20.1 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Κουπίδης: “Ξυπνήσαμε αργά”

Με τη σπουδαία νίκη που πέτυχε επί των Μαχητών και σε συνδυασμό με την ήττα του ΓΣΛ από την Καβάλα, το Ηράκλειο απομακρύνεται μάλλον οριστικά από το ενδεχόμενο απ' ευθείας υποβιβασμού στην Β' Εθνική και θα πάρει μία ακόμα ευκαιρία στα πλέι άουτ. Ο Θέμης Κουπίδης, πάντως, δεν πανηγυρίζει. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης επί των Μαχητών λέει μιλώντας στο basketa.gr πως το Ηράκλειο θα έπρεπε κανονικά να έχει άλλους στόχους, εξηγεί πώς έφτασε σε αυτή την κατάσταση, που είναι δύσκολη μεν, αλλά αναστρέψιμη, και δηλώνει "ρεαλιστής" όσον αφορά το δικό του μέλλον.

- Ό,τι έπρεπε ήταν αυτή η νίκη επί των Μαχητών, έτσι; 
"Ναι, ήταν καλή νίκη. Έχασε και ο ΓΣΛ, με τον οποίον σε περίπτωση ισοβαθμίας έχουμε πλεονέκτημα, οπότε φαίνεται τελικά ότι θα παίξουμε στα πλέι άουτ. Να δούμε τώρα ποια ομάδα θα μας διαλέξει, γιατί εμείς, έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν μπορούμε να διαλέξουμε".

- Πάντως είναι πολύ πιθανό να παίξετε ξανά με τους Μαχητές. Θεωρείς ότι τους στείλατε κι ένα μήνυμα ενόψει πλέι άουτ; 
"Με βάση το πρόγραμμα, πιο πιθανό μου φαίνεται να παίξουμε με τον Αρκαδικό. Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι Μαχητές μάς ταιριάζουν πιο πολύ ως ομάδα. Έτσι όπως τα καταφέραμε, πάντως, και φέραμε την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη θέση, πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τη σώσουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή". 

- Τι συνέβη και το Ηράκλειο έφτασε στο σημείο να παλεύει για τη σωτηρία του; 
"Όλο το προηγούμενο καλοκαίρι περίμενε να παίξει στην Α1. Τελικά δεν συνέβη αυτό και φτιάχτηκε η ομάδα για την Α2 στο παρά πέντε. Δεν έγινε σωστός προγραμματισμός. Κάποια στιγμή αλλάξαμε προπονητή. Έφυγε ο Ράλλης, που ήταν πολλά χρόνια στην ομάδα και μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι είχε συμβεί και να προσαρμοστούμε στη νέα κατάσταση, χάθηκε κι άλλο έδαφος. Τώρα τελευταία παίζουμε κάπως καλύτερα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ξυπνήσαμε αργά. Τώρα πρέπει να τρέξουμε για να σωθούμε".

- Είσαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρετε; 
"Αισιοδοξία υπάρχει, αλλά μαζί της υπάρχει και πίεση. Είμαστε πλέον με την πλάτη στον τοίχο, γιατί στα πλέι άουτ θα έχουμε μειονέκτημα έδρας, που σημαίνει ότι θα πρέπει να κερδίσουμε εκτός έδρας για να σωθούμε. Αλλά μέχρι στιγμής έχουμε δείξει ότι δυσκολευόμαστε πολύ να πάρουμε νίκες μακριά από το γήπεδό μας. Δεν έχουμε όμως περιθώρια. Θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τις νίκες που πρέπει για να σωθούμε".

- Εσύ φέτος κάνεις μια καλή χρονιά. Έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου την επιστροφή στην Α1; 
"Κοίτα, εγώ είμαι ρεαλιστής. Ξέρω ποια είναι η πραγματικότητα. Προσπάθησα να παίξω και να καθιερωθώ στην Α1, αλλά ήμουν άτυχος. Τώρα πέρασαν τα χρόνια. Το τρένο της Α1 έφυγε και πάει. Υπάρχουν πιο νέα παιδιά που έχουν σειρά να παίξουν και να αποδείξουν ότι είναι καλύτερα. Εγώ στην Α2 θα συνεχίσω και του χρόνου, άλλωστε έχω και τη δεύτερη δουλειά, που μου τρώει χρόνο (σ.σ. ο Θέμης είναι αστυνομικός). "Τώρα, αν έρθει καμιά πρόταση άξια λόγου από την Α1... ποτέ δεν ξέρεις"...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ