21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

“Κοστούμια” από ΒΑΤ σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

Καθώς αργά, αλλά σταθερά βγαίνουμε από την καραντίνα λόγω κορωνοϊού, η FIBA έδωσε στη δημοσιότητα αποφάσεις που έλαβε το διαιτητικό της δικαστήριο (ΒΑΤ) σε βάρος ελληνικών ομάδων προ κορωνοϊού. Επιδίκασε, δηλαδή, χρηματικά ποσά σε παίκτες που διεκδικούσαν οφειλόμενα από τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω είναι αποφάσεις του ΒΑΤ και όχι ποινές απαγόρευσης μεταγραφών στις ομάδες (τα λεγόμενα ban) από αυτές που μπορεί να επιβάλει η FIBA όταν οι ομάδες δεν εκτελούν αυτές τις αποφάσεις. Άλλωστε, τέτοια ban δεν επιβάλλονται από τις 20 Μαρτίου και μετά λόγω κορωνοϊού.

- Η πιο βαριά "καμπάνα", όσον αφορά τα χρήματα που πρέπει να πληρώσει, επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό, στον οποίο θα κοστίσει αρκετά ακριβά η δικαστική διαμάχη του με τον Αξέλ Τουπάν. Το ΒΑΤ επιδίκασε στον Γάλλο φόργουορντ και τον ατζέντη του ένα ποσό της τάξης των 305.000 Ευρώ (265.000 στον παίκτη και 40.000 στον ατζέντη), ενώ οι "ερυθρόλευκοι" θα πρέπει να καταβάλουν άλλα 33.500 Ευρώ σε δικαστικά έξοδα. Η απόφαση αυτή εκδόθηκε στις 18 Φεβρουαρίου.

- Εις βάρος της ΑΕΚ εκδόθηκαν δύο ακόμα αποφάσεις. Η μία αφορά τον Τρέβορ Εμπάκουε, ο οποίος φόρεσε για λίγους μήνες τη φανέλα της την περσινή σεζόν και έχει λαμβάνειν πλέον με βάση την απόφαση του ΒΑΤ 22.500 δολάρια. Άλλα 782 δολάρια πρέπει να λάβει ο ατζέντης του, ενώ η Ένωση πρέπει να πληρώσει ακόμα 5.000 δολάρια περίπου σε δικαστικά έξοδα. Η απόφαση αυτή εκδόθηκε στις 27 Ιανουαρίου. 

Η άλλη απόφαση υποχρεώνει την ΑΕΚ να καταβάλει 43.300 Ευρώ στον Έντιν Άτιτς, καθώς δεν τήρησε τον μεταξύ τους διακανονισμό. Καλείται επίσης να καταβάλει στον ατζέντη Μίσκο Ραζνάτοβιτς 18.500 Ευρώ για αμοιβές από το συμβόλαιο του Ντούσαν Σάκοτα και άλλα 22.000 δολάρια για αμοιβές από το συμβόλαιο του Μάρκους Σλότερ. Σε αυτά προσθέστε και άλλα 13.000 Ευρώ σε δικαστικά έξοδα. Η απόφαση αυτή εκδόθηκε στις 17 Μαρτίου.

Αν κάνει κανείς την πρόσθεση, θα διαπιστώσει ότι η ΑΕΚ έβαλε ένα καινούριο... φέσι ύψους 50.000 δολαρίων και άλλων 74.800 Ευρώ.

- Ο ΠΑΟΚ καλείται κι αυτός να πληρώσει ένα πολύ σημαντικό ποσό στον Ουίλιαμ Χάτσερ, στον οποίο το ΒΑΤ επιδίκασε 82.000 δολάρια, ενώ ο "δικέφαλος" καλείται να καταβάλει άλλα 9.200 Ευρώ σε δικαστικά έξοδα. Η απόφαση αυτή εκδόθηκε στις 18 Μαρτίου.

- Τέλος ο Ηρακλής καλείται να πληρώσει 8.000 Ευρώ στον Στεν Σοκ και άλλα τόσα χρήματα για δικαστικά έξοδα. Η απόφαση αυτή εκδόθηκε στις 25 Φεβρουαρίου.

Όλες οι ομάδες εις βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί αυτές οι αποφάσεις, υποστηρίζουν ότι έχουν διακανονίσει ή πρόκειται να διακανονίσουν άμεσα τις συγκεκριμένες οφειλές.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ