24 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κοτς: «Ζητώ συγνώμη από τον Ομπράντοβιτς, αλλά…»

Ο Αλί Κοτς έδωσε μεγάλη τηλεοτπική συνέντευξη και όσα είπε σίγουρα δεν θα αρέσουν στους φίλους της ομάδας του. Ο νέος πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε είπε πολλά και όχι καλά, κάνοντας λόγο για χρέη μεγαλύτερα των 700 εκατομμυρίων δολλαρίων, τονίζοντας παράλληλα πως όλα τα έσοδα του συλλόγου είναι δεσμευμένα ως το 2023 από τις τράπεζες για δάνεια.

Του Θεόφιλου Φρέρη

«Πριν τις εκλογές μας είπαν οτι το χρέος ήταν περίπου 400 εκατομμύρια δολλάρια. Από τις 31 Μαΐου το χρέος εχει ανεβεί στα 621 εκατομμύρια ευρώ και πρεπει να πληρώσουμε 2.2 δισεκατομμύρια τουρκικές λιρες μέσα στο έτος. Για την περίοδο του Ιουνίου μέχρι τον Σεπτέμβριο, το ποσό που πρεπει να πληρώσουμε ειναι 800 εκ. λίρες. Και τον Ιούνιο, όταν ανέλαβα τη διοίκηση χρειάστηκε να πληρώσουμε αμέσως 270 εκ. λίρες. Δεν ειναι τρομακτικό αυτό;»

Αυτό που τόνισε ο πρόεδρος της Φενέρ είναι πως θα καθίσουν στο τραπέζι για να μιλήσουν με αυτούς στους οποίους χρωστάει ο σύλλογος κάνοντας μια προσπάθεια να πληρώσουν με την ισοτιμία που είχε η λίρα όταν υπέγραψαν τις συμφωνίες. Είναι κάτι που θα χρησιμοποιήσει ο σύλλογος ως επιχείρημα και στην UEFA, ώστε να μπορούν να κάνουν μεταγραφές.

Σε ότι αφορά το μπάσκετ τα πράγματα εννοείται δεν είναι καλύτερα, καθώς η Φενέρμπαχτσε λειτουργεί ολόκληρη ως μία διοίκηση. Και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν θα πρέπει να νιώθει και πολύ άνετα ακούγοντας όλα αυτά ή τη συνέχεια: «Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, γιατί κάποια πράγματα που του είχα υποσχεθεί δεν μπορούν να γίνουν».

Είναι κάτι που αφορά τους χορηγούς και τον προϋπολογισμό της ομάδας. Ο Κοτς να θυμίσουμε πως τόσο πριν, όσο και μετά τις εκλογές είχε δηλώσει πως η ομάδα μπάσκετ θα μείνει ως έχει και πως το μπάτζετ δεν θα πέσει, τονίζοντας πως «θα κάνουμε ότι μας πει ο Ομπράντοβιτς». Αυτό λογικά θα πρέπει να αλλάξει πια με τα προβλήματα που υπάρχουν και ίσως και άμεσα. Να θυμίσουμε πως για την ώρα έχουν φύγει τρεις παίκτες από την Φενέρμπαχτσε (Νάναλι, Τόμπσον, Ουαναμέικερ) και έχει πάρει δύο (Ένις, Λοβέρν).

Ένα σενάριο που κυκλοφορεί, αλλά δεν επιβεβαιώνεται είναι πως ο Κοτς σκέφτεται να πάει στο συμβούλιο των μελών του συλλόγου, ζητώντας να πουληθεί ο σύλλογος σε κάποιον απο το εξωτερικό που μπορεί να βάλει τα χρήματα. Αυτό, όμως, δεν εχει ξανασυμβεί ποτέ στην Τουρκία και σίγουρα δεν θα αρέσει στους φίλους της Φενέρμπαχτσε.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ