21.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κουλουριώτης στο Basketa.gr: «Βήμα βήμα για την καθιέρωση»

Στην «παρθενική» συμμετοχή του στην Α2 ο Οίαξ Ναυπλίου έγραψε ιστορία, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη του και μάλιστα εκτός έδρας. Οι νεοφώτιστοι άλωσαν την έδρα του Αμύντα, με το Χάρη Κουλουριώτη να εξηγεί στο Basketa.gr πως το «διπλό» τους γεμίζει με αισιοδοξία εν όψει της συνέχειας, η οποία πάντως προμηνύεται δύσκολη.

Ιδανικό ξεκίνημα έκανε στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ ο Οίαξ, περνώντας από το κλειστό του Υμηττού. «Το πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως πρόκειται για την πρώτη νίκη της ομάδας, στην ιστορία της, στην Α2. Πάντα όταν αρχίζεις κάτι θέλεις ένα καλό ξεκίνημα. Η νίκη μάς δίνει μεγαλύτερη αισιοδοξία, αλλά δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα, ως νεοφώτιστοι που είμαστε. Θα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και βήμα βήμα να συνεχίσουμε την πορεία μας στο πρωτάθλημα. Δεν θα πρέπει να παρασυρθούμε», ανέφερε σχετικά ο 39χρονος προπονητής.

Οι Ναυπλιώτες δεν ξεκίνησαν καλά, αλλά ανέβασαν σταδιακά «στροφές», πήραν τον έλεγχο του ματς κι εν τέλει έφθασαν στην επικράτηση. «Το "κλειδί" ήταν πως οι παίκτες μου ήταν πολύ συγκεντρωμένοι. Το μικρό κακό ξεκίνημα στον αγώνα δεν μας επηρέασε, παραμείναμε δυνατοί και οι παίκτες δεν απέκλιναν από αυτά που είχαμε πει. Ήμασταν και τυχεροί. Ο Αμύντας παρατάχθηκε με σημαντικές απουσίες. Είχαμε πει, πριν από το ματς, πως αυτό μπορεί να αποδεχθεί επικίνδυνο, γιατί οι υπόλοιποι αντίπαλοι παίκτες θα έδιναν το 100%. Πρόκειται για σκληρή ομάδα, δύσκολη, με καλή έδρα. Εμείς, όμως, εκμεταλλευτήκαμε τη μεγάλη ευκαιρία που μας δόθηκε να κερδίσουμε και παίζοντας συγκεντρωμένα καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη σε ένα γήπεδο που δύσκολα θα περάσουν και φέτος οι ομάδες».

Αυτά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, στον Υμηττό, δεν πτόησαν τον Οίακα. Παίκτες και τεχνική ηγεσία παρέμειναν μες στο πλάνο τους και δικαιώθηκαν. «Το πρώτο τετράλεπτο δεν ήταν καλό για εμάς. Μετά γυρίσαμε το παιχνίδι, κάτι σημαντικό για την ομάδα, που δείχνει πολλά. Δεν ήταν μόνο η συγκέντρωση, ήταν και το κομμάτι της συνεργασίας που δεν χάθηκε μεταξύ των παικτών, η ομαδικότητα που βγάλαμε και κυρίως η απόδοση στην άμυνα, η οποία ήταν κι εκείνη που μας έδωσε αυτό το αποτέλεσμα. Πήραμε μια "καθαρή" νίκη».

Στο Ναύπλιο πανηγύρισαν στο πρώτο παιχνίδι τους στην Α2, γνωρίζουν όμως πως η σεζόν είναι μεγάλη. Οι κινήσεις ενίσχυσης που έκαναν το καλοκαίρι, η δουλειά που έριξαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και η πρώτη ελπιδοφόρα εμφάνισή τους απέναντι στον Αμύντα δεν τους εξασφαλίζουν τους στόχους τους. Το πρωτάθλημα μόλις ξεκίνησε και ο δρόμος είναι μακρύς, κάτι στο οποίο στάθηκε και ο Χάρης Κουλουριώτης: «Οι στόχοι μας, ως νεοφώτιστοι, είναι να σταθεί η ομάδα στα πόδια της. Θέλουμε να αποφύγουμε κάθε σενάριο υποβιβασμού είτε με τη συμμετοχή μας στα πλέι άουτ είτε μέσω οποιασδήποτε άλλης κατάστασης. Επιθυμία μας είναι ο Οίαξ να καθιερωθεί στην κατηγορία. Δεν γίνεται αλλιώς, παρά μόνο βήμα βήμα. Στην Α2 ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, μπορείς να κερδίσεις οποιονδήποτε και να χάσεις από οποιονδήποτε, ανά πάσα στιγμή. Χρειάζεται σταθερότητα».

Αναφορικά με το πόσο θεωρεί πως θα έχει μετρήσει -στο τέλος της σεζόν- το γεγονός πως ο Οίαξ παίρνει μέρος για πρώτη φορά στην κατηγορία, συμπλήρωσε: «Ο οργανισμός είναι άπειρος στην κατηγορία, μπορεί κάποια παιδιά να έχουν βρεθεί ξανά στο παρελθόν στο ίδιο επίπεδο ή και σε υψηλότερο, όπως κι εγώ, ωστόσο η ομάδα δεν έχει ανάλογες εμπειρίες. Πρέπει πάντα να προσέχεις πώς "χτίζεις" και να προχωράς σιγά σιγά. Δεν θα πρέπει να ενθουσιαζόμαστε ή να απογοητευόμαστε εύκολα, θα πρέπει να μην παρασυρόμαστε ούτε από τις επιτυχίες ούτε από τις αποτυχίες. Δεν μπορεί μια χρονιά να είναι στρωμένη έτσι όπως θες εσύ. Θα έρθουν και άσχημα αποτελέσματα και τότε είναι που θα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι».

Ο Χάρης Κουλουριώτης βρίσκεται φέτος για δεύτερη σεζόν στον πάγκο του Οίακα. Οι συνθήκες εργασίες που έχει βρει στο Ναύπλιο είναι ιδανικές, για έναν τεχνικό, καθώς όπως πρόσθεσε: «Η συμμετοχή μας στην Α2 είναι σίγουρα πρόκληση, αλλά κι ένα διαφορετικό κομμάτι όσον αφορά στην προετοιμασία και την οργάνωση, αγωνιστικά και διοικητικά. Είναι σημαντικό στον τομέα της συνεργασίας η παρουσία ενός προπονητή για δεύτερη χρονιά σε μια ομάδα, βοηθάει. Από εκεί και πέρα, δουλεύουμε σε ιδανικές συνθήκες. Φτιάξαμε το καλύτερο δυνατόν ρόστερ, με τη διαδικασία της στελέχωσης να ολοκληρώνεται ομαλά, προπονηθήκαμε σκληρά στην προετοιμασία μας και θα συνεχίσουμε τη δουλειά. Όταν υπάρχει οργάνωση και ταύτιση απόψεων όλα γίνονται πιο εύκολα για τον προπονητή, όπως και για τους παίκτες. Στον Οίακα είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα. Η διοίκηση προσπαθεί να τα έχει όλα τακτοποιημένα, βοηθάει και το Ναύπλιο ως πόλη, είναι "μαζεμένο" και όμορφο. Έχουμε την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να κάνουμε την προσπάθειά μας όπως πρέπει και στο τέλος θα φανεί εάν έγιναν όλα σωστά».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ