24.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κουμπούρας: «Δεχθήκαμε…bullying στο χτίσιμο αυτής της ομάδας»

Ο Κώστας Κουμπούρας, αποτελεί τον προπονητή αλλά και κατ’ ουσία τον ιδρυτή της Αναγέννησης Λαμίας. Η ομάδα ξεκίνησε μια δύσκολη διαδρομή με πολλά εμπόδια όμως πέρυσι κατέληξε να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή σε επίπεδο ανδρών στην Α’ κατηγορία της ΕΣΚΑΣΕ και να πανηγυρίσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Η Αναγέννηση έβαλε μεταγραφικούς στόχους που δεν εκπληρώθηκαν, έχασε και βασικούς παίκτες από την περσινή πρωταθλήτρια ομάδα, όπως μεταξύ άλλων οι Φραγκιαδάκης, Πουλής, Στολγίκοβιτς, Αργύρης ενώ λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, έχασε και τον έμπειρο Χρήστο Τσακωνίτη που λόγω εργασίας έφυγε από τη Λαμία. Παρόλα αυτά η ομάδα κατάφερε να στηθεί και αυτή τη στιγμή να αγωνίζεται στον 4ο όμιλο της Γ Εθνικής έχοντας το 1-1 στην σειρά πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω covid-19. Σε όλα αυτά στάθηκε ο προπονητής της ομάδας στο stereabasket.gr δίνοντας εξηγήσεις εν μέσω πανδημίας.

 «Η φιλοσοφία αυτής της ομάδας ήταν συνυφασμένη ανέκαθεν με την ευχαρίστηση που μας δίνει το μπάσκετ ως άθλημα, ως διέξοδο από την καθημερινότητά μας, ως το σημαντικότερο γεγονός από τα ασήμαντα πράγματα της ζωής μας, όπως είναι ο αθλητισμός. Όλοι μας είμαστε και αισθανόμαστε ερασιτέχνες σε αυτή την ομάδα. Ποτέ δεν μας έθελξε η άνοδος σε μεγαλύτερη κατηγορία, θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει άλλωστε αρκετές φορές στο παρελθόν σε στιγμές που η Αναγέννηση ήταν πρωταγωνίστρια στο μπάσκετ της Φθιώτιδας. 

Πέρυσι, είχαμε μια πολύ καλή νεανική ομάδα. Ήμασταν σταθερά στην κορυφή και καλώς εχόντων των πραγμάτων, σε μια φυσιολογική χρονιά, θα κατακτούσαμε και τον τίτλο. Τα πρωταθλήματα όμως διακόπηκαν τον Μάρτιο, οι εξελίξεις ήταν πολλές και σημαντικές, η Ένωση μας έχρισε πρωταθλητές υπολογίζοντας την βαθμολογική σειρά των ομάδων τη στιγμή της διακοπής και εμείς είχαμε να διαχειριστούμε ένα πολύ σημαντικό γεγονός που δεν ήταν άλλο από το αν θα αποδεχόμασταν ή όχι την πρόσκληση συμμετοχής στη Γ’ Εθνική. Έπρεπε λοιπόν να πάρουμε μια δύσκολη απόφαση σε μια δύσκολη χρονικά και οικονομικά συγκυρία. Είδαμε άλλωστε, πως για τη 2η θέση που επίσης οδηγούσε στη Γ’ Εθνική, αρκετές ομάδες από την Ένωση μας να αρνούνται για οικονομικούς λόγους τη συμμετοχή τους. Εμείς, πήραμε τη μεγάλη απόφαση να πούμε το ναι, γνωρίζοντας από την πρώτη στιγμή τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε. Γνωρίζαμε πως παιδιά της περσινής ομάδας για διάφορους λόγους δεν θα μπορούσαν να ακολουθήσουν, ξέραμε πως οι οικονομικές μας δυνατότητες ήταν περιορισμένες, όμως πήραμε την απόφαση να ανέβουμε πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα, θέλοντας να δώσουμε την ευκαιρία στα νέα παιδιά με τα οποία θα στελεχώναμε, όπως και κάναμε, την ομάδα μας. Αξίζει εδώ να πω, πως κανένας από την ομάδα μας, είτε παίκτης, είτε προπονητής, δεν έχει οικονομικές απολαβές.

Δεν σας κρύβω, πως στο χτίσιμο αυτής της ομάδας, δεχθήκαμε…bullying, μας έλεγαν διάφοροι, ”θα τρώτε 30-40 πόντους σε κάθε αγώνα” κλπ. Τους ευχαριστούμε για τα λόγια τους, μας πείσμωσαν και μας έκαναν όλους να δώσουμε το 100% στις προπονήσεις και στους δύο αγώνες που προλάβαμε να παίξουμε. Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας, πως στα 40 χρόνια που είμαι σε αυτή την ομάδα υπηρετώντας την από οποιοδήποτε πόστο, πως φέτος ήταν η πρώτη φορά που πηγαίναμε όλοι μας με τόση όρεξη και χαρά να κάνουμε προπόνηση. Έχουμε φοβερό δέσιμο και αυτό θα φανεί όταν με το καλό επιστρέψουμε και πάλι στη δράση. Ως τότε όμως, να κάνουμε όλοι μας υπομονή, γιατί αυτό που πρωτεύει είναι να επιστρέψουμε ασφαλείς».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ