23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κουκιά που δεν βγαίνουν και απορίες που μένουν

Ο συνωστισμός στα χαμηλά δεν είναι κάτι πρωτότυπο σε εφτά αγωνιστικές, μικρό μέγεθος για να έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Ο φετινός όμως έχει πρωτοτυπίες. Και αξιοσημείωτα αποτελέσματα και αξιοσημείωτες απορίες.

Πρώτη και μεγαλύτερη, το πού πάει ο Αρης. Το θέμα ξεφεύγει πολύ από το αγωνιστικό, το οποίο δεν μπορεί να συμμαζέψει ούτε ένας προπονητής αποδεδειγμένης εμπειρίας και ποιότητας όπως είναι ο Μαρκόπουλος. Και φυσικά δεν θα διορθώσει τα πάντα ο Μποχωρίδης όταν κάποια στιγμή γυρίσει.

Ο Αρης είναι μια ομάδα που χτίστηκε να ζει σε πλάνη. Οσο μάγκας και να είσαι στα επαγγελματικά σου, σε ξένα χωράφια μπορείς να έχει πρόβλημα. Να βρεις πιο μάγκες. Και ο Γουλιέλμος που είναι η πηγή των δεινών του Αρη, είναι άριστος δικηγόρος, λογικά λόγω επαγγέλματος μπορεί να παρουσιάσει σε μια αγόρευσή του την μέρα νύχτα και να κερδίσει υπόθεση, αλλά εδώ του βγήκαν αλλιώς.

Για να μην το φιλοσοφούμε πολύ, ο Αρης που κυνηγάει οχτώ νίκες μίνιμουμ μάλλον ποντάρει στο Αλεξάνδρειο για να τις πάρει. Εκεί όμως έχει παίξει τρία από τα 13 ματς κι έχει χάσει 2. Του μένουν δέκα για να πάρει τα εφτά, δεν έχει παίξει με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Περιστέρι, Προμηθέα για να πάρουμε μια τετράδα δυνατών, με άλλα λόγια τα κουκιά στην θεωρία δεν βγαίνουν. Το υλικό που έχει και ο άνθρωπος που το διαχειρίζεται δεν είναι γι' αυτό το χάλι. Αρα μάλλον τους έχει φάει η αβεβαιότητα και δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στην δουλειά.

Τα κουκιά που λέγαμε έχουν ζορίσει από νωρίς, γιατί το Ρέθυμνο για παράδειγμα έχει κάνει δύο νίκες και είναι και οι δύο υπερβάσεις. ΑΕΚ και Προμηθέα δεν θα τους πάρουν πολλοί έστω και εντός, βοήθησε η συγκυρία και βρέθηκε στα συν. Ο Προμηθέας για παράδειγμα, είναι ευχή για αντίπαλος αυτή την εποχή. Μπαμ κάνει ότι η πρώτη φάση του Eurocup ήταν ο μεγάλος του νταλκάς, η πρόκριση ήταν στόχος χρονιάς. Ηρθε και ο θρίαμβος στο κύπελλο που βάζει άλλον έναν μεγάλο στόχο στην μέση, οπότε λογικά το πρωτάθλημα μπορεί να περιμένει.

Αλλο παράδειγμα η Λάρισα. Μαρκαρισμένη την είχαν στον Αρη, ότι περνάμε αυτήν και πάμε για άλλον ένα. Αμ έλα που πήγε στην Ρόδο κι έκανε διπλό με ανατροπή. Τι δείχνει; Οτι ο Αγγέλου την ψυχολογία τουλάχιστον τους την άλλαξε με το καλημέρα. Αλλάζοντας και παίκτες, αλλάζει όλη η ισορροπία. Ο Χίκι εξάλλου, ήταν ο μεγαλύτερος "φταίχτης" του περσινού ντεμαράζ του Ρεθύμνου που έφερε και την παραμονή.

Τέλος πάντων, έχει δρόμο εκεί η ιστορία και πολλά να δούμε ακόμα. Για να μην ξεχνιόμαστε μιλάμε για πρωτάθλημα με πλήθος μέτριων ομάδων και μετριότερων παικτών, των αλλοδαπών δηλαδή που παίζουν γιατί Ελληνα πάνω στο παρκέ δύσκολα βλέπεις ειδικά στα χαμηλά. Οπότε, μια αλλαγή γίνεται και έρχονται τα πάνω - κάτω. Παρεμπιπτόνως, μέσα στην μετριότητα το να φεύγουν ανεξήγητα κάποιοι καλοί, είναι δυσάρεστο. ΑΛλά και περίεργο. Στον Ηρακλή τα κρούσματα είναι δύο μέχρι τώρα. Με πολύ παράξενες συνθήκες που τουλάχιστον εσωτερικά πρέπει να αποσαφηνιστούν γιατί όπως είπαμε, υπάρχει δρόμος ακόμα.

Ανεβαίνοντας στα ψηλότερα, η ΑΕΚ για την ώρα δικαιούται βραβείο. Οχι κανα σπουδαίο, αλλά δεν είναι και αμελητέο αυτό το προσήλωσης στο πλάνο. Επανάσταση ξεσήκωσαν στο μουδιασμένο ξεκίνημα οι φίλαθλοι, περισσότεροι οι διαδικτυακοί αφού στο γήπεδο πάνε λίγοι και καλοί. Ο Αγγελόπουλος δεν μάσησε, όπως δεν είχε μασήσει και το καλοκαίρι. Πήρε έναν προπονητή που πιστεύει, τον αφήνει να δουλέψει επιτρέποντάς του κιόλας να διορθώσει ανορθογραφίες και η ομάδα στρώνει, γκαζώνει και πάει τον δρόμο της.

Οσο για τον Παναθηναϊκό, ούτε πρωτοτυπούν ούτε και ανακαλύπτουν την Αμερική όσοι υποστηρίζουν ότι το λάθος ήταν η επιστροφή του Αργύρη Πεδουλάκη. Δεν έχει σχέση με την προπονητική αξία του Πεδουλάκη, αυτή είναι μεγάλη και αναμφισβήτητη. Εχει σχέση με το ότι σε κλαμπ τέτοιου μεγέθους οι επιστροφές σε συνεργασίες που δις έχουν τερματίσει άδοξα σπάνια μπορούν να ευδοκιμήσουν.

Ο Πεδουλάκης έτσι έχασε μια δουλειά την οποία ο ίδιος έχει αρχίσει να στρώνει και να της δίνει προοπτική στο Περιστέρι για να πάει σε μία με τεράστιο ρίσκο που αποδείχθηκε νωρίς, ο Παναθηναϊκός έχασε χρόνο σαν να... περίμενε την αλλαγή, αλλά ακόμα προλαβαίνει με ένα υλικό που είναι πολύ καλό και θέλει μια σπίθα για να πάρει μπρος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ