίκτες για να ενισχύσουμε το ρόστερ, αλλά δεν υπάρχουν και τόσες πολλές επιλογές στην αγορά".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ